|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
σημερα παρατηρησα οτι ενα απτα θηλυκα γκαπυ εχει πρηστει και εχει σηκωμενα λεπια. πριν ενα μηνα εχασα μια θηλυκια με τα ιδια συμπτωματα.
Φανταζομαι οτι ειναι dropsy. αυτο που δεν ξερω ειναι εαν ειναι μεταδοτικο για τα αλλα γκαπυ και αν μπορω να κανω κατι για να το προλαβω... |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχεις και αλλα ψαρια καλο ειναι να το βαλεις σε καραντινα
εγω θα δοκιμαζα να του κανω θεραπεια με θαλλασινο αλατι που βρισκεις σε συσκευασιες στα πετ σοπ |
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να ξεκινησεις και θεραπεια με esha 2000 ,αν ειναι αρχη θα σωθει!
|
|
||||
|
||||
![]()
http://freshaquarium.about.com/od/te...s/p/Dropsy.htm
Απομονωσε το γιατι θα κολλησει και τα υπολοιπα.. οι πιθανοτητες επιβιωσης ειναι ελαχιστες, και γω εχω χασει 2 ψαρια ετσι!
|
|||
|
|||
![]()
αρα ειναι μεταδοτικο ε?
λετε να φταιει που επειδη εχω νεογεννητα στο ενυδρειο αυξησα πολυ τη συχνοτητα ταϊσματος; τελικα την αρρωστη την απομονωσα και στο ενυδρειο αλλαξα 20% του νερου.επισης αυξησα λιγο τη θερμοκρασια γιατι καπου διαβασα οτι ισως και βοηθησει... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
επειδή το αντιμετώπισα πρόσφατα, το dropsy είναι σύμπτωμα και αποτέλεσμα κάποιας ασθένειας. αφού έχεις το δεύτερο περιστατικό σε σύντομο διάστημα, πρέπει να ελέγξεις τις γενικές συνθήκες και παραμέτρους του ενυδρείου σου, την διατροφή ποσότητα και ποιότητα.
δυστυχώς όταν φτάσει να εκδηλώσει dropsy το ψαράκι είναι δύσκολο να το σώσεις. αφού το έβαλες σε καραντίνα, τάισέ το μόνο αρακά και κατά τα άλλα λίγες μέρες νηστεία. δώσε όμως αν μπορείς κάποια στοιχεία της φόρμας στις ασθένειες για να σε συμβουλεύσει κάποιο από τα έμπειρα άτομα ώστε να σώσεις όσα ψαράκια σου είναι ακόμα υγιή. περαστικά!!! ------------------------- εξαρτάται Laki μου γι αυτό πρέπει να γράφουμε λεπτομέρεις να τα βλέπουν αυτοί που ξέρουν να μας απαντάνε Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη maria p : 24-03-13 στις 13:12 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φουσκωμενο με σηκωμενα λεπια(guppy) | aNe | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 16-02-11 17:09 |
σηκωμενα λεπια χωρις πρηξιμο | fishme1 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 07-10-07 13:25 |
γκαπυ | jimfytakis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 15-04-07 23:09 |
Λεπια | Θεοδωρος | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 06-07-06 19:21 |
Κοκκινιλες στα λεπια | Mariel | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 10-07-05 01:32 |