|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Malawi Αφιερωμένο στο "Greek Club about Cichlid Lovers from iliovas" απ' το οποίο άρχισαν ολα! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά,
εδώ και δύο χρόνια περίπου έχω παροπλίσει το κοινωνικό ενυδρείο που είχα, μετά από μαζικό ξαφνικό και αναίτιο θάνατο όλων των ψαριών. 3 δίσκοι και άλλα πολλά... Anyway, πάει αυτό. Δεν το έπαιρνα απόφαση να το ξαναστήσω γιατί με είχε πειράξει αρκετά το συμβάν. Το πήρα όμως και είμαι έτοιμος να μπω και εγώ στα νερά της Αφρικής! Δεν έχω καταλήξει ακόμα στα ψάρια που θα βάλω. Έλεγα ένα με δύο χαρέμια αν με παίρνει. θα το πάμε βήμα-βήμα αν έχετε την υπομονή. Κατ'αρχήν θα του ρίξω ένα καλό πλύσιμο με απλό νερό μέσα, γιατί δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο. Στο σαλόνι μέσα ήταν σκεπασμένο κανονικά. Μόνο σκόνη. Έχω εξωτερική Eheim Pro 2 2026 στην οποία αλλάζω προληπτικά τις φλαντζούλες της γιατί θα έχουν ξεραθεί τόσο καιρό εκτός λειτουργίας και θα αλλάξω και τους σωλήνες όλους. Οι πρώτες ερωτήσεις τώρα: 1. Πριν την άμμο να του βάλω φελιζόλ για να πατήσουν πάνω η πέτρες; 2. Χαλαζιακή άμμο λέγεται αυτή που πρέπει να πάρω; Θα προτιμούσα ανοιχτόχρωμη γιατί θα ταιριάζει καλύτερα με το μαύρο του ενυδρείου. Υπάρχει; 3. Στο προηγούμενο setup που είχα χαλίκι έβαζα τη σκούπα βυθού και καθάριζα και το χαλίκι. Με την άμμο τώρα τη γίνεται; Μαζεύει πράμα μέσα και μένει εκεί και βρομίζει; Πώς καθαρίζεται; 4. Τι πέτρες να τις κολλήσω ανά 2-3; Με σιλικόνη ενυδρείων; Αυτά για αρχή... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Off topic:
Το setup με τους δίσκους ήταν έτσι για 4-5 χρόνια. Δεν είχε θέμα. Κάτι άλλο έγινε αλλά ήμουν διακοπές 2 εβδομάδες και δεν ξέρω τι. Εννοείται ότι το έχω ξαναφήσει μόνο του τόσο διάστημα. Δεν έχει νόημα να το ψάχνω τώρα... Λοιπόν, στις απαντήσεις σου τώρα. Τι φελιζόλ ακριβώς προτείνεις; Μου άρεσε και η σκέψη του genecr. Άρα πάω για αραγωνίτη σε ανοιχτό χρώμα. Για το καθάρισμα με τη σκούπα βυθού που μου λες, φαντάζομαι ότι άμα τη βάλω μέσα στην άμμο θα τη ρουφήξει. Σωστά; Το χαλίκι ήταν βαρύ και έπαιζε μέσα στη σκούπα και δεν το ρούφαγε στο σωλήνα... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. πάρε άμμο από οποιαδήποτε καθαρή παραλία. προσωπική συμβουλή να την βράσεις όσο κουραστικό και αν είναι. 3. με καλή κυκλοφορία στο βυθό και τίποτα λαθρεπιβάτες σαλιγκάρια δε θα έχεις πρόβλημα. 4. τις πέτρες να τις στηρίξεις καλά. μην τις κολλήσεις. |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό στα νερά της Αφρικής
![]() στις ερωτήσεις 1.ψυχολογικός είναι ο λόγος. Τον έχω ξεπεράσει και δεν βάζω τίποτα. 2.απάντησε σωστά ο genecr. Άμμο θαλάσσης ή (και) ψιλο αραγωνίτη για να λειτουργεί σαν buffer (όταν ph/σκληρότητες είναι ήδη ψηλά δεν επηρεάζει τίποτα) 3.+1 στον genecr (θα χρειαστείς έναν κυκλοφορητή και το 2026 αν δεν έχεις και το εσωτερικό του Rio είναι ανεπαρκές) 4. κάποιοι τις κολλάνε με σιλικόνη αλλά με το πρόβλημα που λέει κι ο ΚΚΚουραμπιές. Αν προσέξεις να "κουμπώνουν" καλά μεταξύ τους δεν θα έχεις πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό εδώ είναι απ' ότι κατάλαβα; Σε πλαστικό, γιατί της φωτογραφίας είναι αλουμινένιο. ![]() Άντε να βρω τώρα στην Αττική καθαρή παραλία... Θα πάω στο pet shop να πάρω αραγωνίτη. Πόσο καλή κυκλοφορία να έχω στο βυθό; Έτσι πως το είχα στημένο και οι δύο σωλήνες του εξωτερικού φίλτρου ήταν από τη δεξιά πλευρά. Πώς αλλιώς μπορώ να το κάνω; ------------------------- Παράθεση:
