|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Βοηθεια για την κατασκευη γλαστρολιμνης
Σκεφτομαι να φτιαξω μια γλαστρολιμνη στο μπαλκονι με χρυσοψαρα και θελω λιγο την βοηθεια σας..Αρχικα αυτο που εχω σκεφτει ειναι οτι την θελω οσο το δυνατον μεγαλυτερη και πηλινη..Εχω βρει στο πρακτικερ κατι μεγαλες αλλα εχουν τρυπα απο κατω..Μπορω να χρησιμοποιησω μια τετοια και να κλεισω την τρυπα με καποιο τροπο?Εσεις τις δικες σας απο που τις εχετε παρει και που περιπου κυμαινονται οι τιμες?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Δεν εχω επιλεξει ακομα Βασιλη αλλα ψαχνω για κατι μεγαλο σιγουρα(τοσο οσο θα ειναι και ασφαλες για το μπαλκονι-λογω βαρους).Προς το παρον το μεγαλυτερο που εχω βρει ειναι κατι στρογγυλες διαμετρου 1,5 + περιπου μετρου.Αυτες που αναφερεις εσυ που μπορω να τις βρω και ποσο περιπου κοστιζουν?Αν κλεισω δηλαδη την τρυπα με σιλικονη δεν θα εχω προβλημα?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πρέπει να διασφαλίσεις ότι η τρύπα θα κλείσει καλά. Να γεμίσεις την τρύπα με καλής ποιότητας σιλικόνη, να πάρεις και ένα επίσης πήλινο πιάτο γλάστρας, να το γεμίσεις και αυτού την κάτω του πλευρά με σιλικόνη και να καλύψεις το σημείο της τρύπας της γλάστρας. Από τιμές, σήμερα μπορείς να βρεις τα πάντα και σε προσιτές τιμές. Πρόσφατα (στην Κύπρο) βρήκα κάτι πραγματικά μεγάλες κινέζικες γλάστρες με σχέδια απ' έξω (όπως τις κλασικές γλαστρόλιμνες) και μπήκα στον πειρασμό....μου έφυγε γρήγορα βέβαια, γιατί ήδη ο κήπος με τις 2 λίμνες μου και το ενυδρείο μου, μου "τρώνε" αρκετά... Να και ένα σχεδιάκι...
|
||||
|
||||
Τελειο Βασιλη..Κι εγω καπως ετσι το σκεφτομαι!Το σημειο που θα μπει ειναι φωτεινο αλλα δεν το βλεπει καθολου αμεσα ο ηλιος αλλα φανταζομαι δεν θα υπαρχει κανενα προβλημα εκτος του οτι ισως να μην επιβιωνει καποιο φυτο αλλα δεν με απασχολει ιδιαιτερα..Για φιλτρο εχω σκεφτει κατι σε εξωτερικο αλλα θα δουμε..Θα σας ενημερωσω συντομα με φωτογραφιες.
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Επιστρεφω και παλι στο θεμα με αποριες.Επειδη δεν βρισκω καποια γλαστρα στο μεγεθος που την θελω αποφασισα να την φτιαξω μονος μου.Σκεφτηκα κατι σαν τελαρο ξυλινο με σανιδες και απο μεσα να μπει liner.Το εχει δοκιμασει κανενας?Θα αντεξει?
Να και μερικες φωτογραφιες για το πως το εχω φαταστει: http://www.google.gr/imgres?q=%CE%BE...w=1024&bih=485 http://www.google.gr/imgres?q=%CE%BE...w=1024&bih=485 http://www.google.gr/imgres?q=%CE%BE...w=1024&bih=485
|
|||
|
|||
καλη ιδεα, μονο να προσεξεις εκει που ενωνονται τα ξυλα να ειναι βιδωμενα και οχι καρφωμενα για να αποφυγεις μελλοντικα προβληματα. τα ξυλα σαν αυτα της πρωτης φωτο (πρεπει να εχουν παχος γυρω στα 4 εκατοστα, τις αλλες φωτο δεν τις ειδα) αντεχουν την πιεση του νερου στις διαστασεις που θελεις να φτιαξεις.
δεν εχω φτιαξει κατι τετοιο αλλα λογω της δουλειας μου μπορω να σου πω οτι δεν τιθεται θεμα αντοχης στην πιεση. μην ξεχασεις να βαψεις τα ξυλα με καποιο λουστρο πριν κανεις οτιδηποτε. |
|
||||
|
||||
Τελικα κατεληξα στις διαστασεις τις γλαστρολιμνης και τα λιτρα μου βγαινουν 680 Λετε να υπαρχει τελικα θεμα με το βαρος της κατασκευης?Τι φιλτρο μου προτεινετε?(το σχημα θα ειναι ορθογωνιο παραλληλογραμμο)
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
σκεψεις για αρχη γλαστρολιμνης | prodigy | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 21 | 03-05-12 21:31 |
αποπειρα γλαστρολιμνης | zweet | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 17-04-12 09:43 |
βοηθεια για κατασκευη ανεμιστηρακια | giwrgos_1977 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 03-06-11 09:35 |
βοηθεια για κατασκευη βασης ενυδρειου | ilias13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 05-04-10 22:25 |
Βοηθεια για κατασκευη REEF 225 λιτρ. | VRILO | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 24-01-08 12:49 |