![]() |
#1 |
μονομαχος...:( SOS!!!
![]() Αξιολόγηση:
![]() γειά σας παιδια ειμαι νεος στο χομπι και εχω ενα προβλιμα με τον μονομαχο μου.... εχει φουσκωσει απο τα δεξια και απο τα αριστερα στο πισο μερος και μιαζει σαν κυστη εσωτερικη...συνεχεια ειναι στιν επιφανια του νερου γιατι δεν μπορει να κολιμπισει προς τα μεσα εξετιας αφτεις τις κυστης (μαλλον)...οταν τον αγωρασα απο το pet shop φενοταν καλα αν και ηταν σε πλαστικο ποτιρακι οπος κανουν ολοι....τι να κανω...θα πεθανει??
![]() Υ.Γ. συγνωμη για τα ορθογραφικα εχω δυσλεξια ![]() |
|
Εμφανίσεις: 5970
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες!
Βάλε μια φωτο και περίμενε λίγο τους πιο "ειδικούς" για διάγνωση. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Φιλε γραψε και σε τι συνθηκες τον εχεις πχ ποσα περιπου ειναι τα λιτρα του ενυδρειου σου? τι φιλτρο εχεις μεσα ? ...θερμοστατη εχεις? εχεις στρωσει το ενυδρειο σου? ..κανεις συνχα αλαγες νερου? ...αν εχεις τα τεστακια κανε και καμια μετριση σε αμωνια ,ΝΟ3 ,ΝΟ2
|
|||
|
|||
![]()
εχω ενα ενυδρειο περιπου 35 λιτρον (αν δεν κανω λαθος) με θερμοστατη και φιλτρο 200l/h με ανθρακα (αυτο που ειχε το ενυδριο οταν το πειρα)και αεραντλια για μπουρμπουλιρθες
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αυτό γίνετε γιατί και έχεις πάρα πολλά ψάρια στο ενυδρείο, γυάλα μάλλον και όχι ενυδρείο, και είναι ασύμβατα μεταξύ τους...
Στην γυάλα σου βάλε μόνο τον μονομάχο και διώξε όλα τα άλλα |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα χρυσοψαρα ειναι ψαρια κρυου νερου και ως εκ τουτου δεν ταιριαζουν με τροπικα ψαρια, οπως τα υπολοιπα που εχεις. Επισης θελουν τουλαχιστον 40 λιτρα το καθενα, αρα το ενυδρειο σου ειναι πολυ μικρο γι' αυτα. Γενικα η συνθεση των ψαριων σου ειναι λαθος..Το καθε ψαρι εχει διαφορετικες απαιτησεις οσον αφορα τις τιμες του νερου. Διαβασε στο φορουμ οσο περισσοτερο μπορεις, ειδικα τα υπομνηματα για τους αρχαριους. Δεν ξερω αν μπορεις να σωσεις τον μονομαχο σου, αλλα αν φτιαξεις ενα σωστο ενυδρειο θα ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες μελλοντικων απωλειων!!! Αυτα απο μενα και καλη συνεχεια!!!
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου καλως ηρθες!!!
το ενυδρειο σου εχει λαθος ιχθυοσυνθεση..και μπορει για καποιο διαστημα να μην εβλεπες προβληματα..ηρθε ομως η σειρα να τα αντιμετωπισεις... δες εδω.. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32318 στα λιτρα σου μονο τα γκαπακια ή μονο το μονομαχο.. σιγουρα τοσο τα χρυσοψαρα οσο και ο πλεκο πρεπει να φυγουν. οδο για το μονομαχο...μην κανεις αυτο αν δεν εισαι σιγουρος του τι κανεις..
|
|||
|
|||
![]()
Αν εχει προβλημα με την νηκτικη κυστη, τοτε ειναι δυσκολα τα πραγματα
![]() |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
τωρα φτιαχνω ενα ενυδριο (θεου θελωντος) με διαστασεις 60*30*40
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μια λεπτη βελονα για το μονομαχο ειναι οτι για σενα μια σωληνα!!
αν δε ξερεις τι κανεις (και θα ξερεις μονο αν εισαι ειδικος σε επεμβασεις ψαριων) ΜΗΝ το κανεις...
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
sos,sos,sos,sos!!!!!!!help για μονομαχο | Leo | Bettas | 10 | 04-09-09 20:58 |
Μονομαχος | NiveOner | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 01-08-08 13:45 |
ick σε μονομαχο | giannio1976 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 27-04-08 18:58 |
5.6 liτ. για μονομαχο??? | alan boy | Bettas | 7 | 01-02-08 11:53 |
3 μονομαχοι σε 1 | melitropos | Bettas | 7 | 21-09-05 00:56 |