|
||||
|
||||
![]()
Και εκει ξαφνικα που περιμενα νεα γεννα απο τα ραμ μου ηρθαν τα πανω κατω.
την τριτη ξαφνικα βλεπω την θηλυκια να ειναι ακινητη σχεδον επανω στην επιφανεια να εχει χασει τα χρωματα τις και να εχει γινει ολη ενα διαφανες ασημι χρωμα.το μονο που φαινοταν ηταν λιγο η μαυρες γραμμες. καθοτι διαβασα αρκετα ποστ για τα ραμ και τα συμπτωματα ειχα σαν δεδομενο οτι το ψαρακι μου δεν θα βγαλει την ημερα.καθοτι δεν εχω καθολου χρονο δεν μπορεσα να προμηθευτω ενυδρειακο αλατι μηπως και σωσω την κατασταση.το μονο που εκανα ειναι αλλαγες νερου. τις πρωτες 2 μερες το ψαρακι μου ηταν μονιμως στην επιφανεια.τις τελευταιες 3 μερες ειναι μονιμως στον πυθμενα.μετακινητε πολυ λιγο αναπνεει γρηγορα συνεχια και δυστηχως ακομα δεν μπορω να κανω κατι λογο ελειψης χρονου.το ''παρηγορω''ειναι οτι ξαφνικα αρχισαν παλι να ενφανιζονται τα χρωματα του.ειδικα το ταιρι του εχει τρελαθει.ανεβοκατεβαινει το τζαμι σαν τρελο μολις με βλεπει και μετα πηγαινει και καθετε διπλα στην καλη του. τι μπορει να συμβαινει? υπαρχει περιπτωση να μπορεσει να ζησει? οι μετρησεις μου ειναι καλες εκτος απο το PH που ειναι σχετικα υψηλο για ραμ στο 7,5. συγκατικοι ειναι corydoras-otociclus-neon. καμια ιδεα? συνεχιζω να κανω αλλαγες νερου 40%μερα παρα μερα. |
|
||||
|
||||
![]()
Μαζί με το ΡΗ μήπως είναι και οι σκληρότητές σου ανεβασμένες? Υποθέτω οτι αμμωνία κλπ δεν έχεις σωστά?
|
||||
|
||||
![]()
αμμωνια δεν εχω καθολου.τεστ για σκληροτητες δεν εκανα καθοτι λογω καποιου ατυχηματος εξαφανιστηκαν.πρεπει να παρω καινουργια.
τα υπολοιπα ψαρια παντως δειχνουν οκ οπως και το αλλο ραμ.το μονο που κανω τωρα ειναι συχνες αλλαγες νερου και θερμοκρασια γυρω στους 28βαθμους. καμια ιδεα?μπορει να ειναι απο στρες?αλλα τοσο πολυ?5 μερες?το βλεπω πολυ δυσκολο. απλα αυτο που παρατηρησα ειναι οτι την προηγουμενη μερα ηταν μονιμως στο κυνηγητο με το αρσενικο.μια αυτη και μια αυτος.αλλα δεν ηταν και η πρωτη φορα που γινοταν αυτο ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί να είναι και αυτό (το κυνηγητό) ! Δεν μπορώ να σου απαντήσω με βεβαιότητα! Μια φωτό ίσως βοηθούσε καθώς και μια πλήρη σειρά μετρήσεων!
|
||||
|
||||
![]()
να και 3 φωτο αν και οχι οι καλυτερες.
δυστηχως μετρησεις δεν προλαβαινω να κανω τωρα ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
εχω την υποψια οτι βρεθηκε η αιτια του κακου.το ονομα ick.
μολις εντωπησα ενα μικρο λευκο σημαδακι λιγο πιο πισω απο την κοιλια του ραμ μου.το κακο ειναι οτι απο το πουθενα ενφανιστηκε ενα νεον μεσα απο το συμπλεγμα των φυτων μου το οποιο ειναι σαν να εχει φαγωθει.εχει σχεδον σε ολο του το σωμα ασπρες ατελειες στο χρωμα του σαν να εχει πιασει ''μουχλα''.οποτε πιστευω οτι εχουμε προβλημα.και 2 φωτο απο το νεον για να μου πειτε μηπως βλεπω κατι λαθος. |
|
||||
|
||||
![]()
το ραμ μου τελίκα το εχασα.
![]() δυστηχως φταιω κυριως εγω και η ελειψη χρονου μου. μου εφεραν σημερα ενυδρειακο αλατι και το esha 2000. ποιο απο τα 2 να χρησιμοποιησω? βλεποντας την φωτο του νεον ειναι ick η τιποτα αλλο? ------------------------- απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχουν γνωμες οποτε θα ακολουθησω μια απο τις 2 και ελπιζω ολα να στρωσουν.μαλλον θα το παιξω κορωνα γραμματα. PascM ευχαριστω για το ενδιαφερον και την βοηθεια ασχετα αν δεν προλαβαμε το κακο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη octania246 : 04-09-07 στις 22:59 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Απο τις φωτογραφιες δεν προκυπτει αν ειναι ιck σε αρχικη φαση ή απλα κανα σκουπιδακι, οποτε δεν μπορει να σου πει κανεις τιποτε με σιγουρια.
Ουτε το νεον με τη "μουχλα" φαινεται καθαρά. Ξεκινα μια προληπτικη θεραπεια με αλατι στο 1γρ/λιτρο και αν ειναι ick θα ανεβασεις δοσολογια... |
|
||||
|
||||
![]()
Xωρίς να είμαι 100% σίγουρος τολμώ να πώ οτι το νέον σου πάσχει απο neon desease. Έχοντας πέρασει την συγκεκριμένη ασθένεια στο δικό μου ενυδρείο φαίνεται να έχεις ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εμένα. Θεραπεία για neon desease δεν υπάρχει.
|
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω οτι το waterlife protozin γιατρευει την αωστια των νεον...
(χωριε να ειμαι απολυτα σιγουρος) |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστόν!
http://www.waterlife.co.uk/waterlife/protozin.htm Αν και τα φάρμακα της εν λόγω εταιρείας θεωρούνται πολύ ήπια!
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
η ασθενεια των νεον μπορει ομως να ειναι μεταδοτικη σε αλλα ψαρια περα απο αυτα?θελω να πω οτι ξαφνικα εχασα ενα ραμ και ενα oto απο το πουθενα.
το νεον παντως ακομα ζει(αν και δεν το βλεπω για πολυ) |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτηση για κατάλληλα χρωματα βαφής. | wodan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 08-11-06 17:20 |
ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ | HZULL | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 2 | 08-03-03 03:40 |