|
||||
|
||||
![]()
για παιδια προσπαθω να βαλω 2 ακομα λαμπες στο ενυδρειο
τελοσ παντον τησ ενωσα τησ εβαλα αλλα δεν αναβουνε τη πατατα μπορει να εκανα δε ξερω εχω ενα θεμα με της λαμπες δε τα καταφερνω μπορει καποιος να βοιθησει να της συνδεσω μπερδευομαι γιατι εχω 2 μπαλαστ που περνουν ρευμα απο ενα σιμειο ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Για τι μπάλαστ μιλάμε; Απλό αναλογικό με starter ή ψηφιακό;
|
|
||||
|
||||
![]()
με το σταρτερ
|
||||
|
||||
![]()
Αν δεν καταλαβαίνεις αυτό πες μου να σε βοηθήσω όσο μπορώ: http://www.geckolighting.com.au/imag...%20ballast.jpg
|
|
||||
|
||||
![]()
αυτο το καταλαβα
αλλα αν εχεισ 2 μπαλαστ πως το συνδεεις εκει μπερδευομαι γιατι και τα 2 περνουν απο ενα καλοδιο ρευμα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ο κλάδος που έχει το σταρτερ δεν αλλάζει, έχεις ένα για κάθε λάμπα. Πάει αυτό οκ;
Τώρα για τον άλλο, ξεκινάει το φις από την πρίζα και έχει δύο καλώδια, φάση και ουδέτερο, δεν μας αφορά ιδιαίτερα ποιο είναι ποιο. Τροφοδοτείς τη μία λάμπα όπως στο σχήμα και για την άλλη απλά ενώνεις μετά το φις από ένα καλώδιο σε κάθε ένα από αυτά του φις και με αυτά δουλεύεις με τον ίδιο τρόπο. Αν δεν καταλαβαίνεις περίμενε να σου βρω ένα σχεδιάγραμμα ή αν δε βρω να σου φτιάξω ένα εγώ (ΘΕΕ ΜΟΥ!)! |
|
||||
|
||||
![]()
α τωρα νομιζω το καταλαβα
πχ η φαση παει στο μπαλαστ και ο ουδετεροσ στη λαμπα και στης απο κατω επαφες μπενει το σταρτερ αρα θελω ενα καλωδιο να γεφυροσω της 2λαμπες με τον ουδετερο ευχαριστω και ελεγα τη δεν εχω βαλει ειναι και η ωρα περιεργη μη παρεξηγητε ![]()
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τελικα δεν αναβανε γιατι τα μπαλαστ ηταν χαλασμενα τωρα ολα οκ
![]() ![]() ![]() αλλα το καπακι ειναι πλαστικο και τωρα με τα 4 βαλαστ ζεματαει τη να κανω ? να βαλω ανεμηστηρα ? η μερικεσ τρυπες φτανουν ? ------------------------- ![]() ![]() και το μπουστερ ![]() ![]() ![]() ![]() ------------------------- καμια ιδεα κανεις ???????
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 18-06-10 στις 08:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε προεκτάσεις στα καλώδια και έτσι θα βγάλεις τα ballast από το καπάκι.
Τα δικά μου τα έχω βιδώσει σε μία σανίδα πίσω από το ντουλαπι του ενυδρείου. |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο εχω κανει και εγω 4 μπαλαστ κατω απο το ενυδρειο και ολα οκ
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πως να συνδεσω την R.O | Manolis | Λοιπός εξοπλισμός | 22 | 31-10-08 11:25 |