|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σας παιδια. Θα παρω σε περιπου ενα μηνα ενα 400αρι ενυδρειο.
Ειμαι αρχαριος. Το ενυδρειο θα μπει πισω απο ενα καναπε. Δεν θα ειναι κολλητα αλλα θα ηθελα να παει λιγο ψηλοτερα το επιπλο του ενυδρειου. 5-10 ποντους το πολυ. υπαρχει καποιος νορμαλ τροπος να βαλω κατι στο πατωμα και να πατησει το επιπλο η οχι καλυτερα? ισως ειναι επικινδυνο? πχ σε σεισμο? |
|
||||
|
||||
![]()
θα πρέπει να είναι κάτι πολύ στιβαρό για να κρατήσει όλο αυτό το βάρος είναι λίγο δύσκολο νομίζω
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε κατα την γνωμη μου μην κανεις τιποτα στην εργοστασιακη βαση.Μιλαμε για 500 κιλα βαρος.Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι χειροποιητη βαση(με κοιλοδοκο και ντυσιμο με ξυλο) και την κανεις οπως θελεις.
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για τις απαντησεις.
ναι δεν εννοω βασικα να πειραξω την βαση απλα να τοποθετησω κατι επιπεδο στο πατωμα (πχ σκαλοπατι) και να βαλω το ενυδρειο πανω εκει |
|
||||
|
||||
![]()
να χτίσεις σκαλοπάτι εννοείς?
|
|
||||
|
||||
![]()
οχι δεν θα μπω σε τετοια διαδικασια δεν αξιζει.
Ισως μια σιδερενια πλατφορμα ε? |
|
||||
|
||||
![]()
Ισως θα μπορουσες να βαλεις μια μελαμινη, τσιμεντολιθα τριγυρω, 2η μελαμινη και εκει πανω να πατησει το ενυδρείο. Υψος ~20εκ. Δεν ξερω για την σταθερότητα του πραγματος.
|
||||
|
||||
![]()
ενα σιδερενιο σκαλι φτιαγμενο απο εμενα θα σου παει κανα κατοσταρι (130 να στο φερω απο αναβυσσο) και ενα ξυλο απο πανω του να παταει η βαση σε ολα τα σημεια ολη ολη η κατασκευη να σου παει ενα 150αρι και βαλε πανω και 50 τοννους
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να βάλεις 5αρι φελιζόλ ανάμεσα στην βάση και το ενυδρείο..
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ο φιλος με την σιδηροκατασκευη μου ακουγεται καλο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
βαλε νοβοπαν απο κατω εκει που πατανε τα ποδια και συκοσετο 10 ποντους
150 ευρο ![]() ![]() ![]() ------------------------- Παράθεση:
μιλαμε για το μπλε παντα το νταου
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 05-09-11 στις 14:03 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τι παχους?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το σωστο ειναι αυτο που ειπε ο Παντελης,και δεν ειναι καθολου ακριβο ![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
μαρμαρο ισως??τι λες?
|
||||
|
||||
![]()
Το Σοφοτερο ειναι ο χρονος,ανακαλυπτει τα παντα Το Ωραιοτερο ειναι ο κοσμος γιατι ειναι εργο Θεου Το Δυσκολοτερο ειναι να γνωρισεις τον εαυτο σου Το Ευκολοτερο ειναι να δινεις συμβουλες σε αλλους Θαλης ο Μιλησιος 640-546 π.χ Africa γιατι ετσι μαρεσει |
|
||||
|
||||
![]()
γενηκα ροταω!
|
||||
|
||||
![]()
Κανει αλλα πρωτον τετοιο παχος μαραμαρου ειναι πανακριβο ,και δευτερον ειναι παρα πολυ βαρυ.
|
||||
|
||||
![]()
νομηζω οτι ειναι οτι καλυτερο το μαρμαρο!!αλλα οντος ακριβο για πολυ παχος κ βαρυ!αλλα σκεψου οτι μια φορα θα το στησει
![]() ![]() αν κ εγω θα εκανα καινουρια βαση με κυλοδοκο κ ντυσιμο οπος κ εχω κανει στα ενυδρεια μου!!!
