|
||||
|
||||
![]()
Συνφορουμήστες την γνώμη σας παρακαλώ....
Παρατήρησα σήμερα το πρωϊ, στον μεγάλο μου δίσκο (14εκ) ίχνη fungus. Το ψαράκι ξύνεται κιόλα. Χρησιμοποίησα General Tonic της Tetra Medica (75% της προτεινόμενης δοσολογίας) και ανέβασα την θερμοκρασία στους 31c. Δεν τον απομόνωσα γιατί ανησυχώ και για τους υπόλοιπους. Όλα τα ψαράκια τρώνε, κολυμπάνε και συμπεριφέρονται κανονικά.Οι ερωτήσεις είναι οι εξής: 1. Κάνω κάτι με το General Tonic ή να κάνω στροφή στο Myxazin;;; 2. Σκέφτομαι και την προσθήκη αλατιού. Αν γυρίσω σε myxazin τι προετοιμασία πρέπει να κάνω στο ενυδρείο, για να μην μπλέξω τα φάρμακα.;;; 3. Τι να προσέξω γενικά και για τι άλλο να ανησυχήσω;;; Τα φώτα σας παρακαλώ, γιατί αφενός το myxazin δεν το χρησιμοποίησα ποτέ και αφετέρου, με το General Tonic, είδα αποτελέσματα σε Fin Rot , αλλά δεν μου ξανάτυχε fungus. Από μία αναζήτηση που έκανα στο forum, είδα οτι δεν το πολυπροτείνεται... Επίσεις κάπου πήρε το μάτι μου και αυτό: Fungus: For fish large enough to handle, catch the fish, and dab malachite green directly on the fungus with a Q-tip. This is extremely effective. Repeat treatments may be necessary. For small fish, a commercial fungicide such as Maroxy may work. For severe infestations, try a bath in methylene blue (enough so you can barely see the fish) until the fungus turns blue or for 20 min. If you add methylene blue directly to a tank, you will kill plants and trash your biological filter. Συστατικό του General Tonic και ανησυχώ για τα φυτά πολύ... Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ![]() ------------------------- Τελικά έχουμε καλές εξελίξεις.. ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dessert : 12-11-07 στις 21:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Fungus; | Steve | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 12-08-07 13:20 |
Body Fungus; | caverman | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 09-03-07 16:08 |
Mollie με Fungus | pchrisovergis | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 12 | 12-10-05 23:48 |
Νέο πρόβλημα ... Fungus ??? | qstavrosq | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 23-07-05 04:56 |
fungus? σε mopani | HellRazer | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 16-03-04 22:55 |