|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Και ομως συνεβει και αυτο!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Stef |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Κάποια στιγμή θα προστατέψει τον ευατό του και πίστεψε με... μπορεί να το κάνει πολύ καλά αυτό.
Όταν τον τσιμπάνε, τι αντίδραση έχει; |
#3
|
|||
|
|||
![]()
οπως αναφερω στο προηγουμενο μηνυμα μου, του κακομοιρη του εχει μεινει η μιση ουρα, δεν εχουν δαγκωσει αυτο που λεμε κρεας αλλα δεν ειναι και οτι πιο ωραιο να τον βλεπεις σε αυτη τη κατασταση. μεχρι στιγμης δεν τον εχω δει ουτε δευτεροπτο επιθετικο αντιθετα ειναι συνεχεια κρυμενος λες και φοβαται αν και ξερω οτι ειναι φυσικη αντιδραση. οταν τον τσιμπανε εξαφανιζεται, δε επιτιθεται. αν κοιταξεις στο διαδυκτιο θα δεις γιατι μου αρεσει τοσο πολυ και γιατι με ενοχλει που τον εχουν δαγκωσει.
__________________
Stef |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Μωρέ το ξέρω το Ancistrus hoplogenys και είναι πανέμορφο ψάρι. Πριν λίγο καιρό είχα κι εγώ έναν αρσενικό κούκλο! Τον έχασα όμως επειδή μια μέρα αποφάσισε το μεγάλο μου Oscar όταν δεν τον γούσταρε!
![]() Από τη στιγμή που τα πράγματα δεν είναι άσχημα, άστον όπως είναι. Το βρίσκω λίγο δύσκολο να σκοτώσουν ολόκληρο Ancistrus ένα κοπαδάκι Rummynose tetras! Αυτό που φταίει είναι ότι είναι ο καινούριος της παρέας και θα πρέπει να του δώσεις λίγο χρόνο να συνηθίσει το καινούριο του περιβάλλον. Σε λίγο καιρό θα αρχίσεις να βλέπεις τον "πραγματικό του εαυτό". *** Όταν λέω ότι υπερασπίζει τον εαυτό του, δεν εννοώ ότι το κάνει με επιθετικό τρόπο. Απλώς, όταν νιώθει απειλή, θα τον δεις να σηκώνει τα κοφτερά του πτερύγια για να αμυνθεί. |
#5
|
|||
|
|||
![]()
τον εφαγε το Oscar?! και δεν εκανες το Oscar στη σχαρα?? (αστειο ειναι προσπαθω να διασκεδασω το πονο μου)
δεν λεω οτι θα τον σκοτωσουν τα Rummynose αλλα ειναι κριμα ο κακομοιρης, ειναι μολις 4,5 εκατοστα, αρα φαντασου. μεχρι που σκεφτομαι να διωξω τα Rummynose. οσο δε βλεπω τη παχεια λευκη γραμμη πανω στο πτερυγιο της ουρας του με πιανει το παραπονο ![]() τον εχω δει να να σηκώνει τα πτερύγια για να αμυνθεί αλλα μεχρι εκει. τα πτερυγια του ειναι κοφτερα?? δεν το ειχα προσεξει!
__________________
Stef |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Και βέβαια θα επανέλθουν τα πτερύγια του στην αρχική τους κατάσταση. Καλό θα είναι όμως να τον παρακολουθείς λιγάκι μην πάθει καμια βακτηριακή μόλυνση στην πληγή.
Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κοφτερά είναι τα πτερύγια του! Κάποια φάση (πριν τον τσακίσει το Oscar) που ήταν στη σπηλιά του το Ancistrus, πήγε να δει το Oscar αν είναι "νόστιμο". Περιττό να σου πω ότι το Oscar βγήκε με δύο βαθειές και τεράστιες γρατζουνιές στο κεφάλι του! Μετά από λίγο καιρό... πήρε την εκδίκηση του όμως. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Αποφασισα να διωξω τα Rummynose. Ετσι και αλλιως αυτα ευθυνονται και για την ιδια κατασταση που ειχα αντιμετωπισει στο παρελθον με εναν αλλο Ancistrus Hoplogenys. Θα ηρεμησουν και τα υπολοιπα ψαρια και τα υπαρχει περισσοτερος χωρος για τους υπολοιπους φιλοξενουμενους, εχω ηδη παραπανω απο οσο θα επρεπε.
Ποσο καιρο λες να χρειαστει ετσι ωστε να επανελθει στη πρωτερα κατασταση? Δεν εχουν τσιμπισει αυτο που λεμε "κρεας" απλα το πτερυγιο της ουρας. Αλλα για καλο και για κακο θα εχω το νου μου για καμια μόλυνση στην πληγή. Μακαρι να τον δω να ειναι εστω και λιγο επιθετικος, τοσο ωστε να προστατευει τον εαυτο του οταν υπαρχει αναγκη. Γιωργο, δεν μπορεις να φανταστεις τι παραπονο με επιασε οταν ειδα να του εχουν τσιμπησει την ουρα. Ειχες το ιδιο και αρα ξερεις τι ομορφος και τι καλη δουλεια κανει. Μιλαμε για τον ιδιο Ancistrus?? Ancistrus Hoplogenys?? Ή ειχες καποιο αλλο απο το γενος Ancistrus??
__________________
Stef |
#8
|
|||
|
|||
![]()
Για το πόσο καιρό θα κάνει να επανέλθει εντελώς το πτερύγιο εξαρτάται από το πόσο πολύ κομμένο είναι και από το ίδιο το ψάρι. Αν λείπει μέχρι το σημείο που υπάρχει το λευκό τμήμα της ουράς, σε δύο εβδομάδες πάνω-κάτω θα πρέπει να έχει αποκατασταθεί.
Είχα το ίδιο... Ancistrus hoplogenys και όντως είναι πανέμορφο. Μάλιστα είχα τρία! Το ένα (που ήταν αρσενικός και ενήλικος ~12 cm) το σκότωσε το Oscar ενώ τα άλλα δύο (που ήταν μόλις 3 cm) εξαφανίστηκαν... ποιος να την έκανε την λαδιά άραγε; ![]() |
#9
|
|||
|
|||
![]()
το πτερυγιο ειναι κομμενο τοσο ωστε να εχει χαθει η ασπρη γραμμη. τι εννοεις οτι εξαρταται και απο το ιδιο το ψαρι? σε δυο βδομαδες? μακαρι. ετσι και αλλιως υπολογιζ να μετακινησω το ενυδρειο και να διωξω μερικα ψαρια οποτε τα πνευματα θα ηρεμησουν.
το Oscar σου εφαγε τους Ancistrus? και τους 3?! κριμα. μα καλα, που βρηκες τοσο μικρους? (3 εκ)
__________________
Stef |
#10
|
|||
|
|||
![]()
Όταν λέω ότι εξαρτάται και από το ίδιο το ψάρι, εννοώ ότι το κάθε ψάρι διαφέρει από το άλλο... ακόμα και στο πόσο γρήγορα κλείνουν οι "πληγές" του.
Είχα βρει πολύ μικρά Ancistrus το καλοκαίρι σε ένα από τα μαγαζιά στην Αθηνάς. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|