|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πληροφορίες
Διαστάσεις:100χ40χ50 rio 180 Όγκος:160 καθαρά Κατηγορία: φυτεμένο Φυτά:http:Ludwigia repens,Rotala rotundifolia, Vallisneria nana, Hygrophila, Cryptocoryne, Limnophila aquatica, Christmas'moss, java moss Pogostemon helfer. και κανα δυό άλλα που, θέλουν αναγνώριση. Ψάρια / ¶λλα είδη: 14καρδυνάλιοι, 12ροδόστομοι, 2 kuhli, 6 amano, red cherry Διακοσμητικά υλικά: (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: προσωρινά ένα γκρί χαρτόνι Φωτισμός:2χ 54 τ5 και 2 χ 30 τ8 Διάρκεια φωτισμού:8,5 ώρες Φιλτράρισμα:το φίλτρο που έχει Θερμοστάτης: Λίπανση: γενικό λίπασμα sera(εδώ θέλω προτάσεις) Παροχή CO2: 2κιλη μπουκάλα 80φ/λ Παράμετροι: pH: 6,8 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): Αλλαγές νερού:30%/10 μέρες Θερμοκρασία:26 ¶λλες πληροφορίες:έχω σκοπό να αλλάξω τις πέτρες όταν βρώ πιό κατάλληλες Φωτογραφία: αυτό που με ενοχλεί είναι ότι η limnophila aquatica δεν είναι όσο πλόυσια και ζωηρή ήταν στο παλιό μου ενυδρείο, τι μπορεί να τις λείπει? έχω σκοπό να καλύψω το μπροστινό μέρος με cuba, αν ποτέ βρώ. το ενυδρείο τρέχει περίπου 40 μέρες,οι 3 πρώτες φωτό από την πρώτη μέρα του στησίματος. και οι 3τελευταίες με τη σημερινή του μορφή. |
|
||||
|
||||
![]()
M'αρεσει!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πανεμορφο!
![]()
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολυ ωραίο..πιστεύω θα του πηγαινε αν εβρισκες και μια ωραια ρίζα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Οσο αφορα τη λιπανση θα δεις αν τα φυτα "ζητανε" παραπανω... Αφου εχεις καλη αναπτυξη στα φυτα μη την αλλαξεις μεχρι να δεις ενδειξεις οτι τους λειπει κατι!
|
||||
|
||||
![]()
Συγχαρητήρια, πολύ όμορφο…
![]() ![]() ![]() Έφτιαξα καινούριες emersed καλλιέργειες με HC “Cuba” σε λίγο καιρό αν όλα πάνε καλά…θα προσπαθήσω να σου στείλω… ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίο και με προοπτικές φαίνεσαι μερακλής ,στην παρούσα φάση κλάδεψε μόνο την Moss θα δείξει πολύ πιο ωραία και θα πάρει και πιο πυκνη μορφή.Καλή συνέχεια.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο!!
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ παιδιά.
το νερό το μαλακώνω με ΑΟ. Η Limnophila aquatica τελευταία δεν φουντώνει όσο παλιά και αυτό φαίνεται και στις εικόνες πρώτη μέρα και σήμερα. τα φύλλα τις higrophila έχουν αρχίσει να κάνουν τρύπες. νομίζω πως πρέπει να αρχίσω να ρίχνω συμπληρώματα σιγά σιγά. η moss, μεγαλώνει πάρα πολύ γρήγορα,σίγουρα θέλει κλάδεμα γιατί θα πνίξει τα πάντα, δεν την έχω δεμένη, έχει βρεί τη θέση της και δεν έχω πρόβλημα. |
|
|||
|
|||
![]()
Μπραβο φιλε μου ωραιο και θα γινει πολυ καλυτερο...
Δυο αποριες έχω, πως "χώρεσες " άλλες δυο λάμπες στο καπάκι του ρίο και άν φαίνονται ποτέ οι γαρίδες σε ενυδρείο με τόσα ψάρια και φυτά/κρυψώνες... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() η υγροφυλλα θελει μαλλον καλλιο...εφοσον εχεις πολυ φως και μπουκαλα..τα φυτα σου θα σπινταρουν..οποτε μη τα φρεναρεις με "γενικο" μονο λιπασμα... θα πρεπει να εχεις ξεχωριστα N, P, K, Fe και ιχνοστοιχεια. προτεινω το σιδηρο και το traces της seachem και fleet enema για φωσφορο. για καλλιο και αζωτο αν μπορεις να βρεις σκονες KNO3 και Κ2SO4 για να σου ερχεται πιο φθηνα απο τα αντιστοιχα εμπορικα σκευασματα. δες και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38963
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολυ ωραιο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο ενυδρείο,στημένο με μεράκι.Μπράβο.
