|
||||
|
||||
![]()
Και επιτέλους ξεκίνησε το στρώσιμο, αλλά με παράξενα αποτελέσματα.
Λοιπόν η ιστορία μου εν συντομία, γιατί μπορεί να γίνω βαρετός ![]() Στήνω το ενυδρείο, βάζοντας μόνο χαλίκι και ένα ξύλο. Την Δευτέρα, ρίχνω 1.5cc αμμωνία 10% σε 32lt νερού, μετράω μου δείχνει μηδέν. Ξαναρίχνω άλλα 5cc αμμωνία, ξαναμετράω και πάλι μηδέν. Παίρνω δείγμα, πάω στο μαγαζί που αγόρασα το τεστ αμμωνίας και αφού το μετράει, με τα υγρά της SERA, βγάζει πολύ αμμωνία. Εγινε κόκκινο το νερό. Μου παραγγέλνει τεστ της ΤΕΤΡΑ που δεν έχουν έρθει ακόμα. Σήμερα το απόγευμα, 4η μέρα που τρέχει το ενυδρείο, έβαλα και μερικά φυτά. Εβγαλα τα 2/3 σχεδόν του νερού, τοποθέτησα 2 anubias barteri nana, 1 anubiuas barteri barteri και 1 micranthenum umbrosum και μετά ξανάριξα μέσα το νερό. Μετά από περίπου 2 ώρες, μετράω NO2 και ΝΟ3 με υγρά test της SERA. Αυτά δείχνουν : ΝΟ2 μεταξύ 0,3 mg/lt και 0,9 mg/lt ΝΟ3 μεταξυ 20 mg/lt και 40 mg/lt Είχα ξαναμετρήσει μόνο ΝΟ2 χτες και έδειχνε μεταξύ 0,3 mg/lt και 0,9 mg/lt και προχτές <0,3 mg/lt. Ξαναμέτρησα το νερό της βρύσης και έδειξε ΝΟ2 <0,3 mg/lt και ΝΟ3 μεταξύ 0 και 5 mg/lt, όπως έδειχνε δηλαδή όταν έκανα το γέμισμα του ενυδρείου. Η θερμοκρασία του νερού ήταν 34 °C τις 2 πρώτες μέρες, χτες το πρωί 30 °C και σήμερα το πρωί την κατέβασα στους 28 °C. Μετρήσεις με θερμόμετρο και όχι με τον θερμοστάτη. Ξέρω πως δεν είναι σίγουρο ότι στρώθηκε το ενυδρείο αφού δεν μπορώ να μετρήσω την αμμωνία, αλλά γιατί είναι τόσο ψηλά τα νιτρικά ενώ τα νιτρώδη είναι σχετικά χαμηλά? (πιο κοντά στο 0,3 mg/lt) Αυτό δεν σημαίνει πως ο κύκλος πλησιάζει στην συμπλήρωσή του? Να έπαιξαν ρόλο τα φυτά δεν πιστεύω μιας και αυτά τρώνε νιτρικά δεν παράγουν, σωστά? Επίσης βλέπω πάνω στα φύλα των φυτών καθώς και στα οριζόντια σημεία του φίλτρου κάτι σαν σκόνη, η οποία φεύγει αν την σκουπίσω. Τι μπορεί να είναι? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις γνώμες σας. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Στρώσιμο | Elanir | Αρχάριοι γλυκού νερού | 60 | 04-08-07 01:36 |
Στρώσιμο | Eagle | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 02-03-07 14:35 |
Στρώσιμο μετά το στρώσιμο | dimitris21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 15-06-06 00:15 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 14-04-04 14:31 |
Στρώσιμο | giannis1976 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 10-04-04 15:19 |