|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω και στα 100μ που λεει ο λογος να τα δω εχω γινει εγω καπνος
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Αρνητικά προκατηλημένοι Ηλία μου!!!
Το κακό ξεκινάει από την Παλιά Διαθήκη, όπου το σύμβολο του κακού είναι το φίδι. Κι εγώ έτσι είμουν, αυτά με δίδαξαν, να φοβάμαι τα φίδια. Κι όταν κάποτε (8 ετων περίπου) συνάντησα το φίδι-σαύρα, μου είχαν κοπεί τα γόνατα, και νόμιζα πως είδα ένα επικίνδυνο κακό τέρας. Που να ήξερα τότε ότι κι εκείνο φοβήθηκε!!! Όσπου σε μια έκθεση φιδιών στη Θεσ/νίκη ζήτησα να αγγίξω φίδι, για να διαπιστώσω όσα μου έλεγαν για το δέρμα των φιδιών. Κι όταν άγγιξα τον τεράστιο πύθωνα ... μαγεύτηκα ... υγρό βελούδο!!!!!!! ... αυτό μου ήρθε στο μυαλό. Ένας άλλος είπε πως ήταν σαν να έπιανε το κύμα!!! Μετά με το γιό μου που δήλωσε λάτρης, έψαξα να μάθω πιό πολλά για τα φίδια. Το μόνο που θα πω είναι πως πλέον δεν τα φοβάμαι, γιατί τώρα ξέρω την αλήθεια!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Στην αρχαία Ελλάδα τα φίδια ήταν κάτι σαν ιερά, ήταν σύμβολο τύχης και γονιμότητας, ήταν ευπρόσδεκτα στα σπίτια των Ελλήνων αν τύχαινε αυτά να μπουν και ήταν έγκλημα να σκοτώσεις κάποιο, ιδίως Λαφιάτες. Ο Ασκληπιός, ο Αχιός, ο Ιπποκράτης και ίσως και άλλοι μεγάλοι γιατροί της αρχαιότητας τα χρησιμοποιούσαν για θεραπείες σωματικές αλλά και ψυχικές. Ο Ιουδαϊσμός αργότερα και οι θυγατέρες θρησκείες του (μεταξύ των και ο χριστιανισμός, μέσω της παλιάς διαθήκης και όχι της διδασκαλίας του Χριστού - που είμαι σίγουρος ότι θα είχε αντίθετη άποψη) το παρουσίασαν σαν καταραμένα και σατανικά ζώα και μας επέβαλλαν και εμάς εδώ στην Ελλάδα αυτήν την άποψη (με μερικές εξαιρέσεις ανά τόπο). Κρίμα γιατί είναι από τα πιο άκακα ζώα και από τα πιο χρήσιμα. Είναι απίστευτα επικίνδυνο να πιάσεις άγριο σκίουρο και τόσο εύκολο και ακίνδυνο να πιάσεις μη δηλητηριώδες φίδι όμως όλοι φοβούνται το 2ο και δυστυχώς δεν μένουν μόνο στον φόβο...
|
|
||||
|
||||
![]()
Έχουμε όμως ελπίδες.
Τις προάλες ο πατέρας μου είδε έναν λαφιάτη στην αυλή ενός ξυλουργείου, ακίνητο από την πρωινή ψύχρα, και πήγε να το πιάσει -ΟΧΙ να το σκοτώσει -αλλά για να το πάει στον γιό μου, που τα αγαπάει πολύ. Ο ιδιοκτήτης τον σταμάτησε και του είπε πως τα θέλει τα φίδια (υπήρχαν κι άλλα) γιατί τον είχαν γλυτώσει από τόσα ποντίκια, που ούτε οι γάτες τα είχαν καταφέρει!!!!! Έχουμε ελπίδες ...
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|