|
|||
|
|||
500-600 λίτρα
Η σκέψη για μεγαλύτερο ενυδρείο με βασανίζει συνεχώς 500-600 λίτρα. Αξίζει στα λίτρα αυτά να πάμε σε ξύλινο έχει κάποιος ξύλινο που να λειτουργεί εκτός από τον Τάκη που έχει κάνει επένδυση με πλεξιγκλάς.https://www.youtube.com/watch?v=6FDUfglurns
με 18 χιλιοστά θα είμαι οκ αν ακολουθήσω την τεχνική του βίντεο και μόνωση με πολυεστέρα και ύφασμα, |
|
||||
|
||||
Δεν έχω ξύλινο, αλλά δεν θα σου βγει πιο φτηνό και δ θα είναι τόσο ωραίο όσο το κρύσταλλο.
Η πιο οικονομική λύση ειναι κόλλημα από επαγγελματίες και βάση κοιλοδοκο η χτυστη αν είσαι ισόγειο. ¶λλοιως μεταχειρισμένο σε καλή τιμή |
|
|||
|
|||
Μεταχειρισμένο δύσκολα είμαι Σπάρτη και εκτός από τα μεταφορικά υπάρχει και ο κίνδυνος να έχουμε απώλειες άσε που αν δεν το δεις δεν είναι εύκολο από φωτογραφίες.
|
|
||||
|
||||
Όσο με αφορά θα διάλεγα γυάλινο.
Αλλά εσύ γιατί σκέφτεσαι το ξύλινο? |
|
|||
|
|||
Αν είναι 180χ55 χ55 μπορώ να το κάνω με10μμ τσάμι με κόντρες πάνω κάτω γιατί με12 μμ ανεβαίνει αρκετά και είμαι 2 χρόνια με έναντι σύνταξης και όπως καταλαβαίνεις περνάμε δύσκολα.
|
|
||||
|
||||
Ολα γινονται αν πακεταριστει καλα,εγω πηρα 600 λιτρα ενυδρειο και επιπλο στους Παξους και ηρθε ατοφιο και εστειλα απο Παξους - Κρητη αλλο 240 λιτρα και παλι πηγε μια χαρα.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
2.δεν νομίζω να βρεις κάποιον εκεί με εμπειρία σε τέτοιου είδους κατασκευή και η συγκόλληση 2 διαφορετικών υλικών θέλει προσοχή αφού τυχόν αστοχία δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα σημαίνει. 3.μακροπρόθεσμα δεν έχω δει κάποιο ξύλινο να ξεπερνά σε αντοχή ένα αντίστοιχο γυάλινο ή να μην έχει παρουσιάσει προβλήματα στεγανότητας που έπρεπε να επιλυθούν (ή δεν μπόρεσαν να επιλυθούν). ......... |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Ωραία τα είπες ΑΝ ΠΑΚΕΤΑΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ αν όμως δεν??? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 13-04-19 στις 22:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
Δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα,βρες αυτο που θελεις εσυ και θα βρεθει τροπος να φτασει και στον προορισμο του
|
|
||||
|
||||
Αν κάνεις υπομονή ,μπορεί να πετύχεις ευκαιρία σε κάποιο μεταχειρισμένο και να σου αποσταλεί με μεταφορική..
Έπειτα μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου,αλλά σε αυτές τις διαστάσεις ,εγώ θα έλεγα μόνο 12αρι.. Το δικό μου , 170 Χ 50 Χ 80 είναι με 12αρι και κόντρες. Με 10αρι είχα μέχρι 120 cm.. Tο ξύλινο δεν παίζει να βγει φθηνότερα κι έχει και κινδύνους ...για κάποιον που δεν το χει ξανακάνει .. και δεν είναι σίγουρος για την στεγανότητα του |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
------------------------- Τον μεγαλύτερο ρόλο στις πιέσεις το παίζει το ύψος και όχι το μήκος. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tkalamat : 14-04-19 στις 11:11 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
32αρι θα το κανω
μια χαρα ειναι το 12αρι... τρεχει χρονια το ενυδρειο... μεταχειρισμενο το πηρα.. το υψος παιζει σημαντικο ρολο , αλλα και το μηκος αλλο τοσο. το οτι ειναι 80 το υψος απο μονο του , δεν λεει κατι... αν ηταν 1 μετρο μηκος , και 80 υψος , θα εβγαζε 15αρι.. πιστευεις οτι το χρειαζεται? σε ενυδρειο μου με 100 μηκος και 60 υψος ,τρεχει 10 χρονια με 8αρι τζαμι. ο συνδιασμος και οι πιεσεις που δεχεται , κρινουν το τι παχος θα μπει.. και κυριοτερο απ ολα θεωρω τις κοντρες , το ποσες θα ειναι και που θα μπουν...οι κοντρες μπορουν να κανουν ενα ενυδρειο αθανατο. ποτε δεν κοιτουσα τα διαφορα calculators , παντα κολλουσα εμπειρικα τα ενυδρεια μου και κρινοντας με βαση τα προηγουμενα που εχω κολλησει, εφτιαχνα τα επομενα.. ποτε δεν ειχα προβλημα σε οτι ενυδρειο εφτιαξα κι εχω κολλησει 3-4 ντουζινες |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ποιος αντιδικει βρε.. κουβεντα κανουμε
δεν συμφωνω πως θελει πιο χοντρο το 100χ50χ65 ... τα χριστουγεννα εκανα ενα τετοιο για τα χρυσοψαρα με 10 αρι.. το 200χ40χ35 αν γινει με 10αρι , θελει δεκα κοντρες πανω -κατω , αλλιως η οθονη θα κανει κοιλια σαν του Παγκαλου αυτο θελω να εξηγησω... μην κοιτας μονο το υψος... ειναι σημαντικο, συμφωνω, αλλα παιζουν κι αλλα ρολο |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
ειχε ομως κοιλια... σκεψου να ηταν και 2 μετρα
για να ερθουμε στο θεμα ομως παλι... θεωρω πως το 10αρι ειναι λιγο για το 180χ55χ55 που σκεφτεσαι να κανεις... το ενυδρειο ειναι μεγαλο, καντο με 12αρι να ειναι αθανατο για πολλα χρονια. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
180 λίτρα | avgeris | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 17 | 08-05-17 05:38 |
330 λίτρα | Skiper | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 22-03-17 06:51 |
Από τα 60 στα 180 λίτρα | tasos12 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 24-02-13 01:14 |
Από 30 λίτρα στα 80 | sharred | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 27-04-12 21:55 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |