|
|||
|
|||
![]()
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 110 λιτρα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 3 μηνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 2 βδομαδες 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26,5-27 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 10 τιγρακια 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ): 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 27 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: περιπου 40% καθε βδομαδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 7/5 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 φορες τη μερα διαφορες απο Ocean Nutricion και Omega one και bloodworms 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH: KH: GH: ΝΗ3 (αμμωνια): 0 ΝΟ2(νιτρώδη): 0 ΝΟ3(νιτρικά): 10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: Τεστ API ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: 1 2. ΔΕΡΜΑ: 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: Το ενα πτερυγιο του ειναι σχεδον κατεστραμενο. Δε μπορει να κολυμπησει με αποτελεσμα να στεκεται συνεχεια με το κεφαλι προς τα κατω 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ): ΑΥΞΗΜΕΝΗ 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? : Δεν τρεφεται λογω του οτι δε μπορει να κολυμπησει 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: Σημερα 13/5 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? : ΟΧΙ 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? : ΟΧΙ 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Υπαρχει ελπιδα και τροπος να το σωσω; ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως στο φαγωμένο πτερύγιο έχει χνούδι ή σαν μπαμπακι ?
κάπως έτσι δηλαδη το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι fin rot, αλλά βάλε μια φωτό αν μπορείς, θα βοηθούσε.
|
||||
|
||||
![]()
Αν τα συμπτώματα εμφανίστηκαν σήμερα, τότε ίσως προκειται για τραυματισμό μετά από μάχη
Εκτός κι αν ειναι επιθετικό fin rot - Ψάξε ανάλογα θέματα στο φορουμ (θεραπεία με esha2000) Θα βοηθούσε μια φωτογραφία.
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Θα προσπαθησω να βαλω φωτο αν και θα ειναι δυσκολο να το τραβηξω και να φαινεται το πτερυγιο, θα προσπαθησω ομως. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos24 : 14-05-14 στις 19:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Σημερα ειναι ακομα χειροτερα το τιγρακι. Πλεον ειναι φανερο οτι το ενα πτερυγιο ειναι σχεδον ανυπαρκτο (ελαχιστο εχει μεινει) και παρατηρησα οτι και το αλλο που ειναι κανονικο δεν το κουναει πλεον καθολου. Φοβαμαι μην κολλησουν και τα αλλα γαμωτο... Να και μια φωτο αν και δε βοηθαει και πολυ, δε μπορουσα να το τραβηξω καλυτερα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ξεκινα με το παραπανω σκευασμα θεραπεια!απλως να εχεις το νου σου στη βιολογια!ολα τα φαρμακευτικα σκευασματα την επιβαρυνουν αλλο πολυ και αλλο λιγοτερο,με εξαιρεση τα ηπια melafix-pimafix!!το βρισκεις και εδω!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το esha-2000 βλέπω πως το έχει εδώ http://www.petsupermarket.gr/3056/%C...esha-2000.html, αν είσαι Καλιθέα όπως βλέπω πετάξου στο ποτάμι ή στη Πειραιώς και πάρτο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πειραιως σε ποιο υψος; |
|
||||
|
||||
![]()
απεναντι απο τη λαχαναγορα του ρεντη οπως κατεβαινεις το ποταμι προς πειραια δεξια!δεν παθαινουν τιποτα αν μεινουν ακομα αταιστα μη φοβασαι!
υγ/ αν το παρεις απο εκει κανε τη παραγγελια απο ιντερνετ(παραλαβη απο εκει), γιατι στο φυσικο καταστημα εχει αλλη τιμη! |
|
||||
|
||||
![]()
Στη Πειραιώς , κατεβαίνοντας δεξιά και χαμηλά , μετά την Ελαις, πριν την Δωδεκανήσου. Στο ποτάμι όπως σου είπε ο Σπύρος (korasidikos)
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστω πολυ και τους 2 σας.
