|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα σε όλους τους θαλάσσιους ενυδρειόφιλους,...Ετοιμάζομαι να φτιάξω ένα θαλασσινό ενυδρείο με τα παρακάτω χαρακτηριστικά,....
1) 250 λίτρα 2)4 κυκλοφορητές 3)Ζωντανό βράχο 4)Αραγονίτη ζωντανό(Κάπου στα 20 κιλά) 5)Μηχανισμό Eheim external filter 2213 6)Νερό απο τη θάλασσα(Με τακτικές ανανεώσεις και με τακτικούς ελέγχους των παραμέτρων της) 7)Σκιμερ(Για τα αντίστοιχα λίτρα του ενυδρείου GROTECH HEA080 - The inside skimmer) 8 ) Ένα εσωτερικό μηχανισμό που έχει το ενυδρείο απο το εργοστάσιο 9)2 λάμπες τ5 για τισ διαστάσεις μου 10)Οι οργανισμοί θα είναι κάποια καρκινοειδή,1 ανεμώνη, και 5-10 μικρά ψαράκια,... και οι απορίες μου είναι οι εξής,.....Μπορεί να επιβιώσει ένα τέτοιο ενυδρείο,με τα παραπάνω χαρακτηρστικά?Θα είναι το νερό του καθαρό και υγιές για τα ψάρια?Γτ έχω μπερδευτεί με τα ΑΟ/Sumb κτλ κτλ,....Σας ευχαριστώ!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Χονδρικα φιλε μου ναι! Απλα η ανεμωνη δεν ανεχετε λαθακια γιατι τα πληρωνεις εσυ μετα, με τη καταστροφη/δηλητηριαση της βιολογιας σου! θα χρειαστεις δροσερο δωματιο με air condition ή ανεμιστηρακια για ψυξη. Καρκινοειδη τι εννοεις? αν λες ή σκεφτεσαι να βαλεις καβουρακια ξεχνα το μιας και ειναι "επικινδυνα" γενικοτερα! ερημιτες μπορεις να βαλεις ανετα! Αλλα αφου εισαι απο Σητεια και εκ πειρας γνωριζω πως εχετε καθαρα νερα, γιατι δε βαζει και αμμο απο τα μερη σας, τραγανες κτλ?
Επισης A/O θα χρειαστεις οπωσδηποτε, αφου ειναι οτι καλυτερο να συμπληρωνεις νερο απο αυτην, λογο της εξατμισης νερου που σαφως θα εχεις απο το ενυδρειο σου καποια στιγμη! Το sub ειναι μια extra ευκολια, αφου τα μηχανηματα σου θα μπουν εκει, αρα ουτε πολλα χερακια θα βαζεις μεσα στο κυριο ενυδρειο σου, ουτε χωρο θα σου πιανουν τα διαφορα μηχανηματα σου, συν πως οπως και να θελεις να παρεμβεις στο νερο του ενυδρειου σου, εχεις προσβαση οχι στη κυρια δεξαμενη, αλλα στο sub! ------------------------- Βλεπω θετικη δημιουργικοτητα τωρα τελευταια εκει στη Σητεια ετσι?!
Every Dream is Just a Journey Away.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη michael151 : 05-09-11 στις 17:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα Μιχάλη,....Σε ευχαριστώ καταρχάς για τις συμβουλές σου,....Απο καρκινοειδή σκέφτομαι για ερημίτες,γαριδούλες...Οι τραγάνες είναι μέσα στο πρόγραμμα + κάποια γαστερόποδα,μαλάκια,κωπήποδα και σκουληκάκια που φιλοξενούνται εκεί,...'Oσo για την άμμο,φοβάμαι μήπως θολώσει το νερό,....Μπορώ να φτιάξω εγώ το sub και την Α/Ο?Υπάρχουν κάπου οδηγίες?Η αλήθεια είναι ότι μιάς και είμαι άρρωστος με το ψαροντούφεκο και τη θάλασσα,θέλω να φέρω και την θάλασσα στο σπίτι μου,...:-p
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
A malista,....Trela trela me to psarontoufeko,....;-p,..An den eisai mesa sto nero,osa litra kai na einai to enydreio sou den niwtheis tin mageia,....
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εμ..τωρα εγω εχω απορια! το κιουρτο τον αγοραζεις απο μαγαζι με ειδη αλιειας ετσι? τι δολωμα να βαλω? σκεφτομουν καμοια γαριδα..,εχεις δικιο, αλλα εκτος απο τη μαγεια... εχει και καρχαριες! δηλαδη και τρομο!χαχα!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Τον κιουρτο θα τον αγοράσεις απο καταστήματα με είδη αλιείας,....Βρές κιούρτους με μικρή διάμετρο,για να μην σου φεύγουν τα μικρά ψαράκια.....Απο δολώματα μπ[ορείς να βάλεις γαρίδες,ψωμιά,τυριά και τίποτα εντόσθια απο σαρδέλα φρέσκια που μυρίζει και προσελκύει υπόλοιπα ψάρια,.....
------------------------- Samian:Σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου,...Πραγματικά θέλει πολύ ψάξιμο το όλο θέμα και υπομονή,..Το μέρος που θα το έχω είναι αρκετά δροσερό ειδικά το χειμώνα,οπότε το πρόβλημα είναι η θέρμανση,....Αλλα αυτό πιστεύω διορθώνεται πολύ εύκολα με τους θερμοστάτες ή με κάποιο σώμα εκεί τριγύρω σε αντίθεση με την ψύξη,...... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη diveromitsosp : 06-09-11 στις 08:35 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ειλικρινά το τελευταίο που θα σκεφτείς είναι οι θερμοστάτες. Πόσο θα σου κατεβαίνει το χειμώνα η θερμοκρασία....14, 18ο C...άψογαααα. Είσαι μέσα...το καλοκαίρι θέλει προσοχή γιατί αλλιώς θα πήξεις στην άλγη. Βέβαια εδώ ο panos-alex/polis έκανε 1 πολύ καλό πείραμα. Διάβασε το σχετικό πόστ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41407 θα σε βοηθήσει πολύ. Χαμηλό κόστος με πολύ κίνηση και χρώμα.
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μεσογειακό ενυδρείο με ελληνικό χαρακτήρα! | ioannist | Μεσογειακό | 15 | 02-05-08 22:09 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | alexinio | Μεσογειακό | 22 | 27-07-07 01:04 |
Βράχος και άμμος απο θάλασσα για Μεσογειακό ενυδρείο!!! | zak | Μεσογειακό | 17 | 09-06-07 22:53 |
Ερωτήσεις για Μεσογειακό ενυδρείο | jimfytakis | Μεσογειακό | 8 | 02-05-07 22:57 |
Μεσογειακό ενυδρείο -help | bakogiannisd | Μεσογειακό | 2 | 19-12-05 11:44 |