|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Λιμνών Ανατολικής Αφρικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Λιμνών Ανατολικής Αφρικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορώ να τοποθετήσω πέτρες στο ενυδρείο ανισομερώς;
Συγκεκριμένα σκέφτομαι στην κάτοψη να φαίνεται σαν "9", κατα μήκος. Να ξεκινάει κυρτά με μικρό ύψος και πλάτος από την ουρίτσα και προοδευτικά να αυξάνει και να καταλήγει σε ένα σωρό από πέτρες. Από κάτω θα βάλω 2,5 cm μπλέ οικοδομικό φελιζόλ. Θα επιβαρυνθεί επικίνδυνα η δομή του ενυδρείου; Πιστεύετε πως θα ήταν απαγορευτικό κάτι τέτοιο; Να προτιμήσω δύο στοίβες στις άκρες του ενυδρείου; Σκέφτομαι να συνδυάζω κογχυλόψαρα, με άλλες αφρικάνες που φωλιάζουν στις πέτρες και βλέπω πως θα εξοικονομήσω χώρο για τις πρώτες....
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να το κανεις φιλε...
το ειχα κανει κι εγω με πολλες πετρες στην μια πλευρα και δεν ειχα κανενα προβλημα... αλλα βαλε οποσδηποτε αφρολεξ...
|
|||
|
|||
![]()
Πάνο στο www.aquanet.TV έχει πολλά ενδιαφέροντα φιλμάκια για την Ταγκανίκα. Δές και θα πάρεις ιδέες.
|
|
||||
|
||||
![]()
χα χα ψήθηκες τελικά για τανγκανίκα;
είσαι στο σωστό δρόμο ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μου βάλατε ιδέες πάλι... Τζαναμπέτηδες! Θα κόψω τους καφέδες μαζί σας! Απλά το εξετάζω το θέμα....
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η λαϊκή ρήση λέει: "Όποιος νύχτα περπατεί, πέτρες και σκ** πατεί" ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενώ εσύ 5 παρα 20 το πρωί σηκώθηκες να αρμέξεις τα αγελάδια.....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όμως έχεις σκεφτεί με ποιά ψαράκια θα ξεκινήσεις?Έχει σημασία. Ένας σωρός απο πέτρες θα αρκεί για ένα ζευγάρι(τριο) πετροκιχλίδων.Αν έχεις και δεύτερο θα πέφτουν σφαλιάρες. Εγώ θα έστηνα 2 όγκους δεξιά-αριστερά μπορεί με διαφορετικό ύψος,με ένα πλάτωμα στο κέντρο για τα κοχύλια και για οριοθέτηση μερικά φυτά ![]() ώστε να φιλοξενήσω παραπάνω απο 2 "οικογένειες". |
|
||||
|
||||
![]()
καλα πως δε το πηρε χθες το αυτι μου στον καφε οτι ο Πανος οδευει προς αφρικη μερια??
τι ψαρακια Πανο??
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ούτε εγώ άκουγα τι έλεγα!!!! Όντως τελικά το σκέφτομαι για Ταγκανίκα! Λέω για Neolamprologus Multifasciatus ή Neolamprologus ocellatus, Altolamprologus sp. compressiceps "shell",neolamprologus leleupi και Julidochromis regani ή Julidochromis marlieri. Δεν ξέρω κατα πόσο μπορώ να τα βρώ όλα αυτά και δεν έχω ακόμα αναλύσει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τους χαρακτήρες τους. Πάντως με αυτές τις συνθέσεις λέω να αφήσω για τα κογχυλόψαρα περίπου το 1/3 του βυθού γι αυτά, και για τα υπόλοιπα να γίνει μια στοίβα πέτρες με....ουρά, πίσω από την οποία θα βάλω μερικές βαλισνέριες. Κλεόβουλε καλύτερα 2 στοίβες με κενό;
|
||||
|
||||
![]()
Σαφώς! Με δεδομένο ότι οι δύο στοίβες δε θα είναι ίσες σε ύψος και έκταση.
![]() Το θέαμα θα είναι πιο φυσικό.
