![]() |
#1 |
παπαγαλοψαρο με τι....?
![]() Αξιολόγηση:
![]() παιδες καλημερα....εχω ενα ενυδρειο 60L...λοιπον,ο μοναδικος κατοικος αυτη την στιγμη ειναι ενα παπαγαλοψαρο...θα ηθελα την συμβουλη σας..τι αλλο μπορω να βαλω και ποσα..?Ρωταω γιατι στα μαγαζια εχω ακουσει του κοσμου τις ιστοριες....
|
|
Εμφανίσεις: 6297
|
|
||||
|
||||
![]()
τα παπαγαλοψαρα ειναι λιγο επιθετικα για αυτο προσεξε
|
|
||||
|
||||
![]()
Το πρόβλημα δεν είναι η επιθετικότητα.. Είναι ό,τι είναι υβρίδια.. Και πέραν του ότι είναι μεγάλα σε μέγεθος (και επομένως δεν κάνουν για 60λίτρα), δε μπορεί κανείς να πει με ποια ψάρια είναι συμβατά, καθώς τα ίδια τα παπαγαλόψαρα δεν υπάρχουν στη φύση, και δεν έχει καν νόημα να συζητάμε τις συνθήκες νερού που θέλουν, κ.τ.λ. Διάβασε το banner στην κορυφή του φόρουμ.. Το δίνει και σε link ο lmaikl..
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]()
παιδες το εμαθα οτι ειναι μεταλλαγμενος...αλλα μετα την αγορα...τεσπα...λοιπον....πηρα αλλο ενα (τωρα το ονομα δεν το συγκρατησα)...τον εχω μεσα κανενα 30λεπτο,και για να πω την αληθεια,λιγο τον ενοχλει ο παπαγαλος...ειδωμεν.....
|
|
||||
|
||||
![]()
...αλλά παιδιά πως καταφέρνουν τα άτιμα και τραβάνε σαν μαγνίτης τους νέους φίλους, Ε! 100% επιτυχία θά' λεγα. Τί να λέμε τώρα? Έχω στείλει φίλο σε πετ σοπ για κιχλίδες μαλάουι και φορτώθηκε παπαγάλους. ¶υτό!!!
Φίλε μου, για να καταλάβεις τι ψάρι έχεις αγοράσει, θα σου εξηγήσω με κάτι ανάλογο στο ζωικό βασίλειο. Είναι σαν να έχεις ένα σκυλάκι με πολλές διασταυρώσεις, με ροζ μυτούλα και μπλέ βούλες λεοπάρδαλης. Γιατί όμως τα καταστήματα δεν πουλάνε κάτι τέτοια υβρίδια και επιμένουν μόνο στα κακόμοιρα τα ψαράκια? Έλεος.
|
||||
|
||||
![]()
να σας πω τηνγνωμη μου, τα παπαγαλοψαρα ειναι τα πιο ασχημα και κακογουστα ψαρια που θα μπορουσε να βρει καποιος σε πετ σοπ.Μονο ο ανθρωπος θα μπορουσε να δημιουργησει τετεοια ασχημια. Τωρα οσο για αυτους που τα αγοραζουν θελω να πιστευω οτι φτεει ο ενθουσιασμος και η προσπαθεια να αντιγραψουν ενυδρεια που ειδαν καπου αλλου τα οποια τα ειχαν απλα και μονο σαν ντεκορ, ξερετε αυτα με τα ναυαγια και τα μπαουλα με τις μπουρμπουλιθρες κλπ.. Αλλα κια η ελειψη πειρας και γνωσεων κατευθηνειτους ανθρωπους σε αυτες τις λογικες,αλλα και παλι περι ορεξεως..., αν και εγω πιστευω πως, αν και νεος στον χωρο των ενυδρειων, οτι προκειτε για τι πιο ομορφο hobby που θα μπορουσε καποιος να βρει.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτό που πρέπει να σου μείνει είναι ότι δεν αγοράζουμε ζωντανά πριν μάθουμε τι είναι αυτό που αγοράζουμε.. Το ίδιο ισχύει και για το δεύτερο ψαράκι που πήρες! Αν δεν ξέρεις πώς λέγεται, λογικά δε θα ξέρεις ούτε ποιες είναι οι απαιτήσεις του σε παραμέτρους νερού, ούτε τι συγκατοίκους θέλει (π.χ. αν είναι σμηνόψαρο δε μπορείς να το έχεις μόνο του), ούτε ποιες είναι οι διατροφικές του ανάγκες, ούτε καν ποιο είναι το τελικό του μέγεθος και αν όντως κάνει για το ενυδρείο σου! Περιττό να πούμε και ότι είναι πολύ πιθανόν να μήν είναι καν στρωμένο το ενυδρείο σου.. Έχεις διαβάσει για τον κύκλο του αζώτου? Έχεις κάνει μετρήσεις στο νερό? Δε θέλω ούτε να "κράξω", ούτε να σε απογοητεύσω, ούτε να σου την πω, προς θεού, οι περισσότεροι λάθος ξεκινήσαμε, κι εγώ τα ίδια έκανα.. Προσπαθώ να σε πείσω να αφιερώσεις λίγο χρόνο, να διαβάσεις εδώ στο φόρουμ και στο www.tsamisaquarium.gr, και οι γνώσεις που θα αποκτήσεις θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα όμορφο ενυδρείο, και θα σου χαρίσουν ένα φανταστικό χόμπι που σίγουρα θα αγαπήσεις.. ![]()