|
||||
|
||||
![]()
σιγουρα καλυτερο,αλλα ξερεις για ποσα κιλα παραπανω μιλαμε.Θα ειναι ποιο βαρυ απο ολο το ενυδρειο μαζι,και δεν μας ειπε ο φιλος τι δαπεδο εχει,γιατι αμ ειναι ξυλινο δεν κανει.
|
||||
|
||||
![]()
ναι ακριβος αν ειναι ξυλο γενηκα δεν κανει για τοσο βαρος!!
|
||||
|
||||
![]()
πλακακι εχω στο δαπεδο παιδια. Λογικα δεν θα εχω προβλημα.
![]() τωρα το μαρμαρο μαλλον το αποκλειω. Το νοβοπαν ομως γιατι το αποκλειουμε. Βασικα και 5 ποντους να σηκωθουμε καλα ειμαστε. Αν το νοβοπαν ειναι 5 ποντους και παω και παρω ενα κομματι 55Χ160 και κατσει το ενυδρειο πανω εκει γιατι θα εχω προβλημα? Θα γλυστρισει με σεισμο? και γιατι να γλυστρισει απο το νοβοπαν και να μην γλυστρισει απο το μαρμαρο? Επισης σκεφτομαι και το ενδεχομενο αντι να παρω τη βαση του ΡΙΟ να μου φτιαξει καποιος μια μεταλλικη στο υψος που θελω. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο ειναι το καλυτερο να μην παρεις την βαση κ να κανεις δηκι σου!!εμενα μου βγηκαν κ λιγω ποιο φτηνες επειδη ειχα γνωστο σηδερα κ ξυλουργο
![]() αλλα οπος κ να εχει ποιο καλο να κανεις οπος την θες!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Αφου δεν εχεις βαση,το συζητας;Οπως σου ειπα πιο πανω,το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι χειροποιητη βαση με κοιλοδοκο και περιμετρικα ντυμενη(με οτι αποχρωση θες εσυ και ταιριαζει στον χωρο σου)ξυλο.
|
||||
|
||||
![]()
Ξεχασα να σου πω ,αν θα βαλεις παγκο κουζινας ,τσιμουχα θελει και εκει που θα πατα η βαση του ενυδρειου.
|
||||
|
||||
![]()
υπάρχει ένα ξύλο με την ονομασία "πλακάζ". βγαίνει και σε πάχος 50mm αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. σαν υλικό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και σκληρό. βάζεις ένα τέτοιο ή δυο αν θέλεις 10 εκατοστά πάνω στη βάση, πάνω σε αυτό το αφρολέξ και πάνω το ενυδρείο και καθάρισες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1-πρεπει να παρει Γαλλικο και οχι κινεζικο,το οποιο ειναι πολυ ακριβο 2)Εχει ενα τρωτο σημειο,τα σοκορα του,τα οποια πρεπει να τα περασει με σιλικονι,στην περιπτωσει πλυμμηρας.
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα !
λοιπον μαλλον θα αφησω την εργοστασιακη βαση και θα φτιαξω χειροποιητη στο υψος που θελω. Εγω ειμαι ασχετος βεβαια απο αυτα και χρειαζομαι καποιον που ξερει για να μου φτιαξει μια |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- 1 φυλλο 8 ρι νομιζω ------------------------- υπαρχουν και ριθμιζομενα ποδια βαρεου τυπου 10 εκ + ![]() ![]() ![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 06-09-11 στις 09:43 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ..ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΚΤΛ... | bill_mat | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 19 | 10-07-11 12:04 |
θελω βοηθια για να ξεκινησω το ενυδρειο | @ggelos | Γλυκό νερό - Γενικά | 40 | 10-05-10 21:53 |
κομματι κεραμιδι στο ενυδρειο! μπορω???? | menios09 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 15-09-09 15:03 |
Μπορω με guppy να βαλω γαριδες στο ενυδρειο μου? | fotis_k | Γαρίδες | 5 | 05-01-09 14:49 |
νεο ενυδρειο-θελω ιδεες | joys | Γλυκό νερό - Γενικά | 1 | 25-10-07 16:25 |