![]() |
#1 |
σχετικα με στρωσιμο
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γειά σε όλους.
Αποφάσισα κι εγώ να ασχοληθώ με το χόμπυ του ενυδρείου και θέλω τη βοήθεία σας σε ορισμένα σημεία. Πριν κάποιες μέρες αγόρασα ένα ενυδρείο από τα carrefour μαρκας aquael και διαστάσεων 60Χ30Χ45. Η λάμπα που έχει το ενυδρείο είναι 11w. Αγόρασα ακόμα υπόστρωμα, χαλίκι, ένα ξύλο και τρία φυτά: μία ανούμπια, ένα Lindernia rotundifolia και ένα Bacopa monnieri καθώς και υγρή αμμωνία διαλυτότητας 25% από το φαρμακείο. Το ενυδρείο το έχω και τρέχει τέσσερις μέρες τώρα και διατηρώ την αμμωνία στα 3mg. Έχω σκοπό να βάλω 6 guppy και καμιά γαρίδα σταδιακά μολίς στρωθεί το ενυδρείο και αρκετά εύκολα φυτά. Για αρχή τουλάχιστον. Οι απορίες μου: 1)Τα φυτά τα έβαλα γιατί διάβασα ότι μπορεί κάποιος να προσθέσει λίγα φυτά καθώς βοηθάνε στο στρώσιμο. Όμως παρατηρώ ότι στο Lindernia rotundifolia κιτρινίζουν τα φύλλα. Καίγονται από την αμμωνία; Τι μπορώ να κάνω; 2)Η λάμπα που έχεται με το ενυδρείο επαρκεί (11w); Κάπου διάβασα ότι τα βακτήρια αναπτύσσονται πιο γρήγορα χωρίς φως. Οπότε μέχρι να στρωθεί το ενυδρείο τη κρατάω κλειστη; 3)Το φίλτρο μου φαίνεται αρκετα μικρό. υποτιθέται πως φιλτράρει 400 λίτρα την ώρα αλλά αποτελείται από ένα μικρό σφουγγάρι. Χρειάζομαι καινούργιο. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο; και κάτι τελευταίο. Ζήτησα από το pet shop τεστ αμμωνίας και μου έδωσαν τεστ αμμώνιου (NH4). Μετά κατάλαβα την διαφορά... Έχει σημασία; Έχω κολλήσει αυτές τις μέρες με το ενυδρείο και προσπαθώ να τα κάνω όλα σωστά ![]() Παρακαλώ τα φώτα σας!!! |
|
Εμφανίσεις: 2690
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση σχετικα με στρωσιμο ενυδρειου με αμμωνια | sefis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 15-04-11 20:29 |
ερωτησεις σχετικα με το στρωσιμο ενυδρειο | safetyzone | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 29-10-10 12:51 |
Σχετικα με στρωσιμο | Tetra | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 23-01-08 13:03 |
Στρωσιμο κανω, αλλα στρωσιμο δεν βλεπω! | Nik25 | Γλυκό νερό - Γενικά | 54 | 26-10-06 22:43 |
Σχετικα με DIY CO2 | scalare | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 02-11-05 01:44 |