|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σε ολους, πηρα πριν 3 μερες 10 molly απο pet shop που ειναι εγκυα, η κοιλια τους ειναι αρκετα φουσκομενη.. πως θα καταλαβω οτι ειναι ετειμα γενησουν ωστε να με σε επιφυλακη για να βαλω τα μωρα στην γενηστρα πριν τα φανε?
και γενικα οποιαδηποτε πληροφορια για τον κυκλο αυτω των ψαριων θα ταν ευπροσδεκτη... |
|
||||
|
||||
![]()
Γεννηστρα εννοεις πλαστικη? Διαβασε λιγο και αυτο.
Γνωμη μου ειναι να μην πειραξεις τιποτα. Μονο κακο θα κανεις μεταφεροντας τα ψαρια. Αρκετο κερατοφυλλο, πολλες κρυψωνες και φυτα ειναι η καλυτερη λυση για την προστασια των μικρων.
|
|||
|
|||
![]()
Τα εχω διαβασει αυτα, απλα παιδια δεν ειμαστε ολοι απο Αθηνα η απο μεγαλες πολεις που τα εχουν ολα στα ποδια τους. Εδω στην ορεστιαδα φυτα γιοκ! Πριν μια βδομαδα πειρα φυτα απο μελος του φορουμ μετα απο πολυ ψαξιμο διοτι ελαχιστοι κανουν αποστολες, τα φυτα ολα ειχαν σπασει κατα την μεταφορα, λοιπον η ερωτιση ειναι απλη, υπαρχει καποιος τροπος να καταλαβω αν τα μολλυ θα γενησουν συντομα ωστε να μην τα στρεσαρω αρκετα στην γεννυστρα? Μεχρι να βρω φυτα... ( κερατοφυλο κτλ)
|
|
||||
|
||||
![]()
Δυστηχως δεν υπαρχει αλλος τροπος θα τα στρεσαρεις σιγουρα!Κακος πηρες τα ψαρια αν δεν ησουν ετοιμος τοτε!!!!
Πρωτα ετοιμαζουμε το ενυδρειο οπως το θελουν τα ψαρια και μετα τα βαζουμε μεσα! Σορυ αν σου φενετε καπως οπως στα λεω!Αλλα δεν πιστευω να επαιρνες καναρινι χωρις κλουβι!
|
|||
|
|||
![]()
Μεσα στο ενυδριο εχω 8 LIMNOPHILA SESSILIFLORA 1 βαλισνερια 2 moss ball, δεν πιστευω πως αυτα μπορουν να προσφερουν καταφυγιο για τα μικρα, γιαυτο θελω να τα βαλω στην γενηστρα...
|
|
||||
|
||||
![]()
τι ενυδρείο έχεις;
αν γεννήσουν και τα 10 άλλο θα είναι το πρόβλημα.... μήπως είναι τα baloon https://www.google.gr/search?q=molly...e=off&tbm=isch |
|
|||
|
|||
![]()
Ας γεννήσουν αυτά και από ενυδρεία να φαν και οι κότες
![]() τράβηξα ένα βιντεακι μπας και βοηθήσει εσάς τους έμπειρους να μου πείτε αν ειναι έγκυος http://www.youtube.com/watch?v=ZiyAs...ature=youtu.be |
|
||||
|
||||
![]()
Τα ζωοτοκα οταν προκειται να γεννησουν, εχουν περα απο φουσκωμενη, σκουροχρωμη κοιλια. Οσο περναν οι μερες, γινεται ολο πιο σκουρο το χρωμα της και σχεδον μαυρο κοντα στην εδρα τους. Αυτα ειναι τα μικροσκοπικα ψαρακια που θα βγουν σε λιγες μερες.
Το θεμα ειναι οτι πολλα ψαρια μπορει να ειναι εντελως πρησμενα, αλλα να μην εχει ερθει ακομα η ωρα να γεννησουν. Κυριως αν ειναι η πρωτη γεννα, εχω ακουσει περιπτωσεις να ειναι για εβδομαδες ετσι. Το σιγουρο ειναι οτι θα τα αγχωσεις ακομα περισσοτερο αν τα μεταφερεις.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν φαινεται κατι απο τετοια αποσταση. Τουλαχιστον δεν μπορω να διακρινω εγω.
Τα ανοιχτοχρωμα τα βλεπω ολα (ή τα περισσοτερα) αρσενικα ή κανω λαθος? Φαινονται να εχουν σχεδον ολα γονοποδιο.
|
|||
|
|||
![]()
3 αρσενικα του ειπα να μου δωσει.. λες να χουμε κανενα θεμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλα, δεν φαινεται και καλα οπως σου ειπα. Αλλα ειδα μερικα γονοποδια.
