|
|||
|
|||
![]()
μέσα σε 3 μήνες δυο φορές βloat. πριν 3 μήνες εχασα 9 tropheus duboisi και τώρα πάλι τα ίδια !!!!
ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΓΚΟΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: 120x45x65 - 350 λιτρα μικτα 2. ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ:2 μήνες 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ (ΑΡΡΩΣΤΟΥ) ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ: 4. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25,5 - 26,5 5. ΨΑΡΙΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ): 9 tropheus blue rainbow chaitika (-2 χθεσινες απώλειες) 6. ΑΣΠΟΝΔΥΛΑ (ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ):2 apple snails και ένα Olive Nerite 7. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ (ΒΑΘΜΟΙ ΚΕΛΣΙΟΥ): 25,5 - 26,5 8. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΝΕΡΟΥ: 30% καθε 2η εβδομαδα 9. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΡΟΥ: 20/4/12 10. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΑΪΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΣ ΤΡΟΦΗΣ: 2 με 3 φορες την ημερα ποικιλια τροφων tropical spiroylina, tropical spiroulina 36%, sera flora ανακατεμένες 11. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ 1. ΝΕΡΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ: pH:8.5 GH:08 NH4/ΝΗ3 (αμμωνια):0 ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):10 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: τεστ της sera ΣΤΙΚΣ: Ηλεκτρονική: ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ 1. ΨΑΡΙ(Α) ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ: μαλλον 3 ψάρια τα δυο πεθάναν 2. ΔΕΡΜΑ:φαινεται φυσιολογικο χωρις σημαδια με πρυσμένη κοιλιά 3. ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΨΑΡΙΟΥ: το ψαρι που ειναι αρωστο καθεται και ακουμπαει στην αμμο και δεν βγαίνει απο την τρυπα του πολύ. 4. ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ (πχ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΔΙΑΦΑΝΗ, ΧΡΩΜΑ): τα δυο που πεθάναν άσπρη κλωστή απο κάτω 5. ΑΝΑΠΝΟΗ (ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ Ή ΑΥΞΗΜΕΝΗ):φυσιολογικη 6. ΤΡΕΦΕΤΑΙ? ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΕΞΗ? :ολα εχουν ορεξη , οταν παω να τα ταισω ερχονται κανονικα στο τζαμι αλλα τα τρια συγκεκριμενα οτι τρωνε το βγαζουν. 7. ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:Πριν 3 μερες 8. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:Αυτη τη στιγμη κανω θεραπεια με seachem metroplex 1. ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ: seachem metroplex 2. ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: εχω βάλει 2 φορές (1 και 3 ημέρα) 2 μεζουρες ανα 40 λίτρα 3. ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΗΣΗΣ:Ειμαι στην τριτη μερα 4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: ταϊζω τα ψάρια τρωνε κανονικά εκτός απο το ένα που ειναι άρωστο και οταν τρωει μερικά τα φτύνει. 5. ΧΡΗΣΗ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ? : 6. ΑΛΛΑΓΕΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ: 7. ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ? :δεν εχω καραντινα 2. ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ? :ναι 3.ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:σε ποσες μερες θα δείξει τελικα πόσα ψαρια νόσησαν και πόσα αναρωσαν ? απο ότι καταλαβαίνω έγινε απο στρες λόγω μικρου αριθμού ψαριών. να προσθέσω τωρα ψάρια ή να περιμένω να δω όλη την εξελιξη ? πόσες μερες να βάζω φάρμακο ? γράφει ανα 2 μέρες μεχρι να φύγουν τα συμπτώματα ότι αλλη συμβουλή έχετε να μου δώσετε θα μου είναι πολύτιμη |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μάλλον Bloat | komori | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 08-05-12 12:05 |
Πάλι ... | Γιώργος Κ | Δίσκοι | 50 | 11-02-10 15:56 |
Malawi bloat | george1981 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 10 | 05-10-09 15:36 |
OSCARΙΝΑ: MALAWI BLOAT Η ΕΓΓΥΗΜΟΣΥΝΗ | WILD_RIDER | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 0 | 29-11-07 07:59 |
Ασχημα Συμπτωματα Melanochromis johanni - Bloat? | Discos | Malawi | 3 | 13-05-03 19:52 |