|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Γειά σε όλους θα θελα να ρωτήσω τις διαφορές ανάμεσα σε αυτά τα 2 είδη σύμφωνα με τις γνώμες των κατόχων.
Μπορούν να συνυπάρξουν? πχ 120λιτρα πυκνοφυτεμένο Απαιτήσεις? Διαφορές συμπεριφοράς? Αν κρίνω από τις απαιτήσεις σε συνθήκες νερου δεν υπάρχει πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν διαφορές στις απαιτήσεις του νερού...
...ΚΑΙ ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ram : max 7cm-------------------Krib : max 10cm(male) 8cm(female)
PH : 5.0 - 6.5------------------- PH : 5.0 - 8.0 θερμοκρασία : 22 - 35----------- θερμοκρασία : 24 - 28 Με ph 6.5 θερμοκρασία 26 και πολλές κρυψώνες και παρα πολλά φυτά που είναι το πρόβλημα.? |
|
||||
|
||||
![]()
στα 120 λίτρα νομίζω πως θα πέφτει αρκετό ξύλο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Οκ το δέχομαι το λόγο δεν μπορώ να καταλάβω
|
|
||||
|
||||
![]()
για λόγους "περιοχικότητας"...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απο ιδια εμπειρια παντως 1 ζευγαρι κριμπενσις και 1 ζευγαρι ραμιρεζι,τα οποια εβαλα οντας μικρα ακομα σε ενυδρειο 110 λιτρων φυτεμενο με αρκετες κρυψωνες δεν αντιμετωπισα ποτε προβλημα πλην την εποχη που ηταν γονεις τα κριμπς και ηταν λιγακι νευρικα,αλλα και παλι ολα οκ λογο του οτι τα ραμς αποφευγουν γενικα τους καυγαδες.
Απο παραμετρους νερου ειχα ph 6.8 kh 4 gh 6-7 θερμ. 26 Απλα καταθετω προσωπικη εμπειρια.
|
||||
|
||||
![]()
εντελως λαθος ο συνδιασμος
τα κριμπ θελουν ροη τα ραμ οχι τα κριμπ θελουν και αρκετη φυτικη τροφη τα ραμ οχι τα κριμπ θελουν χαμηλοτερη θερμοκρασια τα ραμ 27 -29 τα κριμπ ειναι πολυ πιο επιθετικα απο τα ραμ και αν τους τη βαρεσει θα τα στειλουν αδιαβαστα τα κριμπ ειναι απο ποταμια της δυτικης αφρικης ενω τα ραμ απο την νοτιο αμερικη |
|
||||
|
||||
![]()
Χρήσιμο...
...να παίζουμε όμως στα "οριακά"??? Υπόψην όμως οτι ακόμη και οι νανοκιχλίδες έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα απο ψάρι σε ψάρι... μπορεί να πετύχεις σχετικά "ήρεμο" αρσενικό Krib... μπορεί και όχι...!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ελαφρώς άσχετο, αλλά γιατί να κρατήσεις ένα ζευγαράκι από το κάθε είδος και όχι μία αποικία, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να παρατηρήσεις συμπεριφορές? (υποθέτω βέβαια ότι θα απαιτούνται περισσότερα λίτρα από τα 120 που λέει παραπάνω.. ο κ. Τσάμης π.χ. λέει 270lt για 2-3 αρσενικά ramirezi και 6-7 θηλυκά..)
(για άλλη μια φορά, λέω πράγματα που θα ήθελα να κάνω εγώ ![]() ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ειπαμε πιο ζεστο νερο τα ram, αλλα στους 35 θα γινει μουρλια η κακκαβια ![]() Ενω στους 22 τα βλεπω με θερμοφορες να κυκλοφορουν. 27 εισαι οκ, +/- 2C κατα την αλλαγη των εποχων Το krib μπορει να αντεχει στα οξυνα νερα αλλα φαινεται να ειναι καλυτερα στα 7-7,5 pH. Αν το θες τοσο πολυ γιατι δεν το κανεις και να μας πεις τα αποτελεσματα. Δεν νομιζω οτι θα συμφωνησει καποιος παντως οτι συνυπαρχουν τα ψαρια για να εχεις "δικαιολογια" ![]()
|
||||
|
||||
![]()
τα κριμπενσις στη φυση ζουν σε αρκετα οξινα νερα
διαβασε και εδω http://www.cichlidae.com/gallery.php...Pelvicachromis |
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή με ενδιαφέρει να κάνω τανκ με Kribensis πρέπει να βάλω μόνο ένα ζευγάρι ή μπορεί να είναι ένα αρσενικό με 2-3 θηλυκά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κατα τη γνωμη μου,μονο ενα ζευγαρι,εκτος αν εχεις οντως μεγαλο ενυδρειο....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Eνας φίλος μου έδωσε 4 από μια γέννα και βγήκαν όλα θηλυκά και είπα να βάλω έναν αρσενικό. Τι θα γίνει άραγε? |
|
||||
|
||||
![]()
Το πιθανοτερο,να δημιουργηθει ενα ωραιο ζευγαρακι και τα αλλα 3 θηλυκα να φανε το ξυλο της αρκουδας...
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ είχα 4 ραμ 1 αρσενικό με 3 θυληκά σε 630 λίτρα όταν δημιουργήθηκε ζευγάρι σκότωσαν τα άλλα 2 θυληκά και μιλάμε ενυδρείο με πολλάααααααα ξύλα μέσα και ένα κάρο κρυψώνες .
Είναι περίεργα ψάρια και δεν μασάνε καθόλου ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες , μην ξεχναμε οτι και τα κριμπ και τα ραμ ειναι ψαρια με χαρακτηρα
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ΟΚ δεν πρόκειται να βάλω κριμπ με τα ραμ .
Παρόλαυτά αυτή την στιγμή τα 2 αρσενικά και τα 2 θυληκά κολυμπάνε μαζί και δεν πέφτει ξύλο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τα θυληκά έχουν κάνει ροζ κοιλίτσα αλλά κολυμπάνε πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο αρσενικό.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Kribensis | Apollwnas | Malawi | 17 | 13-05-08 00:39 |
Kribensis. | ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 38 | 09-06-06 08:14 |
kribensis.....? | _jimmakos_ | Κιχλίδες ποταμών Αφρικής | 8 | 09-11-04 12:07 |