|
|||
|
|||
![]()
Τι λετε? αξιζουν τα παραπανω 150 ευρω του cayman σε σχεση με το rio?
Το ενυδρειο προοριζεται για κιχλιδες malawui. υπαρχει κανεις που τα εχει δει και τα 2 απο κοντα? να πω οτι δυστυχως ειμαι απο επαρχεια και μονο απο φωτογραφιες θα τα παραγγειλω και θα μου ερθουν με μεταφορικη απο Αθηνα. |
|
||||
|
||||
![]()
Χωρις να εχω γνωση, για ριξε μια ματια σε αυτο το θεμα.
Nα προσθεσω (μηπως και σε ενδιαφερει) μιας και το εμαθα απο φιλο που ψωνιζει απο τα petcity, εχουν σε εκπτωση -60% σε βαση μαζι με ενυδρειο στη μαρκα ενυδρειων anubias που δουλευουν, μεχρι τελος Ιανουαριου. Εχει φιλος μου ενα 180λιτρο που του εχει βγει πολυ καλο. Σιγουρα η ποιοτητα τους ειναι κατωτερη των juwel και cayman αλλα ειναι αρκετα αξιοπιστα. |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω εχω δη και τα 2 ενυδρεια αλλα περεισοτερο μου αρεσει το cayman 110 profesional ,ειναι ποιο καλο κατα εμε φιλε μου.
Τωρα αμα διαθετεις τα χρηματα για το ποιο ακρηβω παρτο,αλλα θα ελεγα οτι υπαρχουν και αλλα ποιο φτηνα ενυδρεια.δες εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...id=6&show=grid εχει καλες τιμες . |
|
||||
|
||||
![]()
κιεγω οταν κοιταζα τα cayman για να αντικαταστησω το σπασμενο μου αρεσανε πολυ.πολυ μελετημενα ενυδρεια και πολυ ποιοτικα.μου φανηκανε πολυ καλυτερα απτα juwel αλλα σε τιμες,απλησιαστα.τουλαχιστον για μενα οταν κοιταζα.αν θες κορυφη και διαθετεις τα φραγκα παρε cayman.αν δε σε νοιαζει αυτο παρε juwel.ειναι πολυ καλα ενυδρεια και φυσικα ειναι και αυτα απτα κορυφαια.
βεβαια,(μακρια απομας) οταν σπανε ολα τα ιδια σκ... ειναι αλλα τελοσπαντων ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τελικα λεω να επιλεξω το rio 240 , οχι γιατι ειναι ποιο ποιοτικο, αλλα για αυτα τα 10 εκ επιπλεον μηκος. Αλλα το ανοιγμα στο καπακι του cayman που ανοιγει τοσο ευκολα και μονοκοματα σαν καπο αυτοκινητου, παντα θα μου λυπει και θα το ζηλευω.
Για εξωτερικο φιλτρο, μπορειτε να μου πειτε ποιο μοντελο eheim να αγορασω για τα λιτρα μου ? λεω για eheim γιατι εχω διαβασει οτι ειναι τα καλυτερα. Αν υπαρχει και κατι αλλο καλυτερο πειτε μου. Επισης τα υλικα του φιλτρου τα αγοραζω ξεχωριστα? και αν ναι τι να αγορασω ? ευχαριστω |
|
||||
|
||||
![]()
Η eheim είναι απο τις πιο αξιόπιστες εταιρείες αλλά δες και τα εξίσου καλά fluval
![]() Αν κρατήσεις και το λειτουργικό εσωτερικό της juwel, σαν δεύτερο εξωτερικό φίλτρο ένα με ονομαστική ροή γύρω στα 900-1000 λίτρα/ώρα θα σου κάνει δουλειά (χωρίς να ξέρουμε βέβαια τι είδους ενυδρείο θα στήσεις). Πχ. http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2266 (είναι κομπλέ με υλικά) http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2175 (φτηνή λύση για δύσκολους καιρούς, αλλά δεν έχουν αναφερθεί σημαντικά προβλήματα. Θέλει υλικά) http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1951 (μοντέλο αντοχής, χωρίς υλικά και σύγχρονες ευκολίες) κλπ |
|
||||
|
||||
![]()
Αν χρειαστεις ψυξη με ανεμιστηρακια στο ενυδρειο, θα δυσκολευτεις αρκετα να τα εγκαταστησεις σε cayman.
|
||||
|
||||
![]()
ωχ ναι!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω για τις απαντησεις, τελικα αποφασησα να παραγγειλω το rio 240 και για φιλτρο θα ψαξω να βρω ενα μεταχειρησμενο 2217 απο αγγελεια. Ελπιζω να εκανα τις σωστες επιλογες
|
|
|||
|
|||
![]()
Νομιζω τις καλυτερες εκανες...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα χρειαστεις βοηθεια απο wave pumps. To 2217 εχει χαμηλη ροη για να καλυψεις με σωστη κυκλοφορια το ενυδρειο αυτο.
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο δεν το γνωριαζα. νομιζα οτι το 2217 καλυπτει τα 240 λιτρα. Για ποιο αλλο μοντελο να κοιταζα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Απο κυκλοφορια νερου μεσα σε ολο το ενυδρειο ειπα οτι δεν σε καλυπτει. Απο βιολογικη φιλτρανση (με νορμαλ ιχθυοφορτωση για τα λιτρα) θα εισαι ΟΚ, αν φυσικα το στησεις και με κεραμικα υλικα το 2217.