Η σωστη αναλογια ειναι 1 αρσενικο / 3 θηλυκα, παντως. Αλλιως δεν θα τις αφησουν σε ησυχια τις θηλυκες, με κινδυνο να δημιουργησουν μεγαλο στρες.
|
|||
|
|||
![]()
Θα κατσω να τα παρατηρήσω σε λιγο, τα ασπρα ζευγαρώνουν με τα μαυρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Mαλλον τα ποιο πολλα που εχεις μεσα ειναι αρσενικα οπως λεει και ο Θοδωρος απο πανω!ΚΑνα 2 το πολυ 3 φαινονται θυληκα!
|
|||
|
|||
![]()
Μαλιστα.. Ζευγαρονουν τα μαυρα με τα ασπρα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Με τα παντα ζευγαρωνουν. Τι θα βγαλουν ειναι το θεμα.
|
|||
|
|||
![]()
Παιδια μολις πηγα σε πετσοπ και μου πε πως τα ξεχωριζουν απο την ουρα, αν στο τελος καταλιγει σε μισοφεγγαρο ειναι αρσενικο αν οχι ειναι θυληκο, ισχυει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα αρσενικα ξεχωριζουν απο τα θηλυκα, απο το γονοποδιο που εχουν. Οι ουρες εχουν να κανουν με το ειδος, οχι το φυλλο.
Την πατησες ![]() Ριξε και μια ματια για τα Black Mollies που εχεις.
|
|||
|
|||
![]()
Τι να πω εχω μπερδευτει... Θα δειξει ο καιρος....
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν περιμενεις να δειξει ο καιρος, θα γινει χαμος στο ενυδρειο. Προσπαθησε να δεις ποια εχουν γονοποδιο, δηλαδη ειναι αρσενικα και προσπαθησε να τα φερεις σε σωστη αναλογια μεταξυ τους. Ξεχωριζουν πολυ ευκολα.
|
|||
|
|||
![]()
3 θυληκα εχω τελικα, θα παω τα 5 αρσενικα πισω και θα παρω 5 θυληκα...
|
|
||||
|
||||
![]()
Αρσενικα θα μεινουν 2 δηλαδη με 8 θηλυκα? Ή καταλαβα λαθος?
|
|||
|
|||
![]()
2 αρσενικα με 8 θυληκα η 3 αρσενικα με 9 θυληκα...
|
|
||||
|
||||
![]()
3 με 9 καλυτερα ειναι. Αλλα και 2 με 6 δεν ειναι ασχημη ιδεα, αν σκεφτεις ποσα πολλα θα γινουν σε λιγο καιρο.
|
|||
|
|||
![]()
Πρωτη γενα σημερα! Και ολος τυχαιος ηρθε και το κερατοφυλο απο ενα παλικαρι του φορουμ που μου χαρησε αρκετο, μονο 8 βρηκα τα αλλα μπορει να τα φαγε μαρμαγκα... Τα ερωτηματα μου ειναι: σε ποσες μερες δεν θα κινδηνευουν? μεγαλονουν γρηγορα? Το κερατοφυλο το βυθησα με πετρα στο βυθο, πρεπει να επιπλεει?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ασε και μερος του κερατοφυλλου στην επιφανεια. Ετσι θα ειναι προστατευμενος ο γονος οταν θα προσπαθει να φαει.
Για τα υπολοιπα, σε κανενα μηνα θα ειναι ασφαλη. Τουλαχιστον ετσι γινεται συνηθως. Καλο φαγητο (και μικροσκοπικο) για τα νεα ψαρακια, 3-4 γευματα τη μερα φροντιζοντας να φανε και συχνες αλλαγες νερου (ανα 2-3 μερες καλα ειναι) για να μην αυξανονται τα νιτρικα. Να σου ζησουν! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Επειδη ειμαι ανησυχο πνευμα εκανα μια αυτοσχεδια παγιδα και επιασα ολα τα μικρα τα οποια τα εβαλα μεσα στην γεννηστρα για να εχω το κεφαλι μου υσηχο..
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Να σου ζήσουν
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις σκοπο να ασχοληθεις με αναπαραγωγες, θα ηταν καλυτερο να εχεις ενα μικρο ενυδρειακι με θερμανση-φιλτρο για να μεγαλωνεις τα μικρα. Σιγουρα θα ειναι καλυτερα απο τη γεννηστρα. Ετσι για μελλοντικη ιδεα το λεω
![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
και είδη ετοιμάζομαι να κανω ακομα ενα 80λιτρο για τα μικρα και μια (οχι και τοσο καλη) φωτογραφια απο τα μικρα http://s18.postimg.org/e8kiweqfd/IMG...203_230949.jpg |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
γενα σαλιγκαριου; (Zebra Nerite;) | giannis.r | Σαλιγκάρια | 14 | 01-09-12 16:01 |
γενα brevis. | akoulis | Tanganyika | 16 | 08-05-11 02:58 |
SOS χανο τι γενα μου | vaggels | Δίσκοι | 10 | 26-04-11 00:21 |
SOS γενα.... | Kotsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 13 | 08-05-08 17:54 |