|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα σε όλους!
Προχθές έφτασαν στα χέρια μου τα τεστ GH & KH της API Από την πρώτη στιγμή είχα προμηθευτεί τα υπόλοιπα τεστ για pH, NH4, NO3 & NO2...και πίστευα πως ήξερα τι μου γίνεται Τις σκληρότητες τις μετρησα 2 φορές στο περελθόν (στο ξεκίνημα) με τεστ φίλου και ήταν περίπου στο 8 Παρακάτω όπως θα φανεί...τα τεστ ήταν μάλλον μουφες (ή ληγμένα) Χθες λοιπον μέτρησα τις σκληρότητες στο ενυδρείο (η μέτρηση έγινε 2 φορές): KH 12 GH 18 pH 7 Σήμερα, έχοντας ήδη μιλήσει με Σπύρο & Θοδωρή, μέτρησα και το νερό της βρύσης: KH 14 GH 21 pH 7,2 Σας φαίνονται λογικές οι διαφορές? Και το μέγα ερώτημα : Πάω κατευθείαν για ΑΦΡΙΚΗ? ![]() Ξεστήνω ένα φυτεμένο (με cpds, cloud minnows, red cherries) & μια μονομαχιερα??????? ![]() Μια λεπτομερια : Στην παρουσα φαση, δεν εχω χρόνο να ασχοληθω με προετοιμασίες νερού κλπ Οποιος έχει άποψη... ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Έχεις καμιά τύρφη, γιατί δε θυμάμαι; Το νερό σου είναι από θερμοσίφωνα; Αν ναι μέτρα το κρύο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το νερο ειναι απ τη βρυση (κρυο)
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Με τετοιες σκληροτητες εχεις μονο 7ΡΗ? παραξενο,για ξανα μετρα.Ειναι χαμηλο για αφρικη,θελεις πανω απο 7,8.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
σακη απο τον ιδιωτη περνεις και εσυ η απο ευδαπ??
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο ΕΥΔΑΠ (υποθέτω!!)
Τουλαχιστον ξέρω πως την ΕΥΔΑΠ πληρωνω ![]()
|
||||
|
||||
![]()
οκ λοιπον η μετρησεις σου ειναι σωστες.. οντως τοσο ειναι η τιμες στην ερυθραια μονο που δεν μετρας καλα το ph. σου δες το στον ηλιο οχι τετοια ωρα η κανε αλλο τεστ ..το ph σου εκει ειναι 7.8-7.9 μεχρι και 8 της πρωτες πρωινες ωρες που ανεβαζει πιεσεις το αντλιοστασιο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Κολλημένο στο 7.2 Θα ψαξω για αλλα τεστ και θα το ξανακανω - Αυτά που έχω τόσο δείχνουν
|
||||
|
||||
![]()
Ρε παιδιά παραπάει τόσο ψηλά, δύσκολο μου φαίνεται. Και είναι και πιο χαμηλές στο ενυδρείο; Μπας και άλλαξε πρόσφατα κάτι στην παροχή;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
οι χαμηλες τιμες του νερου του ενυδρειου οφειλονται στα σαλιγκαρια και στα φυτα που τραβανε σκληροτητες, το πεχα μου φαινεται λιγο χαμηλο με αυτες τις σκληροτητες. μπορει να σε μπερδευει και το φως και να φαινεται οτι να ναι.
αν εχεις το μαστερ κιτ της απι μετρα το πεχα και με το high range να δεις τι θα σου βγαλει. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
7.5 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκληρότητες? Πάντως το 7.2 με το 7.5 είναι "σχετικά" κοντά Δεν νομιζω να κάνω τόσο λάθος και να έχω pH 7,8-8,0 και να μην το βλέπω ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τα καημένα τα ψαράκια λυπάμαι Αν υποθέσουμε πως οι σκληρότητες είναια αυτές που είναι (στα ύψη δλδ) και το pH κοντά στο 7,4... τι κάνω???
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 09-10-13 στις 17:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
μετρηστε με ενα καλα καλυμπραρισμενο phμετρο μονο τοτε θα ειστε σιγουρη.
|
|
||||
|
||||
![]()
για αφρικη εχεις ιδανικο νερο εκει πανω μην το πολυσκεφτεσαι που ειναι ο κλεο δεν βλεπω
![]() ![]() ![]() ------------------------- αρα κωστη δεν μετρας τιποτα με sera φιλε ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stelios816 : 09-10-13 στις 17:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απ την αρχή πάντως που ξεκίνησα και μετραω με τα δικά μου τεστ (όλα εκτός σκληρότητες) το pH ήταν στο 7.2
Τα τεστ ειναι της API, εχω ξανακάνει τη μέτρηση και με το high range και πάντα η τιμή ήταν εκεί γυρω Με τις σκληρότητες προέκυψε το θέμα Το pH δεν πρέπει να ειναι τόσο υψηλό
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Πρέπει να ξεστήσω 2 ενυδρεία και να χαρίσω - πουλήσω Α. Έναν μονομάχο Β. 12 cloud minnows Γ. 8 galaxy rasbora Δ. Κάτι κουβάδες φυτά Ε. Μερικές δεκάδες red cherries Δυσκολα αποχωρίζεσαι ψάρια που σου έμαθαν το χόμπι ![]() 2. Με το χρυσοψαράδικο, να υποθέσω πως ειμαι οκ??? ------------------------- Παράθεση:
Αφου ηδη έκανα εγω & για τους 2!!! ![]()
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ChocolatePuma : 09-10-13 στις 17:53 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ μετράω με υγρά τεστ της sera
|
|
||||
|
||||
![]()
Το phone είναι σωστό μην ψάχνεσαι περίπου αυτό έχω και εγώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Προτιμώ τα samsung απ τα iphone
![]() (ξέρω ότι ήθελες να γράψεις pH & ότι μάλλον γράφεις με κινητο... ![]() Τις μετρήσεις στις σκληρότητες τις θεωρώ ακόμη πιο σίγουρες!! Γινεται να έχω pH 7.2, KH14 & GH21 στο νερό της βρύσης???? ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το έστειλα από κινητό και έγραψε ότι ήθελε
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετρήσεις Νερού & 1 Ερώτηση | TheMiltos21 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 15-06-13 16:16 |
νέα αρχή!!! μετρήσεις νερού | spirossd | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 16-08-10 00:02 |
R.O και μετρήσεις νερού | klaz | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 34 | 29-11-06 01:25 |
Χρήση RO και μετρήσεις νερού | gemini_str | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 29-12-04 03:16 |
Μετρήσεις νερού | gougouk | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 10-06-03 08:05 |