|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα παιδιά έχω κάποιες ερωτήσεις. Λοιπόν έχουμε και λέμε σε κάθε αλλαγή νερού βάζω για το φυτεμένο 20 λίτρο με μερικές γαρίδες και έναν μονομάχο 5ml Biotopol Plus Water Conditioner(JBL) αμέσως μετά βάζω τα λιπάσματα μου Plant Pack Fundamentals (Flourish, Flourish Iron, Flourish Excel)5 ml από το κάθε ένα μπουκαλάκι και μετά από μια ώρα βάζω βακτήρια Sera BioNitrivec. Μετρήσεις κάνω αφού έχω κάνει όλα αυτά..Τα κάνω σωστά η κάνω κάτι λάθος..??
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αν εχει στρωθει το φιλτρο-ενυδρειο,ποιος ο λογος να ριχνεις ακομα τα βακτηρια της sera?
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό μπαίνει πρώτα στο νερό, πρωτού το βάλεις στο ενυδρείο!!!! Το nitrivec δε σου χρειάζεται... Ίσως το σίδηρο είναι λίγο παραπάνω στην πράξη απότι πραγματικά χρειάζεσαι και κανονικά θα ήθελες excel λίγο κάθε μέρα! Κάθε πότε αλλάζεις νερό; Το φίλτρο σου το πειράζεις στις αλλαγές;
|
||||
|
||||
![]()
Σε 20 λίτρα φυτεμένο 5ml iron - Flourish το μόνο που θα καταφέρεις μάλλον θα είναι να γεμίσεις άλγες.Οι δοσολογίες που γράφουν τα μπουκαλάκια έπάνω είναι για φουλ φυτεμένα ενυδρεία ,καλύτερα θα ήταν να μας έλεγες τι φυτά έχεις στο 20λιτρο για να σου προταθεί κάποιος τρόπος λίπανσης.
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρε παιδες αυτα τα λιπασματα ειναι της Seachem? Γιατι εχω το Seachem Flourish και λεει 5ml. για 250λιτρο ενυδρειο 1 ή 2 φορες την εβδομαδα!
|
||||
|
||||
![]()
Αναφέρονται για ενυδρεία φουλ φυτεμένα με όλα τα καλαμπαλίκια τους,καλό είναι να σπάμε τις δόσεις σε μικρότερες ποσότητες και παρατηρόντας τα φυτά το τι λίπασμα θέλουν κάθε φορα.Για να καταλάβεις απλά θα σου πώ οτι σε φουλ φυτεμένο ενυδρείο μου 450 λίτρα με πολλά φυτά ολος ο βυθός καλυμμένος με cuba και φουλ CO2 και φώτα δεν έριχνα παραπάνω απο 2ml σίδηρο 3 φορες την εβδομάδα και άλλες 2 φορές απο 2 ml Seachem Flourish.Φυσξικά υπήρχε και υπόστρωμα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Oι ποσοτητες που αναφερει ο φιλος Savou ειναι υπερβολη για 20λιτρο ή ειναι ιδεα μου!? Επεισης αν ριχνεις τοσο πολυ παραπανω ποσοτητες οι γαριδες δεν θα εχουν προβλημα σε βαθος χρονου? Εγω σε 65λιτρο βαζω το flourish, 1ml. την εβδομαδα και εχω αρκετα φυτα.
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....1&d=1292079475
|
||||
|
||||
![]()
διαβασε τις οδηγιες και βαλε το 1/3 απο τις αρχικες δωσεις που αναφερει
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Βακτηρια βαζωακομα γιατι μου εχουν πει οτι κακο δεν κανει μονο καλο κανει...Εκαι αφου εχω μπολικο βαζω.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Savou : 11-12-10 στις 22:27 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
πόσα watt έχεις; Πόση ώρα το καίς;
Ειναι 9W καιω 7ωρες..!! |
|
||||
|
||||
![]()
οπως εγραψαν κ αλλοι ειναι προτιμοτερο να ριχνεις στο νερο του ενυδρειου μικροτερη ποσοτητα απο καθε βοηθημα(ΟΧΙ οτι λενε οι οδηγιες) κ με παρατηρηση κ προσοχη στις αναγκες των φυτων σου ανεβαζεις την δοσολογια σιγα σιγα κ μετρησεις να κανεις στο νερο που βγαζεις απο το ενυδρειο(οταν κανεις αλλαγη)
|
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι στα 0,45W/λίτρο.
Με "δυνατό" υπόστρωμα και άφθονη (αλλά όχι κατ ανάγκη ιδανική) λίπανση. Επίσης αναφέρεις "φουλ φυτεμένο".... Τί είδη έχεις μέσα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
2. Lilaeopsis Brasiliansis 3. Eleocharis 4. Vallisneria Nana 5. Echinodorus Cordifolius 6. Cryspocorine Walkeri 7. Hygrophylla Polysperma 8. Κερατόφυλλο Το υπόστρωμα είναι το : Seachem Flourite Black Sand Τα λιπάσματα είναι τα : 1. Flourish 2. Flourish Iron 3. Flourish Excel Ο φωτισμός είναι : Λάμπα Φθορίου 9W 2400 Kelvin |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ερώτηση | j.p. | Αρχάριοι γλυκού νερού | 0 | 19-04-09 21:36 |
Ερώτηση | panagiotis265 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 08-06-08 19:46 |
Ερώτηση!!!! | Filotas | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 9 | 28-05-08 07:56 |
ερώτηση........... | aristomenis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 8 | 31-12-07 00:14 |
Ερώτηση για CO2 | basillis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 26 | 13-07-05 13:08 |