|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Προβληματισμος με moss...!!
εχω φαη το κεφαλι μου να σκευτω τροπο ωστε το moss να απλωθει σε ολο το φιλτρο και ετσι να φαινετε πιο ωραιο εμφανισιακα το ενυδρειακη μου μιλαμε για αυτο φιλτρο http://www.zen91.comyr.com/web_image...box_1_-_rw.jpg (επεισης να προσθεσω οτι το φιλτρο ειναι κολημενο με συλικονη μεσα στο ενυδρειο...) μηπως εχετε καμια καλη ιδεα που ισως θα με βοηθουσε δεκτες ολες ...!!!
|
|
||||
|
||||
Καλύτερα να μη βάλεις moss γιατί θα μπει και μέσα στο φίλτρο και θα μπλέξεις ... Καλύτερα φύτεψε κάτι που ψηλώνει και έχει χοντρά φύλλα για να μη φαίνεται... Εγώ θα δοκίμαζα με vallisneria gigantea.
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εχω δει που βαζουν την μοςς σε ενα πλαστικο πλεγμα και αναπτυσετε πανω απλωνει πανω του και το σηκωνεις και γινετε σαν τοιχος
|
||||
|
||||
Παράθεση:
ι τετοιο σε πρασινο χρωμα
|
||||
|
||||
επειδή το έχω δοκιμάσει το τοίχο από moss και δεν είχα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Δηλαδή δεν μεγαλώνει ομοιόμορφα σε όλο το δίχτυ. Ψηλά , οπού έχει και περισσότερο φως, αναπτύσσεται με τρελή ταχύτητα ώστε κόβει το φως στην από κάτω που στο τέλος δε μεγαλώνει καθόλου. Αν αποφασίσεις να το κάνεις θα σου έλεγα να δοκιμάσεις στην αρχή να το έχεις ξάπλα το δίχτυ, έτσι ώστε να μεγαλώσει όλο ομοιόμορφα. Και μετά το σηκώνεις και το βάζεις όπου θες.
|
|
||||
|
||||
χμμ δηλαδη ειναι λιγο δυσκολο? κατι τετοιο σκευτομουν αλλα δεν ηξερα κατα ποσο θα ειναι δυνατον..:/ μαλλον θα χρησιμοποιησω ενα αλλο ενυδρειακη που εχω να την μεγαλωσο την moss και οπως μου ειπατε να την βαλω σαν τοιχο... ευχαριστω πολυ !! αλλα κατι αλλο το νεο ενυδρειο που λεω δεν ειναι στρομενο λετε πρωτα να το στρωσο και μετα να την βαλω μεσα? (σε μια μερα κιολας θα εχω μπολι!!)
|
|
||||
|
||||
Επίσης το πλέγμα που έχεις στην εικόνα έχει πολύ μεγάλες τρύπες. Ψάχνεις κάτι σε πλαστική σίτα, πρόσεχε όμως να ρωτήσεις στο μαγαζί που θα την πάρεις γιατί κάποιες έχουν πάνω τους απωθητικές ουσίες για έντομα. Δε θέλεις τέτοιο πράγμα στο ενυδρείο σου... Και προσοχή στα χρώματα, μπορεί να είναι τοξικά...
Καλύτερα ψάξε για κάτι τέτοιο Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι moss+φίλτρο είναι συνταγή για ταλαιπωρία... Αν το αποφασίσεις , δες καλυτερα ποιες moss είναι καταλληλότερες για wall γιατί δεν είναι όλες. Καλή τύχη στο εγχείρημά σου |
|
||||
|
||||
κατι τετοιο σκευτομουν και γω για πλεγμα... οτι ειναι ταλαιπωρια ειναι ... απο την στιγμη που μου μπηκε στο μυαλο καταλαβα οτι ειναι μπελαλιδικο αλλα πιστευω αξιζει ... εχω βαρεθει να βλεπω αυτο το μαυρο κουτι ...αν και θα μου πεις οτι γιατι δεν το βγαζεις το ατιμο 6 χρονια τρεχει και κανει εξαιρετικη δουλεια :P τωρα για το moss εχω το xmass moss και απο οτι εχω δει μεγαλωνει και παει καλα στα πραγματα που το εχω βαλει πανω..
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
φυσικα και θα εχει και αυτη το κλαδεμα της... σας ευχαριστω !! θα ξεκινησω απο αυριο της δουλειες και σε κανα μηνα που θα εχω τα αποτελεσματα θα εχω διακοσμηση και το ενυδρειο μου θα κανω και την παρουσιαση !! (αλλα μπορειτε να μου πειτε θελει πρωτα στροσιμο το μικρο ενυδρειακη για την moss ετσι? )
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Για την μος δεν θέλει στρώσιμο όπως και δεν θα δεις αποτέλεσμα σε κάνα μήνα αλλά μάλλον από 3μηνο και μετά
|
||||
|
||||
εχω την xmass moss κοιτα το ξερω οτι δεν θα εχει περιφραξει ολο το φιλτρο σε ενα μηνα απλος μεχρι τοτε θα εχω παρει κιαλη για να αναπτησονται .. ηδη με αυτην που εχω εχει πιαση το 1/4 του φιλτρου ...
|
|
||||
|
||||
Έχουμε καμιά πατέντα για να φτιάξουμε κάτι σαν αυτά τα πενέμορφα πανάκριβα σιτάκια??
|
||||
|
||||
ε όχι και πανάκριβα, εγώ είχα πάρει από ebay μια κουλούρα κάτι μέτρα, θες να σου φέρω κανένα κομμάτι;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
εxεις λινκ?
|
||||
|
||||
παλιά το είχα πάρει δεν υπάρχει τώρα απ ότι είδα δυστυχώς, αλλά έχω αρκετό ακόμα
|
||||
|
||||
αλεξ,αυτο ειναι μεταλικο?γιατι μεταλικο φαινεται στη φωτο και λεει και stainless steel...(αν εχεις το ιδιο).
αν ειναι, δεν ειχες προβλημα οσο καιρο το χρησιμοποιεις?θα το φοβομουνα να το βαλω κιας ειναι και ανοξειδωτο.αλλα αν το εχεις χρησιμοποιησει και δεν εχεις προβλημα αλλαζει το θεμα ισως... ρωταω γιατι ειχα φαει τον τοπο να βρω αντιστοιχο πλαστικο και τελικα δεν βρηκα. |
|
||||
|
||||
και γω το σκευτομουν για το ανοξειδοτο μηπως εχει μετα κανενα προβλημα το ενυδρειο μου... αν και αυριο θα ψαξω για πλαστικο αν βρω κιολας..!!
|
|
||||
|
||||
υπαρχει πλαστικη σιτα για τα παραθυρα αυτη που βαζουμε για κουνουπια κλπ.δεν ξερω αν υπαρχει σε διαφορα μεγεθη ματιου ομως γιατι νομιζω οι κλασικες ειναι πολυ λεπτες.ισως να κανουν ομως κιαυτες δεν εχω δοκιμασει.κοιταξε μηπως βρεις κατι παραπλησιο.
|
|
||||
|
||||
Εε θέλω αρκετούτσικο..
Αν δεν βρώ θα σου πώ..
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Αν έρθεις αύριο στη συνάντηση πες μου να σου φέρω
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
προβληματισμος με στρωσιμο | mixalhs1987 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 25-05-11 12:20 |
προβληματισμος... οξυγονο και διαχυτηρας | aaaooll | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 12-01-09 14:47 |
ΝΙΤΡΙΚΑ / ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ | manoussos | Malawi | 3 | 25-11-06 21:47 |