![]() |
#1 |
ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΑΜΜΩΝΙΑ!!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα,
Τρεις μέρες πριν μου χάλασε το φίλτρο στο 80αρι μου. Είχα ένα απλό εσωτερικο με σφουγκαράκι, 260l/h. την ίδια μέρα έβαλα εσωτερικό, με μακαρόνι και ενυδριακό βαμβάκι 300L/H Πήρα μπόλι από το 20αρι που έχω στρωμένο εδώ και 2 μήνες. Σήμερα το απόγευμα μέτρησα αμμωνία 0,7 και ph 7,2 Η Αμμωνίαμε τρόμαξε. Άλλαξα αμέσως το 50% του νερού και αύξησα την ανατάραξη της επιφάνειας. Ξανα μέτρησα μετά από 5 ώρες και τίποτα... Η αμμωνία και πάλι 0,7 Τι πρέπει να κάνω.. Βοήθεια!!! ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 23-11-13 στις 13:07. |
|
Εμφανίσεις: 12557
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κάνε μια μέτρηση της αμμωνίας και στο 20αρι, μήπως Α. Εχεις κι εκεί πρόβλημα Β. Έχουν πρόβλημα τα τεστ
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ριξε prime, μεχρι 5απλή ποσότητα μπορείς αλλα εσύ βάλε μέχρι 3πλή και βλέπεις αν βέβαια τα τεστ σου δείχνουν σωστά |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την άμεση απάντηση. Πόσο να περιμένω για την επόμενη μέτρηση μετα την 3πλή δόση prime? (εγώ χρησιμοποιώ της API)
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και η μέτρηση με το prime δεν θα αλλάξει, αμμωνία θα σου δείχνει |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
To prime δεν είναι αντιχλώριο? Εγώ έβαλα το Stress Zyme της API, έχει φυσικά βακτίρια το βάζω μετά τις αλλαγές νερού.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Προφανως το μπολι απο το μικροτερο 20αρι δεν εφτασε για την ιχθυφορτωση του 80αριου.
Σταματησε το ταισμα μεχρι να μηδενισει και βαζε prime στο ενυδρειο απευθειας, μια δοση (δοσολογια για ολα τα λιτρα νερου του ενυδρειου) για καθε 1ppm αμμωνιας (και λιιγο παραπανω. Μη μεριμενεις με το prime να μηδενισει η τιμη, απλα την μετατρεπει σε αμμωνιο που δεν ειναι τοξικο. (γιατι τα τεστ συνηθως μετρανε ολικη αμμωνια, δλδ ελευθερη αμμωνια NH3 + αμμωνιο NH4) Αν δεις και αντι να κατεβαινει η τιμη της αμμωνιας, να ανεβαινει τοτε ψαχνεις επειγοντως για μπολι. ΥΓ σημαντικο ειναι να τσεκαρεις και ΝΟ2
|
||||
|
||||
![]()
Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο, ας μας πει κάποιος άλλος που το ξέρει. Τα υλικα απο τα άλλο φίλτρο τα έβαλες ? δεν είπες
|
|
||||
|
||||
![]()
Τα "υλικά" ήταν ένα σφουγκαράκι, όχι δεν το έβαλα αν και μάλλον θα έπρεπε, το υποτίμησα.
Πόσο χρόνο μπορεί να πάρει μέχρι να μηδενίσει η αμμωνία? Να κάνω μετρήσεις κάθε μέρα? ------------------------- Εδώ έχει μία εικόνα από το Stress Zyme http://www.petsmart.com/product/zoom...ductId=2754033 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη matser : 18-11-13 στις 00:08 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εβγαζες το σφουγαρακι απο το φιλτρο του 20αριου πως θα φιλτραριζοταν το ενυδρειακι?
Εχει αλλα υλικα? Καθε μερα μετρησεις σε ΝΗ3/ΝΗ4 και ΝΟ2
|
||||
|
||||
![]()
To σφουγγαράκι ήταν στο φίλτρο που χάλασε. Δεν ήταν στο 20αρι.