Με προσθετα wave pumps θα εισαι ΟΚ και απο κυκλοφορια.
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
α καταλαβα! το ξερω αυτο ειχα αγορασει ακριβως το ιδιο απο το ebay με 5 ευρω παλια οταν ειχα θαλασσινο! θα το κοιταξω
------------------------- μιλησα παλι με το καταστημα και μου ειπαν οτι τελικα rio 240 δεν εχουν, και μου ειπαν αντι για αυτο αν θελω να παρω ενα DUBAI 120 που ειναι στα ιδια λιτρα, και ιδιες διαστασεις. μου ειπαν δεν ειναι κινεζικο αλλα ιταλικο και το ιδιο ποιοτικα με το rio αλλα δεν ξερω αν μου λενε αληθεια.. Τι πιστευετε οτι πρεπει να κανω να περιμενω 3 εβδομαδες για το ριο η να παρω το dubai? Το γνωριζει κανεις σαν ποιοτητα? ευχαριστω Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ababapanos : 23-01-12 στις 13:57 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Τα Dubai νομίζω είναι της ίδιας εταιρίας που κάνει τα Cayman. Ferplast και τα δύο.
|
|||
|
|||
![]()
οποτε να παρω το dubai 120 ε? εχει καποιες σημαντικες διαφορες σε σχεση με το rio που δεν γνωριζω?
απλα βλεπω οτι εχει ενα φιλτρο Bluwave 07 μεσα, ελπιζω να μπορει να αφαιρεθει ε και να μην ειναι κολημενο στο τζαμι |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ναι τελικα καλο πρεπει να ειναι το dubai σαν το Ριο, απλα με προβληματιζει αυτο το φιλτρο που εχει. γιατι εγω θα το λειτουργω με εξωτερικο γιατι δεν θελω να μου κοβει λιτρα μεσα στο ενυδρειο το εσωτερικο
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43313 κλπ
|
||||
|
||||
![]()
Τα εσωτερικά φίλτρα αυτά, και του Ριο και του Ντουμπαϊ, είναι πολύ καλα κατα την άποψή μου. Χωράνε αρκετό υλικό και εχουν πολύ μικρή κατανάλωση σε ρευμα. Εκτος αυτού, μπορείς, χρησιμοποιώντας το εσ. φίλτρο να βάλεις ενα μικρότερο εξωτερικό ίσα ίσα για υποστήριξη και επιπλέον ασφάλεια.
|
|||
|
|||
![]()
τελικα θα παρω το dubai 120...
Το ξερω οτι μπορει να ειναι καλο το εσωτερικο φιλτρο αλλα, δεν μαρεσει αισθητικα μεσα στο ενυδρειο αλλα και επειδη θα μου κοβει λιτρα. Ελπιζω να βγαινει |
|
|||
|
|||
![]()
Μη το βγάλεις
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν ξερω την πολιτικη της ferplast (?) αλλα στα juwel αν βγει το φιλτρο χανεις και την εγγυηση.(αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος) ειναι πολυ πιθανο να ισχυει το ιδιο και για της ferplast οποτε τουλαχιστον για οσο χρονο εισαι στην εγγυηση θα το αφηνα μεσα οπως ειναι γιατι και τα λεφτα ειναι αρκετα υποθετω που θα δωσεις.παντως τα φιλτρα τους ειναι καλα.θα το χρησιμοποιουσα ανετα.και οπως σου ειπανε βαλε ενα μικροτερο εξωτερικο να εχεις δυο για ασφαλεια.εδω λεμε πως θα κανουμε backup στο backup κιεσυ δε θες?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτο που ρωταω ομως ειναι, μπορει να αφαιρεθει σιγουρα το φιλτρο η ειναι κολημενο στο τζαμι?
|
|
||||
|
||||
![]()
ολα κολλημενα ειναι αποσο ξερω αυτου του ειδους.γιαυτο και ακυρωνεται η εγγυηση.και στα juwel κολλημενα ειναι.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το εσωτερικο δεν ειναι κολλημενο , ειναι «συρταρωτο» και βγαινει πολυ ευκολα
|
|
|||
|
|||
![]()
παιδια ο ενας λεει ειναι κολλημενα, ο αλλος ειναι συρταρωτα, τελικα τι υσχιει? (για το dubai ρωταω και οχι για το Ριο)
|
|
|||
|
|||
![]()
Μπες στη ιστοσελίδα της ferplast να δεις
|
|
|||
|
|||
![]()
εχω μπει, δεν αναφερει τιποτα σχετικο
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Eheim profesional 3 2080 | Crazy_Beaver | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 22 | 07-10-11 09:09 |
cayman 110 profesional.μολις αρχισα. | gemen | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 31 | 24-09-10 07:26 |
Juwel Rio 180 VS Ferplast Cayman 110 | pagos4 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 14 | 10-09-10 00:05 |
βιντεακι με ζωοτοκα και cayman 80 profesional | gemen | Ζωοτόκα | 2 | 05-04-10 22:11 |
μετακομηση απο cayman 80 σε cayman 110 | Τσιακιτζης Θεοδωρος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 9 | 27-01-09 14:30 |