|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
![]() |
#1 |
Υψηλές Μετρησεις - Αλλαγη Νερου?? ή οχι
![]() Αξιολόγηση:
![]() Το ενυδρειο τρεχει για 20 ημέρες περιπου με 9 Guppy και 1 Pleco. Η αλληθεια ειναι οτι βιαστηκα και εβαλα γρηγορα τα ψαρια πριν στρωσει 100% (περιπου την 10 ημερα) και για αυτο οταν οι μετρησες ηταν ανεβασμενες κυριως σε Ν02 εκανα συχνη αλλαγη νερου και οι τιμες επανερχοντουσταν στις φυσιολογικές.
Σημερα ειχα τις παρακατω τιμές (υγρα test Τετρα) PH 7,5 GH 11 KH 8 N02 1,6 NH3/NH4 0 N03 25 Οταν ειπα σε καποιον petshop οτι αλλαζω νερο οταν οι τιμες ειναι αναβασμενες , μου ειπε να μην αλλαξω ξανα νερο, αλλα να βαλω safestart της Tetra και να μην ταισω για 5 μερες. Επισης μου ειπε οτι με τις συχνες αλλαγες νερου αποβαλω και τα χρησιμα βακτηρια και οτι ετσι δεν θα στρωσει ποτε το ενυδρειο. Τι κανω αλλαζω νερο μετρωντας καθημερινα η ακολουθω τις οδηγιες του?? |
|
Εμφανίσεις: 3356
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ότι έχεις νιτρώδη (ΝΟ2) σημαίνει μη-στρωμένο ενυδρείο, και κίνδυνο για τα ψάρια. Στη θέση σου θα έκοβα το τάισμα για λίγες μέρες, αλλά για τη μη-αλλαγή νερού νομίζω έχει λαθος το πετ σοπ.
Πρέπει να ρίξεις τα νιτρώδη, και αυτό γίνεται με αλλαγές νερού, και συνεχή παρακολούθηση. Τα σκευάσματα βακτηριδίων εγώ (και αρκετοί άλλοι εδώ μέσα) τα θεωρώ άχρηστα (σε μένα τουλάχιστον δεν έκαναν τίποτα απολύτως). ------------------------- [quote=haf_k;377660...Επισης μου ειπε οτι με τις συχνες αλλαγες νερου αποβαλω και τα χρησιμα βακτηρια και οτι ετσι δεν θα στρωσει ποτε το ενυδρειο. ...[/quote] Αυτό επίσης ακούγεται "φάουλ". Τα χρήσιμα βακτήρια θα αποικίσουν το φίλτρο σου, και δεν "ξεπλένονται" όταν κάνεις αλλαγή νερού. Μόνο να θυμάσαι, πάντα αντιχλώριο στο νερό που προσθέτεις, γιατί το χλώριο του νερού όντως επηρρεάζει τα βακτήρια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη aquaman : 28-09-09 στις 20:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω με τον aquaman!
Τα ΝΟ2 ειναι τοξικα για τα ψαρια σου ... η αλλαγη νερου επιβαλλεται! Θα σου ελεγα να βαλεις μπολι ... τα υγρα "βακτηρια" δεν κανουν κατι ... (εκτος απο το κακο στη τσεπη σου)!!
|
|||
|
|||
![]()
Βακτήρια στο νερό .... χαχαχα δεν έχουν το θεό τους. Βακτήρια υπάρχουν στο νερό τόσα όσα έχει ένα πετραδάκι από το υπόστρωμα σου
![]() Λοιπόν φίλε, η συχνές αλλαγές νερού όχι μόνο βοηθούν να μη χάσεις τα ψάρια σου αλλά στη πραγματικότητα βοηθούν και επιταχύνουν την ολοκλήρωση του στρωσίματος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μάριε σε καμία περίπτωση δεν βοηθάνε το στρώσιμο οι αλλαγές νερού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση κάνουμε αλαγές για να προστατέψουμε όσο μπορούμε τα ψάρια που μπήκαν βιαστικά μέσα. Χωρίς τα ψάρια το στρώσιμο θα κρατούσε κανά μήνα και δεν θα χρειαζόντουσαν αλαγές. Keep ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Έχεις δίκιο ότι σε ένα νεκρό ενυδρείο δεν βοηθάνε, αλλά όταν στρώνεις με τη βοήθεια ψαριών τότε είναι απαραίτητες.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
μετρησεις και αλλαγη ψαριων | tonisgr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 20-02-09 17:16 |
Μετρησεις νερου | petros | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 09-04-08 14:34 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ | ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΦΩΚΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 15-01-07 15:01 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΑΠΟ ΜΑΓΑΖΙ | chris the trik | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 15-12-06 19:11 |
ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ | HZULL | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 08-03-03 00:15 |