|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα.λογω κρισης λεω να ποτιζω τις γλαστρες μου με τις αλλαγες νερου απο το ενυδρειο.μιλαμε για 60λτ εβδομαδιαιως. κανει το νερο η θα χαλασουν τα λουλουδια μου:;;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
καπου διαβασα οτι ειναι το καταληλοτερο νερο για γλαστρα!
δεν το δοκιμασα αλλα ετσι διαβασα!
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο κανω εδω και χρονια και εχει γινει ζουγκλα το μπαλκονι μου
Και καλυτερο απ της βρυσης λογω οργανικων !!! |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
thks ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Παιδιά κι εγώ σήμερα το σκεφτόμουν... Λογικά αφού τα φυτά του ενυδρείου τρέφονται από τα νιτρικά γιατί να μην το κάνουν και τα φυτά στις γλάστρες...
Περιμένω κι εγώ απαντήσεις... |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω δει σε πετ σοπ που ο ιδιοκτήτης ποτίζει κάτι φυτά σε γλάστρες που έχει και μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερο λίπασμα.Τολμήστε το άφοβα.
Προσοχή σε κάποια φυτά που έχουν όξινο χώμα ΜΗΝ ρίξετε νερό από ενυδρείο με κιχλίδες(υψηλό Ph)
|
||||
|
||||
![]()
Aφοβα παιδια, ειναι οτι καλητερο για τα φυτα!!!
|
||||
|
||||
![]()
Eιναι σαν να εχει και λιπασμα μεσα, βεβαια σε πολυ μικρη ποσοτητα, αλλα περνοντας οι εμβομαδες φενεται οτι βοηθαει τα φυτα, συν οτι δεν εχει χλωριο που καει τα φυτα! Εγω οταν αρχισα να το ριχνω στον κηπο, μετα απο μερικους μηνες ειδα να βγαινει ενα χορταρακι σαν γρασιδι!
|
|||
|
|||
![]()
Η γαρδένια η καμέλια και η ανζαλέα θέλουν όξινο νερό.
Όλα τα άλλα φυτά αλκαλικό. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω δεντρα (φικους, σεφλερα, γαρδενιες κλπ) στο μπαλκονι με νερο απο το ενυδρειο.
Το νερο μου ειναι πολυ μαλακο (στερειται δλδ πολλων μεταλικων αλατων), μισο ειναι απο ΑΟ και το μισο βρυσης. Δεν ξερω αν ηταν ολο απο ΑΟ τι θα γινοταν. Ουτε αν ηταν απο αφρικανικο ενυδρειο που θα ειναι πολυ σκληρο. Το σιγουρο ειναι οτι και τα φυτα της ξηρας εχουν καποιες προτιμησεις το καθενα σε πεχα και σκληροτητα. Δεν ξερω αν αυτες οι προτιμησεις αναφερονται μονο στη συσταση του χωματος ή και στο νερο που τα ποτιζουμε. Η θερμοκρασια παντως του νερου του ενυδρειου ειναι τελεια για τα φυτα ετσι χλιαρο οπως ειναι. Γιαυτο καλο θα ηταν να εχουμε την γνωμη ενος γεωπονου. Μεχρι τοτε ποτιζε και αν δεις καποιο φυτα να μην πηγαινει καλα, τοτε αλλαξε μονο αυτου το νερο ποτισματος.
|
||||
|
||||
![]()
νομιζω και οι ορχιδεες
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οπως και να 'χει το νερο απο το ενυδρειο μας ειναι καλητερο για τα φυτα απο το νερο της βρυσης!!
|
|||
|
|||
![]()
Γλαστρα βασιλικού πάντως η καλύτερή της το νερό ενυδρείου.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εξατμιζεται το νερο του ενυδρειου??? | karderinas33 | Γλυκό νερό - Γενικά | 3 | 30-01-11 18:15 |
Αυτη η σιλικονη εχει ληξει? ή κανει για συγκολληση ενυδρειου? | Paul_to_xtapodi | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 22-09-10 23:17 |
Νερο ενυδρειου 2 εβδομαδων. | fotis_k | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 10-09-10 23:30 |
νερο και φυτα ενυδρειου | loverman | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 08-06-09 05:26 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | steve_ier | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 02-02-04 14:17 |