|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν άλλα φυτά εκτός από το Ceratofilum demersum που να μη χρειάζονται υπόστρωμα; Να μη φυτεύονται δηλαδή, αλλά να πιάνονται με αρμίδι σε πέτρες κλαράκια κ.λ.π.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ολες οι ανουμπιες,microsorum pteropus,vesicularia dubyana(java moss),limnophila sessiliflora,bacopa monnieri,egeria densa(elodea),
hygrophila difformis,ludwigia repens. |
|
|||
|
|||
![]()
Ωπα - limnophila sessiliflora,bacopa monnieri,egeria densa(elodea),
hygrophila difformis,ludwigia repens, φυτευονται κανονικα. |
|
|||
|
|||
![]()
riccia
moss τα φυτα που ειναι στην επιφανεια δε θυμαμαι ονομασιες αυτα βεβαια αν βαλεις egeria σε ενα δοχειο θα αναπτυχθει χαλαρα αλλα το κανονικο ειναι να ειναι φυτεμενο γιατι ρωτας???????? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
υγρο λιπασμα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
δηλαδη δεν χρειαζονται καποιο ειδικο υποστρωμα?απλα τα βαζεις μεσα στο χαλικι, αμμο?ετσι απλα?η ριζα τους δεν σαπιζει?
συγνωμη για τισ ερωτησεις αλλα ειμαι και εγω αρχαριος και με ενδιαφερουν φυτα που δεν θελουν καποιο υποστρωμα. εχω ανουμπιες και θα ηθελα και κατι αλλο αλλα δεν θελω προσ το παρον να μπλεξω με ειδικα υποστρωματα. |
|
||||
|
||||
![]()
Έτσι απλά ναι !
Στο ενυδρείο σου με τις κιχλίδες μπορείς να βάλεις μερικά ανθεκτικά φυτά. |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω george.τα φυτα πρεπει να ειναι σκληρα για να μην φαγώνονται απο τισ κιλχιδες αν δεν κανω λαθος.θα βρω κανενα θα κανω και ενα search σχετικα.σε ευχαριστω και παλι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ανούμπιες,βαλισνέριες,crinum thaianum ή crinum calamistratum.
|
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστώ
|
|
||||
|
||||
![]()
Ρωτάω γιατί στο ενυδρίο που φτιάχνω θέλω να βάλω λευκή άμμο και καθόλου υπόστρωμα γιατί έχω καταλάβει οτι είναι ταλαιπωρία.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ποια ειναι ακριβως η ταλαιπωρια??
|
|||
|
|||
![]()
Ταλαιπωρια ειναι να σου θωλώνει το νερό όταν κανεις σιφονάριμα στην αμμο......και να σου αναπτυσονται αναερόβιες συνθηκες σε σημεια που δεν εχεις φυτέψει.......και γενικα το υπόστρωμα θέλει φροντιδα. ΙΜΟ παντοτε
|
||||
|
||||
![]()
Αυτή είναι η ταλαιπωρία!
|
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η ταλαιπωρία...
![]() Το υπόστωμα μπαίνει μια φορά και μετά το ξεχνάς, τι εννοείτε ότι "θέλει φροντίδα" ;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αγαπητέ συνάδελφε. Δεν ξέρω αν ειχες ποτέ υπόστρωμα αμμου αλλα δεν ειναι και τοσο απλο να σιφονάρεις τα σκουπιδια που βρίσκονται στην επιφάνεια της αμμου χωρις να σιφονάρεις και λίγο άμμο. Επιπλέον η γνώμη μου ειναι ότι θα πρέπει να εξασφαλίσεις το καλό αερισμό του υποστρώματος, ειτε φυτευοντας αρκετά πυκνά το ενυδρείο σου είτε έχοντας σαλιγκάρια (πχ μελανοειδή) τα οποια ανακατευουν και οξυγωνώνουν το υπόστρωμα. Προσωπικά έχω δει κάποια φυτεμένα ενυδρεια στα οποία με το που ανακάτευες λίγο το υπόστρωμα μύριζαν την χαραχτηριστική μυρωδιά του υδρόθειου. Βεβαίως εσύ έχει μεγαύτερη εμπειρία στα μποστάνια όποτε πάω πάσο........δεν νομίζω όμως ότι το υπόστρωμα το αφηνεις στην μοιρα του απαξ και το εγκατέστησες θέλει φροντιδα και εμπλουτισμό.ΙΜΟ
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρείο χωρίς φυτά | dmanos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 21-06-06 08:30 |
Φυτά με γλαστράκι ή χωρίς. | manolakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 18-02-05 23:46 |
Διάφορες ερωτήσεις (υπόστρωμα,φυτά,ψάρια,κλπ) | x-nos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 48 | 27-02-04 02:36 |
Φυτά σε αμμώδες υπόστρωμα | Entreri1221 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 28-05-03 19:33 |
Φυτεμένο ενυδρείο χωρίς κατάλληλο υπόστρωμα | thediscusman | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 14-05-03 19:10 |