Βοηθεια για προσωρινη λυση
Πριν μαθω για το foroum αυτο πηγα και αγορασα (ονομα καταστηματος δεν εχω προβλημα να πω αρκει να επιτρεπεται) ενα ενυδρειο.Αγορασα το JUWEL AQUARIUM REKORD 600 BLACK 63L που εχει φιλτρο και θερμοστατη.Φυσικα ακομα δεν εχει "στρωθει" (δεν ηξερα ομως οτι επρεπε να στρωθει κιολας).Μαζι με αυτο ο πετσοπας μου εδωσε χαλικι χαλαζια(δεν πιανει μικροβια μου ειπε για αυτο το πηρα) σε κεραμιδι χρωμα,ενα αλατι ΕΚΤΟΖΟΝ (που μου ειπε οτι πρεπει να ριχνω μια κουταλια του γλυκου καθε 15 μερες),ενα αποχλωριντικο Procell (που μου ειπε να ριχνω μια φορα το μηνα 15ml) κι ενα βακτηριδιακο Bacto (που πρεπει να ριχνω 5ml).Ως εδω ελπιζω ολα καλα.
Απο εδω και περα αρχιζει η βλακεια που δεν ηξερα και δεν με ενημερωσαν.Καταρχας το φιλτρο παιρνει κατι ειδικα σφουγγαρια.Ενα μπλε για κατω κατω,απο πανω ενα πρασινο,πιο πανω ενα μαυρο κι ενας ασπρος υαλοβαμβακας λεπτος για πανω πανω.Ο πετσοπας μου εδωσε ομως και μια σακουλα με κατι λεπτα χαλικια και μια σακουλα με χοντρα χαλικια για το φιλτρο.Δεν χωρανε ομως μεσα μαζι με τα σφουγγαρια.Τι κανω;Τι πρεπει να βγαλω και τι να αφησω;
Και τωρα το κορυφαιο!Μαζι πηρα κι ενα χρυσοψαρο για το ενυδρειο μου για αρχη.Το εχω μεσα τωρα τον πειναλα.Ειχα ομως κι ενα φιλο μαζι μου που στο χωριο που μενει εχει λιμνη κι ηθελε ΚΟΙ.Πηρε 3 απο αυτα και μου ζητησε να του τα κρατησω μεχρι το Πασχα να τα παρει να τα παει στη λιμνη.Μπαινοντας ομως σε αυτο το φορουμ ειλικρινα τρομοκρατηθηκα με οσα διαβασα.Τι να κανω για να μην τα χασω με δεδομενο οτι για μεχρι το Πασχα θα πρεπει να φιλοξενω και τα 3 Κοι των 10 εκατοστων το καθενα;Θα τρελαθω αμα χασω εστω και ενα!
Συγνωμη για το μεγαλο ποστ αλλα λογω ελλειπης ενημερωσης εχω τρελαθει.Ελπιζω να μου βρειτε λυση...Ευχαριστω!!!
ΥΓ.Τι διακοσμηση θα μπορουσα να κανω;Αφου καλυψω βεβαια καταρχας την σωτηρια των μικρων μου φιλων..
|