|
||||
|
||||
![]()
Θελω την γνωμη σας στο εξης προβλημα.
Το χαλικι που εχω στο ενυδρειο με τους δισκους με γεμισε αποριες οταν επεσε ο μαγνητης μεσα και προς εκπληξη μου προσεξα πως κολλησαν μερικα χαλικακια επανω. Ρωτησα διαφορους απο πετ-σοπ και αλλοι λενε βγαλτο αλλοι δεν εχει προβλημα. Επειδη δεν ειναι και οτι καλυτερο να αλλαξω το χαλικι(ταλαιπωρια ψαριων)θα ηθελα με σιγουρια να ξερω και αναλογως να πραξω. Σημειωση:Σε παραμετρους νερου δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα,που σημαινει οτι δεν ειναι ασβεστολιθικο. Ευχαριστω. |
|
||||
|
||||
![]()
Το πρόβλημα δεν ειναι το χαλίκι ούτε ο μαγνήτης.
Το πρόβλημα ειναι το χαλίκι στον μαγνητη - θα γραντζουνιστουν τα τζάμια σου. Πρέπει να καθαρίσεις τον μαγνήτη σου πριν τον χρησιμοποιήσεις με προσοχή.
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο εννοειτε!
Σκεφτηκα να παρω ενα μαγνητη μεγαφωνου και να κανω περασμα τον βυθο ωστε να τα μαζεψει.Αλλα αξιζει τον κοπο? |
|
|||
|
|||
![]()
Sorry που επεμβένω αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.. αν πέσει ο μαγνήτης που καθαρίζω τα τζάμια στην άμμο κολλάνε πολύ μικρά ρινίζματα απο σίδηρο ή κάπιο αλλο μεταλλο που δεν γνωρίζω.. έχουν μάυρο χρώμα.
Γιατί τα έχει η άμμος μήπως ειναι βλαβερά για τα ψάρια? Σκέυτικα οτι ίσως η άμμος να προέρχετε απο χαλαζία που πέρασε απο σπαστήρα για να γίνει λεπτή άμμος και το εξάρτημα που αλέθει άφησε υλικά μετάλλου στην άμμο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο σιδηρος ειναι απο τα πιο κοινα στοιχεια στη φυση και απλα το χαλικι σας περιεχει λιγο και γιαυτο το μαζευει ο μαγνητης. Δεν υπαρχει καποιο προβλημα, εκτος ισως απο το να γρατζουνιστει το τζαμι αν χρησιμοποιειτε μαγνητες..
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γεια σε ολους και σε ολες. ψαχνω ενυδρειο | AQUACOBRA | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 27-04-07 21:29 |
Αναγνώριση φύλου σε blue gourami (200 kb σε φωτό) | asteris | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 06-02-05 15:31 |
Ιστος πανω σε χαλικια... τι ειναι; | gbekiar | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 10 | 28-07-04 01:03 |