1,2 και 4 είμαστε ΟΚ. 3. Το εσωτερικό φίλτρο της Juwel το έχω καταργήσει και το έχω αφαιρέσει και τελείως από το ενυδρείο! Οπότε έχω μόνο το 2026. Ο κυκλοφορητής τι επιπλέον κάνει; Επιπλέον ροή; Ουσιαστικά την κίνηση που κάνει η αντλία δεν κάνει; Απλά δε φιλτράρει το νερό. Σωστά; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George C : 13-09-13 στις 13:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
σωστά. χρησιμοποιώ αυτόν http://www.petsupermarket.gr/2901/%C...%BF%CF%8D.html σε ενυδρείο διαστάσεων σαν και το δικό σου. τον έχω τοποθετήσει στην απέναντι πλευρά από την εισαγωγή του φίλτρου και στραμμένο προς το βυθό και δε μένει τίποτα κάτω... (εκτός από το κυανοβακτήριο
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι αρκετά ψηλά ώστε να μην σηκώνει την άμμο.
ο συγκεκριμένος είναι με μαγνήτη αλλά φαντάζομαι θα υπάρχουν πιο φτηνοί με βεντούζες. |
|
||||
|
||||
![]()
Θα πάρω αραγωνίτη. Οπότε από άμμο είμαι καλυμμένος. Πέτρες θελουμε...
Οπότε παίρνω από εκεί; Καθόλου ασβεστολιθηκές από το κατάστημα; Τι παίρνω; |
|
||||
|
||||
![]()
Οτι γουσταρεις αρκει να κανουν σπηλιες
Εμενα μ'αρεσει ο βραχος Μετεωρα και η Πέτρα ατλας πράσινη ![]() Ολα ωραια ειναι Μη παρεις μονο ουρανιο τοξο και λευκο βοτσαλο (το ενα ειναι κιτς και το αλλο θα γινει μαυρο απο την αλγη με το φως που θα τραβαει) Ουτε υαλοπετρες φυσικα ![]() Το Μενιρ του Οβελιξ (Κολώνες μεγάλες μπαζάλτ) δεν πιστευω να χωραει ![]() ------------------------- Με εχει πιασει και μια τρελλη φαγουρα τωρα. Αλλεργεια θα ειναι επειδη γραφω στο αφρικανικο section. ![]()
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 03-10-13 στις 23:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
αμα θελεις να σου περασει η φαγουρα κανε εντριβη με νερο απο α.ο. η με blackwater απο αλλαγη.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αραγωνίτη σκούρο θα βάλω. Πιστεύω αναδεικνύει καλύτερα τα χρώματα των ψαριών.
Αλήθεια, πόσο περίπου πάει το σακί; Μόνο αραγωνίτη να βάλω; Άρα ασβεστολιθικές καθόλου; Δε χρειάζονται; (Για να σκληρύνει το νερό κλπ μου είπε). Για χρώματα τώρα πρέπει λογικά να βάλω ανοιχτόχρωμες νομίζω, αφού η άμμο θα είναι σκούρα. Οπότε παίζω σε αυτές πιστεύω: Φεγγαρόπετρα ανοιχτόχρωμη Βράχος Μετέωρα Άτλας πράσινη (δεν ξέρω αν θα πηγαίνει με το σκούρο...) Λογικά δύο είδη πέτρες θα βάλω. Οι πέτρες που θα πάρω δε θέλουν βράσιμο. Σωστά; Απλά μπόλικο πλύσιμο με νερό. Έτσι; Περιμένω απαντήσεις στις "λίγες" απορίες μου... |
|
||||
|
||||
![]()
γιατί να βάλεις 2 είδη από πέτρες... νομίζω δεν θα κάθεται καλά στο μάτι.
Οι φεγγαρόπετρες βοηθούν στο στήσιμο τους και δημιουργουν πολλές κρυψώνες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες στην ομορφη Αφρικη.