Και εμένα με ενδιαφέρει το πως προστέθηκαν οι λάμπες.Οι φωτογραφίες θα με βοηθούσαν πολύ.Ευχαριστώ.
|
||||
|
||||
![]()
καλησπέρα. στεγανά ακροφύσια δεμένα με εκείνα τα πλαστικά σφυκτηράκια που τα βρίσκεις παντού ακόμα και σ. μαρκετ. φωτώ.
αντρέα καθε 15 παίρνει λίστα, όταν έρθει θα σου τη στείλω εκτός από προσθήκη ξύλων τι άλλη αλλαγή θα μπορούσα να κάνω? προτάσεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Σε ενυδρειακα φιλε μου να αναζητησω κατι παρομοιο ή σε ηλεκτρομαγαζα???? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα ακροφυσια και το μετασχηματιστη τα πηρες πακετο ή κομματια και τα εφτιαξες μονος σου?? αν πηρες ετοιμο μετασχηματιστη με ακροφυσια ποσο το πηρες????? |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ όμορφο έγινε φίλε μου μπράβω, δεν θα άλλαζα τίποτα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
παρα πολύ ωραίο, μπραβο και απο μένα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
χαίρομαι που σε γενικές γραμμές άρεσε το ενυδρείο μου.
αλάξανδρε το ενυδρείο είναι πιό καθαρό γιατί έμαθα από το προηγούμενο, όπου η αγαπημένη μου γυναίκα ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εφόσον ξεπέρασα το πρόβλημα με το κυανοβακτήριο, το ενυδρείο άρχισε να δουλευει κανονικά πάλι.
μερικές φωτο. |
|
|||
|
|||
![]()
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!
Μου δίνεις ιδέες Η moss σου τι είναι? |
|
||||
|
||||
![]()
μπραβο
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ειναι μονο ο φωτισμος και η μπουκαλα co2 (και τα λιπασματα κλπ καλουδια)...
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ πολύ όλους γαι τα καλά σας λόγια.
![]() η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να είχα προσθέσει και ξύλα και πέτρες αλλά επαρχία είναι δύσκολο να βρείς τα υλικά που έχεις στο μυαλό σου, τα φυτά βρίσκονται πιό εύκολα. αν και την cuba την έψαχνα μήνες, βρήκα ένα γλαστράκι στη θεσ/κη, την περίμενα πολύ πιό δύσκολη, αλλά με έχει εκπλήξει ευχάριστα, παρόλο που όπως είπε και ο ανδρέας δεν έχω υπόστρωμα. χωρίς το gab και τις συμβουλές και τις ιδέες όλων θα είχα το ενυδρείο οπως τότε που άρχισα και πιθανότατα θα είχα βαρεθεί. |
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρομαι να βλέπω τόσο αξιόλογες παρουσιάσεις και μπορώ να πω ότι δεν είμαι από τους ανθρώπους που εντυπωσιάζομαι εύκολα. Συγχαρητήρια
|
||||
|
||||
![]()
να σαι καλά panospkk,
πάντα το φυτεμένο με κρατά σε εγρήγορση, τώρα εμφανίστηκε bba, αύξησα την παροχή διοξειδίου και θα βελτιώσω την κυκλοφορία του νερού. τα tateurndina φλερτάρουν συνεχώς ο αρσενικός έχει διαλέξει ταίρι και περιμένω να δώ τι θα γίνει, καταπληκτικά ψαράκια, τα έχω ευχαριστηθεί. |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον μετα απο καιρο να ξεθαψω αυτο το θεμα.επειτα απο επισκεψη ολιγολεπτη στο σπιτι του φιλου γιαννη ειπα να τραβηξω καμια φωτο.φιλαρακι εχεις ενα φοβερο ενυδρειο χωρις αλγες και θα ειναι κριμα να μην παιξεις στο εξωτερικο.οριστε το καμαρι του!!!!!!!!!!!!
υ.γ βεβαια οπως παντα ακουρευτος και αγυαλιστος!!!!!!!!!!! ![]() και μια οπως πρεπει.θα ερθουν κι αλλες ![]() ------------------------- και αλλη μια με ενα κατακοκκινο cpd ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη andreas213 : 29-03-11 στις 17:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσπάθεια για βιοτοπικό | ΧρήστοςΠ | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής | 59 | 26-06-10 17:30 |
Νέα προσπάθεια με Μονομάχο. | hellenicsun | Bettas | 3 | 19-06-09 10:36 |
Προσπάθεια | anasios | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 30 | 30-07-08 19:56 |
¶λλη μια προσπάθεια!! | aggeliki_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 14-05-08 21:43 |
Προσπάθεια Νο 2 | chrisx | Δίσκοι | 14 | 29-03-07 21:06 |