Pseudoeftropheus sentonographius sp. "ροζ" ![]() Το (νυν) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με mikrogeophagus ramirezi): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=326855 Το (πρώην) ενυδρείο μου (Juwel Rekord 70, φυτεμένο, με ζωοτόκα): http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=269530 Diogo, ο μονομάχος μου: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26837 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Από περιέργια - πόσο περίπου κοστίζει ένα παπαγαλόψαρο;
|
|
|||
|
|||
![]()
25 ευρω...
|
|
|||
|
|||
![]()
Αναλογα το ...ντεκορ που εχει απανω του, μερικα με κραγιον και καρδουλες πανε και πανω απο 80...
|
|
||||
|
||||
![]()
Kαι με γαλλικές σημαίες και λουλουδάκια
|
|
||||
|
||||
![]()
Παραγγελεια γινεται?
Δηλαδη μπορω να παω μια φωτογραφια του hendrix και να την τυπωσουν πανω του οπως τα σιδεροτυπα στα μπλουζακια. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Αμα αλλαξεις σε Blackmore μπορει να χρησιμοποιησω τα κονε μου....
|
|
||||
|
||||
![]()
ΠΟΤΕ
JIMI και ξερο ψωμι. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
...αχχαχαααχαχαχα...
δωστο να'χουν κατι σαν δειγμα... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μην τους δίνετε ιδέες....
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
παιδες τελικα ο δευτερος κατοικος του ενυδρειου ειναι blue aquara,και ειναι ημι αγριος....
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν υπαρχουν ημιαγρια ψαρια , ο ορος απο μονος του ειναι ηλιθιος
ολα τα ψαρια (σχεδον) ειναι επιθετικα καποια ειναι λιγο επιθετικα , καποια πολυ και καποια παρα πολυ το ενυδρειο σου ομως ειναι παρα πολυ μικρο για τα ψαρια σου οποτε ή παιρνεις ενα 300αρι τουλαχιστον ή επιλεγεις αλλα ψαρια για τα λιτρα σου ετσι και αλλιως εχεις πολλες επιλογες |
|
|||
|
|||
![]()
για πες μου τι επιλογες εχω.....?
|
|
||||
|
||||
![]()
τι "στυλ" ψαριων ή ενυδρειων σου αρεσει ;
|
|
|||
|
|||
![]()
κοιταξε...στυλ ενυδρειων δεν εχω προβλημα....ποιο πολυ στυλ ψαριων....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτά είναι ένα πράγμα! Ανάλογα τα ψάρια που σου αρέσουν θα στήσεις και το ενυδρείο εφόσον σε παίρνει από θέμα χώρου κλπ.
|
|||
|
|||
![]()
μαλιστα....για πειτε καμια ιδεα....
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ωραια
σε κιχλιδες μπορεις να βαλεις νανοκιχλιδες νοτιου αμερικης ή δυτικης αφρικης μπορεις να το κανεις φυτεμενο μπορεις να βαλεις φυτα ενα ζευγαρι νανοκιχλιδων και κοπαδοψαρα μπορεις να βαλεις φυτα και ζωοτοκα που θα σου δωσουν και γεννες ευκολα αλλα για να μην μιλαμε στον αερα δες στις παρουσιασεις ενυδρειων και μας λες |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ειναι παπαγαλοψαρο? | vasilakis | Κιχλίδες Κ. Αμερικής | 7 | 28-08-06 00:41 |
μονομαχος με παπαγαλοψαρο; | Kiki | Bettas | 5 | 17-02-06 00:34 |