|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
μετά από ένα χρόνο αποφάσισα να φτιάξω και εγώ μια λίμνη στην αυλή μου !!
είμαι από Κρήτη ( Ιεράπετρα ). το μέγεθός της είναι 3 επι 2,5 και βάθος περίπου 1,20 μπορεί και λίγο παραπάνω . το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να σκάψω και τώρα είμαι στην δημιουργία καταρράκτη μέχρι να έρθει το λαινερ. για φίλτρα είμαι υπό σκέψη . για αρχή λέω να βάλω μια αντλία ( Eheim pump compact+ 5000) αρκετά δυνατή για τον καταρράκτη ! και να φτιάξω ένα βιολογικό φίλτρο μόνος μου με μια αντλία λίγο πιο δυνατή απο την πρώτη κοντά στα 6000l/h . Επίσης μια τρίτη αντλία για μία UV 55 W κοντά στα 1500λιτρα /ώρα !! |
|
|||
|
|||
![]()
μια φώτο μετά το σκάψιμο και ο καταρράκτης
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη και καλη συνεχεια!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Χεχε θυμήθηκα τo σκάψιμο που εκανα περσι .Φιλε γιατι 2 αντλιες ? Μπορει κάλλιστα να περνα η μια απο το φιλτρο ,τη uv και να καταλήγει στο καταρράκτη.
Κατι μ λεει οτι θα κανεις κατι πολυ καλο .Σε βοηθα και το φόντο πισω
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις δίκιο για τις πολλές αντλίες απλά σκέφτηκα ότι λόγο της έντονης ηλιοφάνειας πάνω στη λίμνη ( 7 ώρες ) και στο γεγονός οτι ο καταρράκτης θα είναι αρκετά ψηλός 1,5 μέτρο περίπου από την επιφάνεια της λίμνης , η προσθήκη uv πάνω στην αντλία θα έριχνε την πίεση στον καταρράκτη και μπορεί να μην είναι αποτελεσματική και η uv . Εγώ απλά κάνω κάποιες σκέψεις και θα ήθελα τα φώτα σας !!
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Χρησιμοποιώ και εγώ στη δικιά μου λίμνη δύο αντλίες, πιο πολύ όμως γιατί απλά είχα τη δεύτερη. Η μία η μεγάλη αφορά το φίλτρο και την λάμπα uv σε σειρά, ενώ η μικρότερη δημιουργεί ένα μικρό διακοσμητικό καταρρακτάκι με πολλή μικρή ροή..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Paludarium για Red Ear Slidders από αρχάριο | exelix | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 0 | 24-12-09 13:05 |
Αρχάριο set-up | SOUM | Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής | 12 | 11-09-08 22:45 |
Κατασκευή DIY ενυδρείου για αρχάριο? | fillou | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 17-10-06 13:59 |
Συμβουλές σε αρχάριο | xenofon | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 26-01-06 08:45 |