|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν, διαβάζοντας εδώ στο forum και αλλού, βλέπω ότι οι μεταβολές Ph γενικά δεν είναι καλές για τα ψαράκια μας. Είπα λοιπόν να κάνω μερικές μετρήσεις, και βρήκα ότι στο ενυδρείο μου (180λ με DIY CO2) το Ph κυμαίνεται από 7.0 λίγο πριν ανοίξουν τα φώτα, μέχρι 7.6 στο τέλος της φωτοπεριόδου.
Φαντάζομαι ότι αυτό οφείλεται στην "αναπνοή" των φυτών που αφαιρεί διοξείδιο από το νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το διοξείδιο αναπληρώνεται τη νύχτα. Αυτή η καθημερινή μεταβολή 7.0 -- 7.6 μήπως είναι υπερβολική; Ο "στόχος" μου για το Ph ειναι περίπου 7.3 (ώστε να έχω καλά επίπεδα CO2, με KH=11). |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι αρκετα μεγαλη μεταβολη....
προσωπικα για καιρο με μπουκαλα 24/7 εχω μερα και νυχτα μεταβολη 0,1-0,2 και τα ψαρακια μου δε δειχνουν σημαδια στρεςς.. αλλα 0.6... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Είσαι σίγουρος για τις μετρήσεις σου?
|
||||
|
||||
![]()
πρωτη φορα ακουα για τετοιες μεταβολες...... Συνηθως 0.2 ειναι η μεταβολη.
Δες τις μετρησεις σου...... |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για το feedback. Οι μετρήσεις είναι με υγρο τεστ Nutrafin. Θα ξανακανω μετρήσεις σημερα πρωί/βράδυ και θα δω τι γίνεται...
|
|
||||
|
||||
![]()
...τελικά κάτι γινόταν με τις μετρήσεις - ή κάτι συνέβη και με το νερό της βρύσης για λίγες μέρες (το τεστ μου έδειχνε ph 7.2 στη βρύση, ενώ συνήθως είναι 7.6). Οι μετρήσεις μου με το ίδιο τεστ ήταν 7.2-7.4 πρωι/βράδυ στο νερό του ενυδρείου για 2 συνεχόμενες μερες. Δεν ξέρω τι στο καλό γινόταν (ακολούθησα ακριβώς την ίδια διαδικασία πάντα) αλλά τουλάχιστο τώρα φαίνεται να είναι όλα καλά...
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προσοχή στις μεταβολές του νερού βρύσης.... | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 16-07-08 12:12 |
Είναι υπερβολικός ο φωτισμός; | PeLeCaN | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 23-05-08 12:44 |
Μεταβολές του KH στη διάρκεια της ημέρας? | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 17 | 19-03-08 19:46 |