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλό θα ήτανε να μην ευησυχάζουμε τον κόσμο λέγοντας και αναπαράγοντας το συγκεκριμένο μοτο γιατί απλούστατα δεν ισχύει πάντα, δεν είναι 100% σίγουρο και μπορεί να προκληθεί πανικός στον νέο κυρίως χομπίστα, όπως είχε συμβεί και σε 'μένα στο παρελθόν.
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θεωρείται το καλύτερο φάρμακο γενικής χρήσης, αν και αυτοί που το "διαδίδουν" δεν είναι να τους εμπιστεύεσαι στα λεγόμενά τους διότι προωθούν (μόνο) τα καταστήματα........ ![]() ![]() Εμένα προσωπικά δύο φορές που το χρειάστηκα όχι μόνο δε με βοήθησε καθόλου αλλά με φιλοδώρησε και με 0,5 αμμωνία. Και άντε να το δεχτώ ότι στο δεύτερο ενυδρείο που το χρησιμοποίησα ήταν φρέσκο, στο πρώτο όμως που έτρεχε για πάνω από 8μηνο και μάλιστα με δύο φίλτρα γιατί μου σκότωσε μέρος της βιολογίας (??) όπως πολύ σωστά λέει ο Σπύρος Παράθεση:
...και επίσης καλού-κακού έχε από τώρα υπ' όψιν σου κάποιον συνχομπίστα να σου δώσει μπόλι, αχρείαστο να 'ναι αλλά... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Καλό θα είναι να το επισημαίνουμε όσοι πιο ευδιάκριτα γίνεται κυρίως για τον αρχάριο που θα διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα και προς αποφυγίν παρερμηνείας, γι αυτό εξάλλου έκανα κι εγώ την προηγούμενη επισήμανση.
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια το τιγρακι δεν το βλεπω να αντεχει για πολυ ακομα. Πεφτει στον βυθο σαν ψοφιο και μετα απο λιγο κανει υπερπροσπαθεια και ανεβαινει στην επιφανεια και μετα παλι κατω...
Εγω βεβαια ειπα στην αδερφη μου να παρει το φαρμακο που ειπατε και σε κανα 2ωρο θα το εχω... Απλα δεν ξερω αν υπαρχει ελπιδα πλεον να σωθει... Τι λετε να το βαλω το φαρμακο ή οχι; Θα βοηθησει τα υπολοιπα τιγρακια να μην κολλησουν κι αυτα; ------------------------- Δυστυχως το τιγρακι τελικα ψοφησε. Μεσα σε 2 μερες, μου κανει φοβερη εντυπωση. Εχω απογοητευτει γιατι ειλικρινα σας μιλαω 3 μηνες τωρα εχω σκιστει για να κανω το ενυδρειο οσο πιο καλο μπορω και διαβαζω καθε μερα το φορουμ. Τελικα το φαρμακο να το παρω ή να πω στην αδερφη μου να μην το παρει; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nikos24 : 15-05-14 στις 17:33 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ενταξει θα το παρω. Να βαλω προληπτικα για τα υπολοιπα ή δεν χρειαζεται; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγώ θα έκανα και μια αλλαγή νερού τώρα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Φτιάχνεις νερό με τύρφη ?
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι 2 μερες με κυκλοφορητη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν κάνεις μόνο παλαίωση, μπορείς να βάλεις νερό με αντιχλώριο, βάζεις και ζεστό (ζέσταμα με καθαρή κατσαρόλα) , θα το φέρεις σε θερμοκρασία 0,5 βαθμό χαμηλότερη του ενυδρείου και κάνεις την αλλαγή
|
|||
|
|||
![]()
Οκ, ποση αλλαγη να κανω; 50%;
|
|
||||
|
||||
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβλημα με φαγωμενο πτερυγιο! | Commando | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 9 | 18-11-12 12:06 |
Περιεργο πτερυγιο... | Konstantin79 | Malawi | 3 | 14-10-11 09:29 |
προβλημα??? | drak7family | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 19 | 08-09-10 22:32 |
Προβλημα στο πτερυγιο | bubble | Δίσκοι | 29 | 16-06-08 20:24 |
Κηλιδες σε εδρικο πτερυγιο | Μικρος | Malawi | 2 | 01-02-08 15:08 |