|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα. Εχθές παρατήρησα ένα από τους θηλυκούς μονομάχους ότι ήταν άρρωστο. Τα λέπια του φαινόντουσαν έντονα. Ήταν όπως εμείς ανατριχιάζουμε και σηκώνεται η τρίχα κάτι αντίστοιχο και σε αυτό. Το δέρμα του δεν ήταν λείο αλλά φαινόντουσαν σηκωμένα τα λέπια του. Επίσης καθότανε ακίνητο. Προς το βράδυ πέθανε και έτσι όπως έβαλα την απόχη για να το βγάλω έξω παρατήρησα ότι η περιοχή κάτω από το στόμα ( κοντά στα βράγχια ) ήταν κόκκινη και φαινότανε κάτι σαν σπασμένα αγγεία. Τι μπορεί να είναι? Στο ίδιο ενυδρείο έχω ένα αρσενικό μονομάχο και άλλα δύο θηλυκούς μονομάχους. Να κάνω κάτι? Ενδέχεται να το χτύπησε ο μονομάχος και να πέθανε από χτύπημα?
__________________
120 λίτρα, κυκλοφορητής 600 λίτρα/ώρα, θερμοστάτη 100 watt, λάμπα 25 watt. Φυτά 2 Anubias, 1 Echinodorus bleheri , 2 Cryptocoryne Walkeri, Ceratophyllum demersum, Shinnersia Rivularis. Ψάρια: 1 ζευγάρι δίσκους Green, 60 λίτρα 1 οτόκυκλους, 1 μονομάχο, 5 Zebra Danio, 2 αρσενικούς ξιφοφόρους και 2 θηλυκά, 4 ροδόστομους |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Μπορεί να ειναι πάρα πολλά πράγματα. Τα συμπτώματα που αναφέρρεις περιλαμβάνουν τυπικά χαραχτηριστικά πολλών ασθενειών στο τελευταίο τους στάδιο. Τις περισσότερες περιπώσεις μάλιστα δεν μπορείς να κανεις και πολλά πράγματα(εκτός και ειναι εξωτερικό χτύπημα οπότε το παλευεις)
![]() ![]()
__________________
Γιάννης |
#3
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
__________________
Δημήτρης |
#4
|
||||
|
||||
![]()
είναι σίγουρα dropsy(είχα κάνει πέρσι μια εργασία γι'αυτό στο πανεπιστήμιο).οι κοκκινίλες είναι δευτερογενής βακτηριακή μόλυνση.το dropsy δεν είναι ακριβώς ασθένεια,αλλά κατάσταση που χαρακτηρίζεται από κάποια συμπτώματα.έχει τρεις μορφές(οξεία,χρόνια και λανθάνουσα)και ονομάζεται και pinecone disease ακριβώς γιατί τα ψάρια αποκτούν μορφή κώνου πεύκου.προκαλείται από πληθώρα παραγόντων(π.χ.μεγάλη ποσότητα τροφής,παράσιτα,κακή ποιότητα νεροού,καρκίνο)αν οι συνθήκες του νερού είναι καλές και τα υπόλοιπα ψάρια που βρίσκονται στο ίδιο ενυδρείο όχι καταπονημένα και στρεσαρισμένα,το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα λειτουργήσει φυσιολογικά,οπότε δεν υπάρχει λόγος να βάλεις φάρμακα.
|
#5
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]()
__________________
Δημήτρης |
#6
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
__________________
Γιάννης |
#7
|
||||
|
||||
![]()
λέπια που προεξέχουν,φουσκωμένη κοιλιά και κοκκινίλες στην κοιλιά συνδυαζόμενα είναι μόνο συμπτώματα dropsy(ασκίτη)
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|