|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Υπάρχει νόμος που να καθορίζει το μέγεθος του βιολογικού φίλτρου σε λίτρα ανάλογα το ποσό του συνολικού όγκου του νερού ? και σε συνάρτυση με τη ροή που διατρέχεται ???
κάτι δηλ. σαν f = sqm * Δδεκσαμενή / ροή Και αν δεν υπάρχει τύπος ,κάπιο αξίωμα καλό θα ήταν ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Το ιδανικό είναι, το φίλτρο να έχει την ίδια χωριτηκότητα με το ενυδρείο
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτά που είπα πριν ισχύουν για το γλυκό νερό... ξέρει κάποιος αν ισχύουν και για το θαλασσινό? πιστεύω οτι ισχύουν με την διαφορά οτι το νερό μάλλον θα πρέπει να περνά περισσότερες φορές από το φίλτρο
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω οτι η κοινή λογική σε διαπσεύδει , Αν υποθέσουμε οτι ένα ενυδρίο έχει 100λ νερό με ένα φίλτρο απο διάφορα υλικά που εχουν όγκο 100λ για να υπαρχει ικανή ροή στο φιλτρο, η αντλία θα είναι πραγματικά τεράστια και η ποσότητα των ψαριών / μικροοργανιζμων που θα πρέπει να συντηρούν ένα τέτιο φίλτρο είναι περιορισμένη απο το ποσό του νερού
μια εξίσωση είναι |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Απ'οσο εχω δει, νομος-κανονας δεν υπαρχει - αλλά γενικως το 1/10ο του ογκου για φιλτρο, και τουλαχιστον 3 φορες/ωρα ροη ολου του νερου , ειναι κατι που απανταται συχνα. Εξαρταται απο το φορτιο των ψαριων, και τα αλλα βοηθηματα (πχ live rock - ή πολλα φυτα σε γλυκο νερο).
|
|
|||
|
|||
![]()
Καταρχην πολυ ενδιαφερουσες αποριες
Παράθεση:
Συνηθως ο κανονας ειναι στο γλυκο νερο παντα ( και αναλογα το φτιαχνεται στο θαλλασινο ). 1 λιτρο siporax ή substrat κανει για 200 λιτρα νερο, για το ιδιο νερο θες 4 λιτρα μακαρονι (οχι σπαγγετι ετσι.? ![]() Οσο για την ροη το μυστικο ειναι να εχεις την ιδανικη ροη ουτε να προλαβαινουν τα βακτηριδια να κανουν δουλεια, αλλα και να μην παρακανουν και εχεις αναεροβιες ζωνες μεσα στο φιλτρο σου...Ο γενικος κανονας ειναι 1000 λιτρα ανα ωρα για καδο 5 λιτρων. Εννοειται πως τα λιτρα δεν θα ειναι σε σωληνα των 5 μετρων... Δεν εχει νοημα να εχω 5 βακτηριδια σε 1 κομματι βιομπαλας, ενω θα μπορουσα να ειχα 20 βακτηριδια σε 1 κομματι μπαλας εφοσον η καθε βιομπαλα μπορει να παρει 40 βακρητιδια η μια (για παραδειγμα). Παράθεση:
"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο" Albert Einstein "Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες" Μαρκ Τουαιην Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist |
|
|||
|
|||
![]()
Αρκετά κατατοπιστική τοποθέτιση
κάποιος να προσθέσει ή να διαφοροποιήσει κάτι ??? Για μαθηματικό τύπο μάλλον χλωμό ε?(οχι οτι δεν υπάρχει αλλά δεν εχει προσδιοριστεί ακόμη) |
|
|||
|
|||
![]()
Mια και ο Discos ανέφερε το siporax,να καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου.Στο 50 λίτρων εξάγωνο ενυδρείομου,με μέτριο έωσ αρκετό bioload,και εξωτερικό φίλτρο της EHIEM ecco 2231 έχω βάλει στο ένα καλαθάκι μόνο siporax.Το φίλτρο είναι στρωμένο(αμμωνία,νιτρώδη=0)αλλά τα νιτρικά ανεβαίνουν σταθερά,αν αμελήσω τις αλλαγές νερου
![]() ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|