Εχω αυτό το χαλικάκι για το υπόστρωμα (που τελικά είναι 2.5 κιλά) και είναι γυρω στο 5-6 mm ο κόκκος.Πρέπει να είναι λάβα γιατί είναι πολύ ελαφρύ και πορώδες.
Μου έκανε δώρο o πετσοπας 2 κουτιά λατερίτη.Να'ναι καλα ο άνθρωπος!
Ο λατεριτης γραφει πανω οτι ανακατεύεις μια μικρη ποσότητα (500 γρ. στα 5 κιλά υπόστρωμα)με το υποστρωμα και μετά απο πάνω βάζεις τη στρωση χαλικιού ή αμμου καλα και προσεκτικα γιατι ο λατεριτης ειναι χωμα και θα γίνει το ενυδρείο καφε.Πρέπει να σκεπαστεί καλά.
Βεβαια γράφει πως θέλει πιο ψιλό χαλίκι υποστρώματος 2-3 mm.
Επίσης διάβασα εδω
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/boden.htm
πως δεν πρέπει να είναι πολύ χοντρο το υπόστρωμα και ψιλό το πάνω στρώμα γιατί με το χρόνο η πάνω στρώση θα περάσει κάτω και θα γίνει αχταρμας.
Οπότε......τι κάνω?Το υπάρχων υπόστρωμα δε θα το βάλω έτσι?Να πάρω κάτι πιο ψιλόκοκο?Προτείνετε κάτι?Το χαλικάκι που έχω είναι 1-2 mm
Επίσης αληθεύει πως με το λατερίτη το υπόστρωμα έχει πιο μεγάλη διάρκεια ζωης σε σχέση με τα υπόλοιπα υποστρώματα?Λευτά δε μου πήρε και μου έδωσε 2 κουτιά που είχαν 20 ευρώ έκαστος το ξαναλέω....με σόκαρε!Οταν του είπα τι έχω κάνει γούρλωσε τα μάτια αλλά και εγώ δε το πήγαινα για πυκνοφυτεμένο.....είδα και ζήλεψα!
Το ενυδρείο ειναι γύρω στα 100 καθαρά και είναι ήδη

πυκνοφυτεμένο (καλά να πάθω).Βρίστε ελεύθερα.ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ!!!
Τουλάχιστον πολεμάω να διωρθώσω!Και θα το σώσω!
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για οποιοδήποτε συμβουλή.