|
Bettas Μονομάχοι, όλων των μορφών. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χαίρεται,
Μολις γράφτηκα στο φόρουμ και θα ήθελα να εκφρασω τα συγχαρητήρια μου καθώς και την εξής απορία: Κατ αρχήν ειμαι και εγώ οπως φαντάζομαι πάρα πολλοι άλλοι εδώ, φανατικός θαυμαστής των αρσενικών μονομάχων. Στρώνω τώρα ενα καινούργιιο ενυδρείο περίπου 50 λίτρων και σκεφτόμουν να βάλω μέσα έναν αρσενικό βασιλικό μονομάχο, δύο 'μπαλόνια' μόλυ, 2 πλάτυ, έναν αρσενικό ξιφοφόρο και έναν μικρό γλύφτη. Θα παρακαλούσα λοιπόν να μάθω αν η ιδέα μου ειναι καλή ή εντελλώς λανθασμένη και επίσης αν παίζει ρόλο αν θα τα βαλω μαζί χρονικά, ή όχι. Ακόμα αν μπορώ να βάλω κανα δυο γαριδούλες. Συγνώμη αν σας κουρασα με τα πολλά που έγραψα, Φιλικά, Αλέξανδρος ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
repanas6
Στρώνω τώρα ενα καινούργιιο ενυδρείο περίπου 50 λίτρων και σκεφτόμουν να βάλω μέσα έναν αρσενικό βασιλικό μονομάχο, δύο 'μπαλόνια' μόλυ, 2 πλάτυ, έναν αρσενικό ξιφοφόρο και έναν μικρό γλύφτη. Φίλε βάλε έναν αρσενικό έναν ή δύο θυλικούς (ότι πουν οι παλεοί γιατί ο χόρος είναι περιορισμένος), καμιά 10 γαριδουλες και κανα δυο σαλιγκάρια ζεβρα(που είναι κουκλιά) αλλά μην τα μπερδεύεις (αν θυμάμαι καλά τα πλατυ με τους ξιφους υβριδίζουν). Βάλε και πολλά εύκολα φυτά και θα είσαι άρχοντας ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
μπαλονια μολυ μην παιρνεις...ειναι μεταλλαγμενη μορφη και δε θελουμε να τα διαδωσουμε-διαιωνισουμε. πλατυ και ξιφοφοροι οχι μαζι-υβριδιζουν...γαριδες και σαλιγκαρια ανετα! ο μονομαχος μπορει να μη τ απαει καλα με καποια ψαρακια..ειναι θεμα χαρακτηρα και λιγο ρισκο σε 50 λιτρα... επισης μη ξεχνας οτι ο μονομαχος θελει μαλακο νερο και τα ζωοτοκα σκληρο.. οχι "γλυφτη-γλυφτρονι" σε 50 λιτρα....
|
||||
|
||||
![]()
Έχετε δίκιο και οι δυο παιδιά και ευχαριστώ εκ των προτέρων πάρα πολύ για τις συμβουλές. χρησιμοποιώ τα eSHa AQUA στικάκια και οι μετρήσεις που πήρα χθές είναι οι εξής:
ΝΟ3 0 ΝΟ2 0 GH ανάμεσα σε 7-14 d (ένα ρόζ κουτάκι, ένα πράσινο και το τρίτο παίζει ανάμεσα) ΚΗ 6d pH 7.2 Οπότε βρίσκομαι κάπου ανάμεσα σε σκληρό και μαλακό???? για να γίνει κάποιος συμβιβασμός... Θα μπορούσα για παράδειγμα να βάλω 3 θηλυκούς ξιφοφόρους, 1 αρσενικό, έναν αρσενικό μονομάχο και 4 γαριδούλες? ![]() Φιλικά, Αλέξανδρος |
|
||||
|
||||
![]()
Οτι απαντηση και να παρεις ειναι ρισκο.
Σαν συνδυασμος στεκει και το νερο σου (7.2 πεχα.6 κεχα) ειναι ενταξει και για τα 2 ειδη που θελεις,επισης ειναι υπερ σου οτι οι ξιφοφοροι ειναι πολυ γρηγορα ψαρια και ο μονομαχος δυσκολα τα προλαβαινει. Αν δεις οτι κυνηγιουντε ομως καλυτερα να επιλεξεις τι σου αρεσει περισσοτερο και να χαρισεις η να επιστρεψεις πισω τα αλλα. Οπως ειπε και ο Πανος γαριδουλες και σαλιγκαρακι μπορεις να βαλεις,βεβαια μπορει και να σου φαει τις γαριδες αλλα συνηθως τις ανεχοντε...Απο πλεκοστομους ακομα και τα μικροτερα ειδη θελουν τουλαχιστον 60-70 λιτρα καθαρα.Ισως αργοτερα αποκτωντας την απαιτουμενη εμπειρια και ανεση να βαλεις 4 κορυντορας παντα που ειναι παντως οριακα για τα δικα σου λιτρα. Ξεκινα λοιπον με 1+3 ξιφοφορους και ενα μονομαχο,και οταν στρωσει τελεια το ενυδρειο σε κανα 2μηνο προσθετεις τις γαριδουλες που ειναι πιο ευαισθητες στην βιολογια του νερου.
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πάρα, μα πάρα πολύ φίλε μου γιατί με αυτά που μου έγραψες εσύ και τα άλλα τα παιδιά πιστεύω ότι θα με βοηθήσουν πολύ στον να στήσω σωστά το ενυδρείο.
Σε καμια 10 μέρες λοιπόν θα βάλω τα ψαράκια και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Και μια τελευταία ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω.. Να βάλω μαζί (χρονικά) τους ξιφοφόρους με το μπέτα ή ξεχωριστα? Ευχαριστώ και πάλι πάρα πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές. Φιλικά, Αλέξανδρος ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
54lit. κοινωνικό ενυδρείο. | ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΑΣ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 10 | 09-10-08 19:54 |
Βοήθεια - Θάνατοι σε κοινωνικό ενυδρείο | antonis_p | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 7 | 10-03-08 21:50 |
Κοινωνικό ενυδρείο. | πλυμμήρας | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 14-01-08 01:04 |
Κοινωνικό ενυδρείο ; | Juan | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 08-11-05 12:15 |
Μονομάχος σε κοινωνικό ενυδρείο | pchrisovergis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 1 | 08-10-05 05:33 |