Εγω δεν θα εβαζα τιποτα στον πατο.Αν βαλεις φελιζολ,θα σκαβουν και θα φαινεται ασχημα,αν βαλεις το πλεγμα αυτο,η γνωμη μου ειναι οτι μπει εκει μεσα θα πετρωσει.Αν θελεις καθαρα για ψυχολογικους λογους,βαλε φελιζολ dow εκει που θα πατησουν οι πετρες μονο,και ασε ελευθερο ολο το υπολοιπο. Ο αραγωνιτης ειναι οτι το καλυτερο για αφρικανικο,αλλα ειναι λιγο ακριβουτσικος.Το ενυδρειο θα το βλεπεις εσυ,οποτε στηστο οπως αρεσει σε σενα,Απλα η γνωμη μου ειναι ,μην αγοραζεις ετοιματζιδικες πετρες,αλλα μαζεψαι απο την φυση,για να εχεις κατι αλλο,και οχι οπως οι πολλοι.
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Χθες πήρα καμιά ογδονταρία κιλά φεγγαρόπετρα ανοιχτόχρωμη.
Σήμερα θα ξεκινήσει το καθάρισμα. Με σκέτο νερό λέω και τρίψιμο με βούρτσα σκληρή για να φύγουν τα χώματα. Σωστά; |
|
||||
|
||||
![]()
Αν μπορουσες εφοσον τελειωνες με το τριψιμο να εκανες και ενα τελευταιο ντους με καυτο νερο θα ηταν ακομα καλυτερα,θα εκανες ουσιαστικα και αποστειρωση απο πιθανους παθογονους οργανισμους.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Ποσά λίτρα άμμο χρειάζομαι λέτε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη George C : 06-10-13 στις 11:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για πείτε παιδιά.
Ποσά συνολικά κιλά άμμο θέλω; Καμιά 30ριά; ´Η πολλά λέω; Πώς το υπολογίζουμε; |
|
||||
|
||||
![]()
Χοντρικά τα λίτρα που θες επί 1,6 για κιλά.
|
||||
|
||||
![]()
Για να έχεις 4-5 εκ. άμμο (χοντρικά, γιατί ποτέ δεν έκατσα να υπολογίσω
![]() θα χρειαστείς καμιά 40αριά κιλά. |
|
||||
|
||||
![]()
Και αναλογία αραγωνίτη-άμμο θαλάσσης;
Να πάρω 10 κιλά αραγωνίτη και ότι χρειαστώ επιπλέον να το πάρω σε άμμο θαλάσσης από οικοδομικά υλικά; |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι
|
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ ωραία.
Η άμμος από τα οικοδομικά θέλει βράσιμο ή καλό ξέπλυμα με άφθονο νερό; Edit: Ερώτηση ήταν.... |
|
||||
|
||||
![]()
Πλυσιμο μεχρι να φυγει η θολουρα,καλο κουραγιο ,οπως μας ειπε καποιος
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
Άστα, ευχαριστώ...
Έχω "ματώσει" να καθαρίζω τις πέτρες... Θα έχω και την άμμο μετά... Βαμβάκι έβαζα ούτως ή άλλως. Πάνω-πάνω. Να βάλω και φίλτρο άνθρακα για μερικές μέρες; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Άσε, και αναρρώνω από σπασμένη κλείδα και με έχει πεθάνει αυτές τις μέρες από το τρίψε-τρίψε... LOL
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαζή ερώτηση. Στα οικοδομικά υλικά η άμμο πουλάνε είναι σκουρόχρωμη; Ή ανοιχτή;
Πήρα 10 κιλά αραγωνίτη άσπρο για να τον βάλω κάτω και από πάνω του καμιά 30ριά άμμο θαλλάσης σκουρόχρωμη... Θα φανεί σε κανένα σκάψιμο λέτε; Μήπως να πάρω μαύρο αραγωνίτη; Σε pet shop έχει άμμο θαλλάσης; Είναι τόσο ακριβή όσο ο αραγωνίτης; |
|
||||
|
||||
![]()
Ανακάτεψε τα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
400 litra και φιλτρανση | Krisos | Γλυκό νερό - Γενικά | 47 | 18-02-11 21:51 |
550 litra malawi | giannisqq | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 91 | 09-03-10 18:42 |
70 litra | ton12 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 07-03-08 15:32 |
54 litra me gubbies | Ryu | Ζωοτόκα | 3 | 01-11-07 08:36 |
DIY Aquarium 700 litra | O Souidos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 29-08-05 07:44 |