|
||||
|
||||
![]()
εχω ενα μηνα και κατι 4 αγγελοψαρα προσφορα φιλου συνχομπιστα. καποιος φιλος του ο οποιος ειχε τη γεννα επειδη ηταν παρα πολλα τα μικρα τα κρατουσε σε μια γλαστρολιμνη με φιλτρο θερμοστατη κλπ. λογω συνωστισμου επεφτε ξυλο με αποτελεσμα να εχουν φαγωμενα πτερυγια (εγω φοβηθηκα για φιν ροτ).
το θεμα ειναι πως τα εχω πανω απο μηνα και δε βλεπω καμια βελτιωση. επισης κανενα αλλο ψαρι του ενυδρειου μου απο τοτε που εβαλα τα σκαλαρια μεσα δεν εχει κατι παρομοιο , πραγμα το οποιο με κανει να πιστευω πως δεν ειναι φιν ροτ το οποιο ειναι κολλητικο. μπορω να κανω κατι? ψαχνοντας τα πραγματα μου βρηκα pimafix. κανει να βαλω , να μην κανω τιποτα , περιμενω συμβουλες ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορω να πω με σιγουρια για φιν ροτ, εγω φιλε μου απο αυτο εχασα ενα δισκακι, εγω θα προτεινα να κανεις θεραπεια μηπως και δεις βελτιωση στα πτερυγια τους
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα ελεγα να ξεκινησεις με melafix ή ektozon ή αν χρησιμοποιεις αντιχλωριο tetra που εχει αλοη σε διπλη δοση.... και με υπομονη.
Πεφτει ακομα ξυλο?
|
||||
|
||||
![]()
ποιο ειναι το αντιχλωριο αυτο με aloe ?
|
||||
|
||||
![]()
Aquasafe
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ξυλο σε φαση να σκιζουν το ενα τα πτερυγια του αλλου οχι. κανουν τα τυπικα τσαμπουκαλικια των σκαλαριων μικρης διαρκεια και εντασης.δεν εχω δει ποτε καποιο να τσιμπαει παρα μονο κυνηγητο. δεν ειναι δηλαδη φιν ροτ ετσι?
πιο πολυ καλο ποιο θα κανει το μελαφιξ η το aquasafe? και το pimafix που εχω γραφει οτι ειναι 100% φυσικη αλοη... κανει?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν θα πειραξει ουτε τη βιολογια του ενυδρειου. Το pimafix εισαι σιγουρος οτι γραφει οτι ειναι αλοη??? Ειναι εκχυλισμα απο pimenta (μπαχαρι), απο το φυτο West India Bay και ειναι καλο αντισηπτικο. Θεραπεια για αρνητικα κατα gram βακτηρια, tail rot, mouth fungus, Saprolegnia. Το melafix ειναι βασικα 1% εκχυλισμα τσαγιου cajeput oil (απο το δεντρο Melaleuca), 1% γαλακτωματοποιητής (Crovol PK-70 nonionic emulsifier), 0.2% defoamer (FG-10 by Dow Corning) για να μην αφριζει πολυ, και 97.8 απιονισμενο νερακι.. Αντιμετωπιζει γρηγορα ανοιχτές πληγές, κατεστραμμένα πτερύγια, κόκκινα έλκη και θολά μάτια. Χρησιμοποιειται και προληπτικα στο ενυδρειο.
|
||||
|
||||
![]()
χαχα δε σου ξεφευγει τιποτε. εριξα μια δοση πιμαφιξ αλλα αυριο θα παω να παρω μελαφιξ. να παρω σπιρουλινα? πολλοι το προτεινουν για ολα τα ψαρια εχω μεσα αγγελοψαρα κορυ , αγκιστρους και ροδοστομους.
|
||||
|
||||
![]()
Ναι, η ποικιλια στη διατροφη και η σπιρουλινα καπου καπου κανει καλο σε ολα τα ψαρια.
Ταιζε ποικιλια βαζε βιταμινες και προσοχη στην ημερομηνια ληξης και στις πολυκαιρισμενες τροφες http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...0&postcount=12
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχει και μια πιθανοτητα τα πτερυγια να μην επανελθουν ποτε αλλα αυτο δε σημαινει οτι τα ψαρια δεν ειναι υγιη.
τα δικα μου fake altum λογω εντονων καυγαδων ειχαν σκισμενα πτερυγια. δεν ειχαν το χρονο ομως να αναπλαστουν καθως τα δαγκωματα συνεχιζονταν, ετσι σχηματιστηκε με τον καιρο ουλωδης ιστος και τα πτερυγια εμεινα κομμενα για ολη τους τη ζωη. τα ψαρια φυσικα ηταν υγιεστατα...εγιναν γομαρια πανω απο 20 εκατοστα...και αποτι μαθαινω απο φιλους που τα πηραν αρχισαν και οι γεννες. εχουν ακομη ομως καποια σκισιματα στην ουρα που δε θα κλεισουν ποτε.
|
||||
|
||||
![]()
τι εγινε τελικα με τα ψαρια?
|
|
||||
|
||||
![]()
ουσιαστικα τιποτα σημαντικο... τα ιδια ειναι.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos μαδημενα πτερυγια ... | platy | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 26-11-09 15:14 |
ΜΑΔΗΜΕΝΑ ΠΤΕΡΥΓΙΑ | Nikos26 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 01-05-09 20:41 |
φαγωμενα φυτα.. | Ryu | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 3 | 12-12-07 03:15 |
ασπρα εξογκωματα στα πτερυγια | FIL241 | Ασθένειες - Θεραπείες θαλασσινού νερού | 7 | 16-06-06 14:11 |
Kομμένα πτερυγια | maria_nik | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 07-05-05 20:32 |