|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο μου μοιάζει περισσότερο με κακαβιά παρά με ... ενυδρείο.
Τα ψάρια τα έχω από πριν να γραφτώ στο φόρουμ.(όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην με μαλώσετε ![]() Πρέπει οπωσδήποτε κάποια στιγμή να γίνουν αλλαγές. Δεν βρήκα άκρη μόνη μου και ζητώ βοήθεια. Λοιπόν: Σε ενυδρείο 100 λτ. έχω (ωχ και πως θα το πω ρεζίλι θα γίνω ![]() 1 γκουράμι μπλε, ο Τίτο 1 γκουράμι πορτοκαλί, ο Πλίνιο 3 τιγράκια, ο Μαρς ο Κρας κι ο Σπλας 1 ασημένιος καρχαρίας, ο Σάρκι 1 γατόψαρο mystus mysticetus 10 εκ. περίπου 2 διάφανα kryptopterus minor 1 διάφανο parailia pellucida έχω κι ένα 15 λτ. με 1 μικρούλι γλυφτη κίτρινου χρώματος. Μήπως κάποια μπορούν να πάνε εκεί; μπα!!! μάλλον αδύνατον! Ξέρω πως τα περισσότερα είναι κοπαδόψαρα, και πρέπει κάποια να φύγουν, και άλλα να γίνουν πιό πολλά. έχω και τα παιδιά να φωνάζουν "όχι μαμά τον Σάρκι μην τον διώξεις" και όχι μόνο γι' αυτον, και δεν ξέρω τι να κάνω. Αν μου δείξετε λίγο τον δρόμο και ξεκαθαρίσω ποιά ταιριάζουν μεταξύ τους ίσως να τους πείσω έτσι: "θα τον κρατήσουμε αλλά να ξέρεις θα πεθάνει σύντομα". Ευχαριστώ!!!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Καλή ευκολία! |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΕΡΘΗΚΕ, ΟΧΙ ΑΣΧΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΥΣΤΗΡΑ ![]() Όλοι με "αγγάλιασαν" και με όμορφο τρόπο μου έδειξαν το σωστό δρόμο ![]() Όσων αφορούν τα ψάρια δεν μου δημιουργούν πρόβλημα, εγώ τους δημιουργώ με το να τα έχω σε περιβάλλον που βλάπτει την υγεία τους!!! Και κάτι ακόμα, δεν έχω εχθρους στο φόρουμ και θα κάνω τα πάντα για να μην αποκτίσω ποτέ!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Τι γκουράμι είναι? Colisa ή Trichogaster?
Πρέπει να είναι σε ομάδες των 6 ατόμων. Όταν τα είχα κι εγώ με γκουράμι (Trichogaster) τα πήγαιναν μια χαρά μεταξύ τους. Αυτός πρέπει να φύγει, δεδομένου ότι δύναται να φτάσει μέχρι 35εκ. τελικό μήκος. Αν το ενυδρείο σου είναι καλά φυτεμένο και έχει μπόλικες κρυψώνες, πολύ οριακά νομίζω ότι μπορείς να το κρατήσεις. Χρειάζονται ομάδα των 6 και ακόμα καλύτερα των 8 και άνω ατόμων. Δεδομένου ότι γίνονται πέρίπου 8 εκ. το βλέπω δύσκολο να μπορέσεις σε 100λτ να τα φιλοξενήσεις. Αρκετά ευαίσθητο ψάρι που χρειάζεται ομάδα των 6 τουλάχιστον. Φτάνει 15 εκ. τελικό μήκος, οπότε δεν κάνει για το ενυδρείο σου. Αφού κινήσε σε Ασιατική σύνθεση, θα σου πρότεινα μια ομάδα γκουράμι (colisa) με αρσενικό και θυληκά και αντί για τιγράκια ένα κοπαδάκι αρλεκίνων. Στο βυθό μπορείς να κινηθείς σε κάποιες επιλογές από ασιατικά γατόψαρα. Η ασιατική βλάστηση και τα είδη της είναι πάρα πολλά, οπότε σε αυτό το κομμάτι δε θα δυσκολευτείς καθόλου. Με γειά ο καινούριος σου ασιατικός βιότοπος! ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι τα γκουράμι μου! Δεν ξέρω τι είναι, παντού τα βρίσκω σαν χρυσό και μπλε γκουράμι.
Οι φωτο είναι από το ίντερνετ, τις δικές μου δεν μπόρεσα να τις ανεβάσω κι ας τις μίκρινα κι ας τις έκοψα κι ας τις έραψα, κι ας παιδεύομαι από τις 6 ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είναι της οικογένειας trichogaster. Θα σου πρότεινα να βάλεις 1 αρσενικό με 2 θυληκά στο ενυδρείο σου. Επιπρόσθετα επιδίωξε να είναι του ίδιου χρώματος.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ταιριάζουν τα ψάρια που έχω βάλει στο ενυδρείο μου? | Vangelis77 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-02-07 15:47 |
¶ρθρο στο Έψιλον της Ελευθεροτυπίας για τα βαμμένα ψάρια και τα υβρίδια | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 6 | 29-10-06 18:06 |
Βατραχάκι σε ενυδρείο με ψάρια; | Tkagem | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 08-07-06 19:08 |
Μην φέρνετε ψάρια στο Σύλλογο πριν συνεννοηθείτε | Tolis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 0 | 26-06-06 14:16 |
Μπορώ με τα ψάρια που έχω να βάλω φυτά στο ενυδρείο μου; | SaKreK | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 29-09-04 08:59 |