|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Πρίν απο λίγο,χαζεύοντας καποιους κήπους σε ενα ξενο φορουμ,επεσε το μάτι μου σε κάποια δέντρα τα οποία μου φάνηκαν γνωστα απο την ονομασια...Ο λόγος για τα EUROPEAN BLACK ALDER TREES τα οποία παράγουν τα γνωστα στους περισσότερους ''alder cones''
![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Alnus_glutinosa http://www.cirrusimage.com/tree_Euro...lack_alder.htm Το δέντρο εχει μεγάλη κατανάλωση νιτρικών απο την ατμόσφαιρα και αλλων βλαβερών ουσιών οπως διαβάζω..και ειναι σχετικά ανθεκτικό σε μετρια σε υγρασία εδάφη...το μεγεθος του (τελικο)ειναι αρκετα μεγάλο....και σκεφτηκα εγω τωρα...που μπορουμε να βρούμε μερικα τετοια φυτώρια και πως μπορουμε να τα μεγαλώσουμε(σε γλάστρες ισως) ωστε να μας δώσουν alder cones ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
φυτρωνουνε κοντα σε ποταμια στην πελοποννησο.και ισως και αλλου.δεν τα εχω δει εκει,το εχω διαβασει καποια στιγμη που το εψαχνα.αν θυμαμαι καλα τα εχω δει και στα βουνα στη λιμνη πλαστηρα.σε φυτωριο δεν τα εχω δει ποτε.θελει ψαξιμο.
|
|
||||
|
||||
![]()
ειμαστε άρρωστοι τελικά...!!! χμμμ..πολύ ενδιαφέρον..δεν το είχα υπόψιν μου..μιας και ειμαι και απο κει κάτω,οταν θα ξανακατέβω θα φροντίσω να μάθω..!!! αλλο να αγοράζεις καθε τοσο 200γρ και αλλο να εχεις μια κουτα στο υπογειο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κιεγω τοχω υποψη μου να κοιταξω αμα ξανακατεβω καμια εκδρομη προς τακει.αν βρεις,πμ
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Δε προσδιορίζετε λίγο το Πελοπόννησος? :P
|
|
||||
|
||||
![]()
θα κατεβεις τον Λουσιο 5 χιλιομετρα απτη δημητσανα,θα στριψεις δεξια 25 βηματα και θα το βρεις
![]() ![]() ![]() τωρα αν θυμαμαι καλα,καπου ειχα δει πως καποιο ειδος alder tree υπαρχει και στο παρκο τριτση(?) αν θυμαμαι καλα. και εχω διαβασει και για παρνηθα. ελπιζω τωρα να μην πλακωσει κοσμος και τα πετσοκοψει ολα.ισως πρεπει να τα βγαλω τα λινκ... κατσε να βαλω και ενα disclaimer τουλαχιστον. ΔΕΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΔΕΝΤΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΡΠΟΥΣ" ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Alder cones | platy | Bettas | 12 | 26-12-11 14:00 |
alder cones | sotos+ramona | Αρχάριοι γλυκού νερού | 21 | 02-12-08 00:36 |