|
![]() |
#1 |
Χαλασμένη βιολογία;
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας!
Έχω ένα ενυδρείο 55λτ, το οποίο λειτουργεί περίπου 4 μήνες. Για 1-1,5 μήνα περίπου όμως δεν είχε καθόλου ψάρια, παρά μόνο δυο γαρίδες και κάμποσα σαλιγκάρια. Πριν 4 μέρες του έβαλα ψάρια (5 cherry barbs κ ένα dwarf gourami) και σήμερα έκανα μετρήσεις να δω πως πάει με τα ψάρια. Τα αποτελέσματα που πήρα ήταν: Αμμωνία <0,5 (αυτή είναι η δεύτερη μέτρηση του test μετά το 0, θεωρω πως το χρώμα δεν είναι ίδιο οπότε είναι μικρότερο) Νιτρώδη 0 Νιτρικά 0 Υποθέτω πως στο διάστημα που δεν υπήρχαν ψάρια, άρα και αμμωνία, χάλασε η βιολογία του; (το φίλτρο δούλευε και κατά διαστήματα έριχνα λίγη τροφή). Αν ναι, τι κάνω τώρα; Ετοιμάζω ήδη νερό για να κάνω μια αλλαγή. Να συνεχίσω με καθημερινές αλλαγές προσπαθώντας να κρατήσω την αμμωνία χαμηλά; Θα βοηθήσει να ρίξω κανά υγρό για γρήγορο στρώσιμο ή είναι κακό για τα ψάρια; |
|
Εμφανίσεις: 3638
|
|
||||
|
||||
![]()
Αν και δεν είμαι ειδικός να σου απαντήσω σε αυτό εγώ θα σου έλεγα.....
1ον Να μπεις εδώ και να μας παρουσιάσεις το ενυδρείο σου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42398[/url] 2ον Έχεις δει τα υγρά μήπως έχουνε λήξει η δεν έκανες κάτι σωστά..? 3ον Νομίζω κιόλας επειδή δεν είχε και ψάρια πάρα μόνο 5 cherry barbs κ ένα dwarf gouramι δεν ξέρω τώρα λογικά έστω και 5 νιτρικά θα έπρεπε να είχες.. 4ον Μπορείς να φτιάξεις την φόρμα που σου γράφω πιο πάνω ώστε να καταλάβουμε και εγώ και τα παιδιά το τη έχει παίχτη ....
|
||||
|
||||
![]()
Καθημερινές αλλαγές με προσθήκη seachem Prime και αναζήτηση για μπόλι.
Ελάχιστο έως καθόλου τάϊσμα 2-3 μέρες. |
|
||||
|
||||
![]()
Για μπολι θα μιλησω εγω με τον τακη κλεοβουλε και αμα μπορει να δοσει θα πω στο δρακουμελ να μιλησουνε μαζι οστε να παρει μπολι εκτος αμα βρει πιο γρηγορα...
|
||||
|
||||
![]()
Ποιο φίλτρο έχεις ;
|
|||
|
|||
![]()
Διαστάσεις:60x25x37
Όγκος:55lt, 45 καθαρα Κατηγορία: φυτεμενο Φυτά: δεν ξερω πως λεγονται ολα Ψάρια / ¶λλα είδη: 5 cherry barbs, 1 dwarf gourami, 2 γαριδες red cherry, μερικα σαλιγκαρια ramshorn και trumpet Διακοσμητικά υλικά: ξυλα, πετρες (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: οχι Φωτισμός: λαμπες λεντ Διάρκεια φωτισμού: περιπου 8 ωρες φωτισμος, συν καποιες ωρες με φυσικο φως Φιλτράρισμα: dophin f800 Θερμοστάτης: νομιζω 100w Λίπανση: οχι Παροχή CO2: οχι Παράμετροι: pH: Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3): <0,5 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):0 Αλλαγές νερού:25% καθε εβδομαδα Θερμοκρασία: 26° ¶λλες πληροφορίες: Φωτογραφία: Τακη το φιλτρο ειναι το dophin f800. Ευχαριστω για τις πληροφοριες, θα κοιταξω σημερα να βρω κ το seachem Prime. Αν υπηρχε μπολι θα ημουν ευγνωμων |
|
||||
|
||||
![]()
Το φιλτράκι σου δεν μπορεί να κρατήσει ικανή βιολογία.
Σκέψου σύντομα για ένα εξωτερικό. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βιολογία | Theokarav | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 25-06-16 11:26 |
Ερώτηση για βιολογία | Netrino | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 09-02-14 00:29 |
Βιολογία. Εχει προβλημα στο κρυο; | tsoum | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 14-03-11 09:17 |
βιολογία | supermanx | Γλυκό νερό - Γενικά | 2 | 13-01-09 23:56 |
ph & βιολογία | silveraro | Γλυκό νερό - Γενικά | 12 | 28-11-05 00:49 |