Πόσο χρόνο θα κάνει να μηδενίσει περίπου? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το stress zyme από ότι διαβάζω είναι βακτήρια, έχω αμφιβολίες για αυτα τα ζουμιά, αν μπορείς πάρε prime να το έχεις, αεραντλία να δουλεύει στο φουλ, μείωσε το ταισμα |
|
||||
|
||||
![]()
ΟΚ. θα το κάνω, Ευχαριστώ..
Μπορείτε να μου πείτε την σειρά που πρέπει να έχω τα υλικά στο φίλτρο? Τώρα τα έχω με την συμβουλή του petshopa, πέφτει το νερό στο βαμβάκι, μετά μακαρόνι μετά σφουγγάρι. Είναι σωστό? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν παίζει ρόλο στη βιολογία αυτό, καλά είναι και έτσι
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ελεγα καλυτερα αναποδα. Οπως πηγαινει η ροη, σφουγγαρι πρωτο για μηχανικη φιλτρανση και προστασια του βιολογικου υλικου, βιολογικο υλικο και filter wool στο τελος για να βγει εντελως καθαρο και το νερο στο ενυδρειο. Η βιολογια σιγουρα δεν επηρεαζεται και ετσι να μεινει.
|
||||
|
||||
![]()
Eγω προσωπικα βαζω σε ολα τα φιλτρα μου σφουγγαρι χοντρο (λιγο), μετα διπλασιου ογκου απτο σφουγαρι, ξασμενο filterwool (βαμβακι) ΚΑΙ ΜΕΤΑ το βιολογικο μου (σιποραξ συνηθως). Το ναναι μετα το βαμβακι το βιολογικό με κανει πιο σιγουρο οτι θα κρατηθει κατι παραπανω που αλλιως θα βούλωνε τους μικρόυς πόρους του σιποραξ. Και μετα λιγο βαμβακι ακομα ετσι για το μαμωτο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν λίγο έκανα μέτρηση, έπεσε στο 0.5
ο.2 μονάδες κάτω είναι καλά για μία μέρα? |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια, προχώρα έτσι και καθημερινή επίβλεψη
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν δεν εβαλες δεν ειναι καλα για τα ψαρια. Η βιολογια καλα παει.
|
||||
|
||||
![]()
Σημερινή Μέτρηση 0,3... κάθε μέρα και καλύτερα..
Ευχαριστώ για τις συμβουλές παιδιά!! |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα!
Συνεχισε μεχρι να μηδενισει και φυσικα να το παρακολουθεις στενα για καποιο διαστημα.
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία, προχώρα
|
|
||||
|
||||
![]()
Χθές το βράδυ μέτρησα Αμμωνία: 0
Τέλος Καλό όλα καλά!!! |
|
||||
|
||||
![]()
Νιτρωδη (ΝΟ2) ?
Νιτρικα (ΝΟ3) ? |
|
||||
|
||||
![]()
Νιτρώδη: Ν/Α
Νιτρικά: 0 GH: 60ppn/l TDS: 365ppn/l PH: 7.5 NH3/NH4: 0 NS: 549 ΚΗ: 7 |
|
||||
|
||||
![]()
Κατι δεν μας λες καλα, δεν μπορει να έχεις Νιτρικα 0, μέτρησες σωστα ? Μήπως μετρησες μετα την αλλαγη νερού ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Sorry.. Ανάποδα!
Νιτρώδη (No2): 0 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
στρωσιμο με αμωνια | kws | Αρχάριοι γλυκού νερού | 96 | 03-11-10 22:06 |
no2 αμωνια | Satriani | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 31 | 20-07-08 18:02 |
στρωσιμο με αμωνια(βοηθεια!!!) | casperon | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 04-01-08 21:00 |
Στρωσιμο με αμωνια | nik0s7 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 16-12-07 00:32 |
αμωνια | tsagod | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 30-10-07 18:58 |