|
|||
|
|||
![]()
Το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν υπάρχει πλέον εδώ και χρόνια. Βέβαια σχεδόν αυτούσιο –όσον αφορά τους κατοίκους του- μεταφέρθηκε στο παρόν ενυδρείο μου 500 λίτρων. Μετά από ένα χρονικό διάστημα όμως όλα δόθηκαν.
Το ενυδρείο λοιπόν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν nano-reef. Σε αυτά τα λίτρα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα με αρκετά μειωμένο κόστος και παράλληλα βέβαια να ζήσουμε τον μαγικό κόσμο ενός reef ενυδρείου. Στις φωτογραφίες φαίνεται η σταδιακή ολοκλήρωσή του. Α. Τεχνικά χαρακτηριστικά Όγκος: 80 λίτρα Rena Φωτισμός: 1Χ18 Watt Marine blue 10.000 K Arcadia (13/24) 1X18 Watt Blue sky royal 12.000 K Sera (12/24) Φιλτράρισμα: Εσωτερικό 900 λίτρα βιολογικό με Siporax Skimmer Red Seaμε ξυλόπετρα. Θέρμανση: 1X100 Watt Rena Ψύξη: 1 ανεμιστήρας με ηλεκτρονικό θερμόμετρο Διακόσμηση: Ζωντανός βράχος Υπόστρωμα: Άμμος αραγονίτη Διάφορα: Ph meter Phep+ Hanna Β. Παράμετροι νερού Νερό: Αντίστροφη όσμωση και αλάτι reef crystal Αλλαγές: Ανά 15 ημέρες 30% Ph: 8,30 - Ca: 450 - Kh: 10 - Θερμοκρασία: 25C Γ. Κοράλλια - Ασπόνδυλα Torch coral (Euphyllia glabrescens) Tooth coral (Lobophyllia sp.) Opain brain coral (Trachyphyllia geoffroyi) Green mushroom (Rhodactis sp.) Sea mat (Zoantus pulchellus) Mushrooms sp. - Polyps sp. - Fanworms sp. Bicolor blenny (Escenius bicolor) Red - blue hermit crabs Snails
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βασικες ερωτησεις για το nano reef | jimismc | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 3 | 17-10-04 20:54 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
Marine & Reef: Τα πρώτα μας βήματα | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 04:23 |