|
||||
|
||||
![]()
Γειά σας παιδιά! η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να ανοίξω θέμα σε αυτή τη κατηγορία...
![]() ------------------------- ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 80*30*40 96 λίτρα μικτά 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:1 μήνα ππερίπου 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: - 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 26 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): iriatherina werneri 5 ζευγάρια 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):2 anentome helena, οι λαθρεπιβάτες δεν κάθονται να τους μετρήσω 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): στο περίπου 25-28 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: κάθε βδομάδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: πριν 5 μέρες 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: μία φορά την ημέρα o.s.i Staple Granules 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:7,5 KH:6 GH:8 ΝΗ3 (αμμωνια):0,009 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):- 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ:sera ΣΤΙΚΣ: - Ηλεκτρονική:- ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ:Ένα θυλικό 2. ΔΕΡΜΑ:κανονικό 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ:μάλλον κανονική 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ):δεν ξέρω 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):φυσιολογική 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :τρέφεται 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ: σήμερα τα είδα 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:μοιάζει με fungus ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: Api melaxix 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: δύο κουταλακια 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :όχι 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :ναι 3. ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη medico : 26-10-10 στις 13:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Δες εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread....746#post498746
Αφού σιγουρευτείς από τις φωτό ότι είναι fungus κι αφού άρχισες με melafix, συνέχισε για 2-3 μέρες και το ξανασυζητάμε. |
|
||||
|
||||
![]()
Τώρα παρατήρησα ότι έχει και ένα αρσενικό στο στόμα... τι συμβαίνει; είναι μεταδοτικό;
|
|
|||
|
|||
![]()
Nαι, αν είναι fungus θέλει θεραπεία όλο το ενυδρείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουν περάσει περίπου 24 ώρες από τη στιγμή που παρατήρησα την ασθένεια... πριν λίγο έριξα πάλι melafix και από ότι βλέπω η θυληκιά είναι πολύ καλλήτερα. Εχει φύγει η άσπρη φουντίτσα... Ο αρσενικός μου φαίνεται πιο κεφάτος δεν ξέρω. Ξέρει κανείς την αιτία της ασθένειας;
------------------------- Τρίτη μέρα... Η αγωγή με melafix συνεχίζεται κανονικα! Η θυληκιά μοιάζει μια χαρά, ο αρσενικός έχει ακόμα σημάδια.... Τελικά πάντα οι γυναίκες την γλυτώνουν! Τυχαίο; Εκτός της φουντίτσας στο στόμα ο αρσενικός έχει χάσει ελάχιστο από τα πτερύγια του και την ουρά του! Είναι λογικό η έχουμε και άλλη ασθένεια; Ξέρει κανείς το λόγο που αρωστήσαμε; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη medico : 28-10-10 στις 12:31 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Αν είναι fungus, να ξέρεις ότι μπορεί να φταίει οτιδήποτε, με πρώτους ύποπτους τις (έστω και λίγο) κακές συνθήκες του νερού και το στρεςς
που μπορεί να περάσουν τα ψάρια από μεταφορά, όχι καλή προσαρμογή, καινούριο περιβάλλον, μεγάλη ιχθυοφόρτιση κι ένα κάρο τέτοιους λόγους. Για τα φαγωμένα πτερύγια και ουρές, το μελαφίξ που ούτως ή άλλως βάζεις, είναι ένα κι ένα, δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν είναι fungus τι μπορεί να είναι; οι συνθήκες εκτός ότι θέλουν πιο χαμηλό ph νομίζω ότι είναι καλές. Τώρα 10 iriatherina σε 96 λιτρα μικτά και 2213 φίλτρο με βιολογικό δεν νομίζω ότι είναι υπερβολή! Εκτος και αν είμαι λάθος...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστώ καταρχήν που ασχολήσαι!
![]() το λινκ που μου έδωσες το είχα δει πριν και αφού μου το πρότεινες. Τώρα το μόνο που μπορεί να πάει το μυαλό μου είναι τα κλαδέματα που πρόσθεσα μέσα, ίσος να τα στρέσαρα με τα φυτέματα... |
|
||||
|
||||
![]()
H θεραπεία συνεχιζεται κανονικά... ο αρσενικός επιμένει να είναι άρωστος! Όλα τα ψαράκια έχουν κέφια τρώνε κανονικά και δείχνουν καλά! Πότε θα του περάσει; να του πάρω άλλο φάρμακο; Καλλημέρα και καλό μήνα σε όλους!
|
|
|||
|
|||
![]()
Πάρε κι ένα Pimafix. Είναι για το φούνγκους και μπορεί άνετα να συνδυαστεί με το melafix που ήδη βάζεις, ο συνδυασμός τους προτείνεται για πιο
επίμονες περιπτώσεις και πιστεύω τα 2 μαζί να σου κάνουν δουλειά, αφού θεωρητικά καλύπτουν τις περισσότερες κοινές ασθένειες, πλην του ικ. Αν δεν είχες αρχίσει με το melafix, θα σου πρότεινα πιο ισχυρό φάρμακο, αλλά τουλάχιστον τώρα δοκίμασε το κοκτέιλ που σου λέω και βλέπουμε. |
|
|||
|
|||
![]()
Τι θερμοκρασια εχεις;
|
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ανεβαζε την σταδιακα 1 βαθμο καθε μερα μεχρι τους 29-30. Να ξερεις οτι τα ψαρια αυτα θελουν μονιμα πανω απο 27*C. Ισως και γι αυτο σου αρρωστησαν.
Ανεβασε λοιπον θερμοκρασια, κανε θεραπεια σε συνδυασμο Melafix & Pimafix ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες που αναγραφονται στα μπουκαλακια. Μετα τη θεραπεια, μια καλη αλλαγη νερου (προσοχη οι αλλαγες να ειναι στην ιδια θερμοκρασια). Αν δεν δεις βελτιωση, κατι που θα ηταν καλυτερο απο την αρχη...ενυδρειακι καραντινας, απομονωνεις τα αρρωστα και ανεβαζεις την θερμοκρασια 30-32 με ταυτοχρονη προσθηκη αλατιου. Ολα τα rainbowfish ανεχονται καλα το αλατι. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό δεν το ήξερα Αλέξανδρε, ισχύει μόνο για τα iriatherina werneri ή και για άλλα rainbowfish??
|
|
|||
|
|||
![]()
Τα Ιriatherina τα θεωρω ως τα πιο ντελικατα και ευαισθητα απο ολα τα rainbow.
Γενικα μιλωντας η οικογενεια αυτων των ψαριων εχει αρκετα μεγαλη περιοχη εξαπλωσης (Αυστραλια- Νεα Γουινεα-Iνδονησια-Μαδαγασκαρη) και πολλους διαφορετικους βιοτοπους στους οποιους συναντωνται...Απο ορεινα ρυακια, λιμνες, βαλτους, ποταμια , εως και υφαλμυρα μαγκροβια δαση. Καλο λοιπον ειναι να γνωριζουμε τις παραμετρους νερου και θερμοκρασιας για καθε ειδος. |
|
||||
|
||||
![]()
Τον έχασα τον αρσενικό μου...
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|