|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
Αλλαγή ψαροσυνθεσης
Καλημέρα ,
Θα ήθελα να αλλάξω την ψαροσυνθεση μου απο μολυ-πλατυ σε κάτι άλλο. Θα ήθελα να είναι κάτι πολύ ανθεκτικο σε ψάρι που να μην αρρωσταίνει εύκολα . Το ενυδρείο που έχω σε λειτουργια αυτή την περίοδο είναι ενα 200αρι πυκνοφυτεμένο. Σκεφτόμουν για δυο ραμιρεζι αλλά με φοβίζει το ph. Επειδή έχω κουραστει με τις αρρώστιες και πραγματικά έχω τεράστιο πρόβλημα με το να τις βλέπω σε ψάρι. Θα ήθελα να μου πείτε επίσης τι να κάνω όταν αγοράσω τα ψάρια έτσι ώστε αν έχει κάποια κρυφή άρρωστια να την προλαβω. Το τελευταίο μου συμβάν ηταν ενα απλό dropsy απο νεοφερμένο πλατύ. Επειδή όμως φάνταζεστε ποσο αποκρουστικό γίνεται αυτό το ψάρι με αυτή την αρρώστια. Και επειδή έχω ηδη αντιμετωπισει αρκετές όλα αυτά τα χρόνια ειδικα απο νεοφερμένα ψάρια θα ήθελα να μείωσω τις πιθανότητες να ξανασυμβεί. Δεν τίθεται θέμα ρουτινών ή συνθηκών. Ευχαριστώ πολύ |
|
||||
|
||||
Μήπως ένα ζευγάρι κριμπένσις? http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/kribensis.htm
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Γιατί δεν βάζεις μια αγγελία?
|
|
||||
|
||||
Έβαλα Κλεοβουλε!! Να σαι παντα καλά! |
|
||||
|
||||
Να ρωτησω κάτι για να μην ανοίγω καινουριο θέμα. Αν τελικά αποφάσισε να στησω κι ενα δεύτερο ενυδρείο με τα αγαπημένα μου ραμιρεζι ,πως θα προτεινατε να μειωσω το ph. Συνήθως έχω 7.6-8 , δεν πέφτει ποτε πιο κάτω οποτε θα χρειαστω κάτι οπωσδήποτε για να το μειωσω. Είμαι πραγματικά τελείως άσχετη με το θέμα. Γνωρίζω για τύρφη αντίστροφη οσμωση κλπ αλλά δεν ξερω καθόλου διαδικασίες....
Επιπλέον μπορω να φανταστώ οτι το ψάρι που σίγουρα θα κρατείται σε νερό βρύσης θα πρέπει να γίνει σταδιακή προσαρμογή σε πιο χαμηλό ph. Αυτό θα του δημιουργήσει πρόβλημα; ποσο αργή πρεπει να είναι αυτή η προσαρμογή του.; Σας ευχαριστώ και παλι! |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προτασεις ψαροσυνθεσης | rigos | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 14 | 06-11-12 19:32 |
Αλλαγη Ψαροσυνθεσης | teo-95 | Χρυσόψαρα | 4 | 09-02-12 22:09 |
αλλαγη ψαροσυνθεσης | drak7family | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 24-03-11 16:07 |
Αλλαγη ψαροσυνθεσης | alex_mar | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 1 | 30-11-10 11:27 |