![]() |
#1 |
60 λίτρα με ισχυρό φίλτρο?
![]() Αξιολόγηση:
![]() Γεια σας,
Ένας γνωστός μου χάρισε ενα φίλτρο νερού για μεγάλα ενυδρεία (120 λίτρα +), το οποίο περιέχει σπογκο και μακαρονάκι (παίρνει και άνθρακα) για να το βάλω στο δικό μου ενυδρείο (60 λίτρα). Το παλιό μου φίλτρο ήταν ένα μικρο με σπογκο. Το νέο φίλτρο χωράει κανονικά και λειτουργεί όπως πρέπει (αν και κάνει λίγο θόρυβο). Το θέμα είναι: Κάνει το φίλτρο αυτό για το ενυδρείο μου? Ποια είναι τα θετικά / αρνητικά απο την χρήση του σε ενυδρείο με 60 λίτρα? Θα επηρεάσει με κάποιο τρόπο τα ψάρια μου? (Guppy) δεδομένου οτι είναι ισχυρό και ο χώρος περιορισμένος. Ευχαριστώ! |
|
Εμφανίσεις: 3170
|
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρα ειναι το φιλτρακι σου, μην ανησυχεις. Να μη σου πω ειναι και μικρο. Οι προδιαγραφες των κατασκευαστων για τα καταλληλα λιτρα, οπως και η κυκλοφορια (λιτρα/ωρα) σε γεματο υλικα φιλτρο, διαφερουν αρκετα απο την πραγματικοτητα. Εγω προσφατα στο 60αρι μου εβαλα αυτο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος:
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1949 Ποιο φιλτρο ειναι?
|
||||
|
||||
![]()
και εγω προσωρινα δουλευω σε 70 λτ που ο κατασκευαστης του το δινει για 360 λτ. ο περιορισμος ειναι οτι πρεπει να δουλευω το σπρευ μπαρ γιατι αλλιως δημιουργει εντονη αναταραξη.
|
|
||||
|
||||
![]()
γενικα αποτι καταλαβαινω και απο αυτα που λετε, το spray bar μειωνει την παροχη αλλα αυξανει την πιεση ε? Εφτιαξα ενα spray bar για το ενα φιλτρο, το αλλο ειχε, και λεω μηπως δεν εκανα αρκετες τρυπες η εκανα παρα πολλες...
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα... (καλά δεν κοιμήθηκες όλη νύχτα λεφτέρη???) Anyway, το φίλτρο είναι το resun magic jet 1000. Έχει παροχή 1000 λτ/ ώρα. Και όταν δουλεύει τα ξεσηκώνει όλα μέσα στο ενυδρείο των 60 λτ, γι αυτό ρωτάμε.
|
|
||||
|
||||
![]()
βαλτο spray bar και γυρνα το λιγο προς το τζαμι.μολις αρχισει να μπουκωνει θα πεσει αρκετα η ροη του.
|
|
|||
|
|||
![]()
Είχα αϋπνίες!
![]() Ναι το φίλτρο είναι το resun magic jet 1000 1000 λτ/ ώρα σε 60αρι |
|
||||
|
||||
![]()
το σπρευ μπαρ δεν μειωνει την παροχη , απλα εχει ομοιομορφη εξοδο στρωτης ροης χωρίς στροβιλισμό !!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Νομίζω ότι αυτό έβαλε τελικά και του δούλευε (μέχρι που έφυγα τουλάχιστον) το θέμα είναι αν η αυξημένη αυτή πίεση του νερού, του τραυματίσει τα ψάρια, ή θα του προκαλέσει ζημιές τέλος πάντων.
|
|
||||
|
||||
![]()
με αυτα που λενε οι κατασκευαστες συνηθως υπολογιζε τα δια 2,5 εως δια 3.
Το να βαλεις μεγαλο φιλτρο δεν ειναι προβλημα (κυριολεκτικα οσο μεγαλο θες) τοσο το καλυτερο, οσο για την ισχυ της αντλιας αυτο δεν ειναι προβλημα (τουλαχιστο σε ολα τα εξωτερικα μπορεις να κανεις ενα απλο bupass) Το μικρο φιλτρο ειναι το προβλημα. Εν τω μεταξυ αυτο που θα βλεπεις στα φιλτρα δεν ειναι τα λιτρα που προτεινει ο κατασκευαστης αλλα την ποσοτητα νερου που ανακυκλωνουν (η σωστη επιλογη ειναι τα λιτρα σου επι 5) και τη χωρητικοτητα του (οσο μεγαλυτερη τοσο το καλυτερο)
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό φίλτρο για 45 λίτρα? | tsiou9 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 10 | 28-10-11 17:09 |
Εξωτερικό φίλτρο για 240 λίτρα | IoannisV | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 14-09-11 20:23 |
Εξωτερικό φίλτρο σε 180 λίτρα?? | xrusec13 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 10-07-11 09:24 |
Εξωτερικό φίλτρο για 125 λίτρα | GIAN_NIKOLA | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 14-08-10 02:00 |
τί φίλτρο για 20 λίτρα? | mparmpounas | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 01-05-07 09:52 |