|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα
![]() ![]() Το ενυδρείο τρέχει μετά από ένα δεύτερο setup περίπου 2 εβδομάδες .... καποια βασικα στοιχεια ειναι : ΜχΠχΥ ----> 121 χ 45 χ 65 (260 λίτρα περίπου καθαρά) Φωτισμος ----> 0.84 w/l φίλτρανση ----> 2450 l/h co2 ----> μπουκαλα (30 φυσαλίδες το λεπτό) λιπανση ----> 50% αναγραφόμενης δοσολογiας dennerle (S7,V30,E15) υπάρχει λίπασμα και το ενυδρείο είναι άστρωτο ........ οι ερωτησεις μου ειναι οι εξης : 1 --> Αν και τα περισσότερα φυτά είναι εύκολα και δεν έχει τελειώσει ακόμα η φυτομάζα στο ενυδρείο(είναι στο 30-40% ακομα), ο φωτισμός - co2 - 50% λιπάσματα υπάρχει περίπτωση να τα επηρεάζει αρνητικά ή να βοηθήσω στην ανάπτυξη αλγών ? 2 --> Οι μεταβολές του PH λόγο των αλλαγών/συμπλήρωσης νερού από την βρύση πριν την προσθήκη Α/Ο και PH controler υπάρχει περίπτωση να επηρεάζουν τα φυτά ? (τα ψάρια θα μπουν μετά την αγορά των παραπάνω) 3 --> Η διάρκεια φωτισμού είναι 4 ώρες on , 1 ώρα off και 5 ώρες on .... την μια ώρα ενδιάμεσα στην φωτοπερίοδο την έχω για μη έξαρση αλγών σε νεοσύστατο ενυδρείο ..... σωστό / λάθος ? ισχύει όντως ή πρέπει να το αλλάξω σε συνεχόμενη φωτοπερίοδο ? 4 --> η green spot algea αν δεν κάνω λάθος που υπάρχει στις Echinodorus pavliflorus kai cordifolius χρειάζεται αύξηση του CO2 .... να ανεβάσω τις φυσαλίδες πάνω από 30 το λεπτό ( γύρο στα 20 ppm CO2 έχω) ? ή να δώσω χρόνο στα φυτά και να καθαρίζω τα φύλλα τους με οδοντόβουρτσα ? 5 --> η σκάλα διάχυσης του CO2 έχει από πάνω την μια έξοδο από τα 2 εξωτερικά φίλτρα ... είχα διαβάσει κάπου ότι πρέπει να υπάρχει κυκλοφορία κοντά για να μπορεί να διανεμηθεί το CO2 σε όλο το ενυδρείο ..... σωστό η λάθος ? 6 --> η ροή είναι υπερβολική ? δεν φαίνεται από το κούνημα των φύλλων ότι υπάρχει πρόβλημα στην ροή .... ίσα ίσα δεν βλέπω να υπάρχουν και νεκρές ζώνες .... ο λόγος των δύο εξωτερικών φίλτρων είναι περισσότερη βιολογία ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός ..... ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας ... ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Η γνωμη μου
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
"Ειχες χαμηλο φωτισμο πριν απο αυτο το setup?"
Για περίπου 1- 1.5 μήνα είχα 2 λάμπες τ5 54w ... εδώ και μία εβδομάδα έχω 4ις ... |
|
||||
|
||||
![]()
1. μην βαζεις ακομα λιπανση ή εν παση περιπτωση βαλε πολυ λιγοτερη ποσοτητα.
3. η φωτιποεριοδος πρεπει να ειναι συνεχης 4. η αλγη δεν εχει να κανει μονο με το CO2 6. η παροχη που αναφερεις ειναι η ονομαστικη. Η πραγματικη ειναι (ή θα γινει) πολυ μικροτερη. Οποτε εισαι καλα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απορίες, απορίες, απορίες και άλλα πολλά | QS-Plan | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 16-12-10 16:33 |
Οι πρώτες απώλεις... | nikman | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 19 | 07-09-08 23:12 |
Πρώτες φωτογραφίες | Tsok | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 8 | 09-06-06 23:20 |
Οι πρώτες φωτογραφίες... | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 21-12-05 07:40 |
Πρώτες απορίες... | stav99 | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 05-05-03 16:59 |