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φελιζόλ να βάλω μόνο κάτω από τις πέτρες ή σε ολόκληρο τον πάτο με περίμετρο 4-5 εκατοστά λιγότερο για να μη φαίνεται μετά τα σκαψίματα;
Συνολικό πάχος βυθού +/- 8 εκατοστά; (5,5 άμμος και 2,5 fibran) ή θα έχουν πρόβλημα τα κογχυλόψαρα;
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα τα κογχυλόψαρα που θα βέλεις, για μούλτι χρειάζεσαι τουλάχιστον 10εκ, σκάβουν πολύ τα άτιμα
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αμα πιάσουν πάτο δεν σταματάνε?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Α ρε Κλεόβουλε, μια φορά δεν ήρθες και τον έψησε ο Άλεξ και το Μαλάουι έγινε Ταγκανίκα.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα με θυμηθεί όταν θα κοιτάει ένα "άδειο" ενυδρείο
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασικά όλα ξεκίνησαν από τον panos-alex/polis, όταν έδινε τα κογχυλόψαρα... Τότε ήρθε η ιδέα ταγκανίκα για ένα 50άρι που ήταν να μου δώσουν και τελικά δεν έκατσε! Μετά αποφάσισα να πάρω ένα που όπως συνήθως γίνεται "ξεχύλωσε" και όταν τελικά το πήρα θέλησα να το κάνω malawi. Όπως είχα δει στις "βιοτοπικές καταδύσεις". Όμως διαβάζοντας (καμπόσο!!! ) διαπίστωσα πως τελικά για να πεις πως έχεις malawi και να το χαρείς, ένα 450άρι τουλάχιστον το θέλεις. Οπότε.... εδώ είμαστε! Πίσω, κεί που μας έδωσε το έναυσμα! Στην Ταγκανίκα! Λοιπόν! Μετά τις εξομολογήσεις να επιστέψω στο στήσιμο! Τελικά 8 με 10 εκ βυθό! Σωστά; Θα βάλω φεγγαρόπετρες (ασβεστολιθικά πετρώματα) αλλά λόγω κόστους 15 ευρώ τα 10 κιλά αραγωνίτη λέω να βάλω μπέζ χαλαζιακή άμμο 6 ευρώ τα 25 κιλά. Αποδεκτό; Με πρόχειρους υπολογισμούς θα χρειαστώ καμιά 50αριά, 60αριά κιλά. Φελιζόλ κάτω από όλο το βυθό ή μόνο κάτω από τις στοίβες με τις πέτρες;
|
||||
|
||||
![]()
Φελιζόλ ή θα βάλεις σε όλο το βυθό(με ένα μικρό κενό περιμετρικά) ή δεν θα βάλεις καθόλου.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και όσο πιο λεπτό φελιζόλ βρεις τόσο το καλύτερο, 1 εκ είναι το ιδανικό. Αν το έχεις πάρει ήδη το 2,5 εκ, κόλλησε το πολύ καλά γιατί έχει φοβερή άνωση
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ρε Άλεξ! Μιλάμε για 60 κιλά πέτρα και 50 κιλά άμμο από πάνω του..... Τί στο καλό;;;;;;
|
|||
|
|||
![]()
Ειμαι ακόμη τσαντισμένος που με αποκάλεσες ντελάλη!!!!
![]() Κατα τα άλλα παρακολουθώ το θέμα τρώγοντας τα νύχια μου απο την αγωνία! ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη drbig : 25-02-10 στις 22:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έλα μη θυμώνεις!!!! Πάλι φίλοι!!! ![]() Πάρε κι ένα δωράκι από μένα να ξεθυμώσεις!!!
|
|||
|
|||
![]()
Άν αποφασίσεις να μην βάλεις multi (μα τι σας έπιασε όλους με τα μιξεροειδή), δεν χρειάζονται 10 cm άμμος, αλλά πολύ λιγότερο.
Άμμος μου περισσεύει γύρω στα 25 kg, δικιά σου. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα το κολλήσω γιατί θέλω να έχω καλύτερες αναμνήσεις από τη μουτσούνα σου! Thnx!
|
|||
|
|||
![]()
Αμαν ρε Πάνο εγινες κι εσύ νταμαράς! Τωρα που είστε πολλοί να οργανώσετε εκδρομές στα λατομεία Λαυρίου!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μηδέν, nula, zero, zéro, null, nullát, sıfır..... Δεν απαρνήθηκα ποτέ τα φυτά! Το 120άρι μου και το γαριδάδικο εξακολουθούν και θα παραμείνουν φυτεμένα! ------------------------- Παράθεση:
Συγνώμη τώρα το είδα! Ευχαριστώ Νίκο! Όλο και θα βρω καμιά γωνίτσα να τη στριμώξω... ![]() ![]() ![]()
... Επειδή τό αδοκίμαστο καί τό απ’αλλού φερμένο Δέν τ’αντέχουν οί άνθρωποι... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panos1972 : 27-02-10 στις 00:38 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλλιτέχνη τι έγινε?
Περιμένουμε να μας δείξεις το νταμάρι ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πέτρας αναζητηση! | sarevock | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 24-10-08 10:15 |
Τεχνητή φλούδα πέτρας | Apostolis | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 31 | 13-03-08 02:12 |
Έλεγχος καταλληλότητας πέτρας | Cristos | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 13-12-04 12:08 |