![]() |
#1 |
Μαύρο χαλαζιακό;;
![]() Αξιολόγηση:
![]() Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μαύρο χαλαζιακό χαλίκι, χωρίς δηλαδή να είναι τεχνητά βαμμένο; Με μια αναζήτηση βρήκα ότι ο χαλαζίας στην πιο σκούρα απόχρωση του είναι ο λεγόμενος smoky quartz ο οποίος είναι κυρίως γκρι. Θέλοντας να αγοράσω αυτό http://www.votsalo.net/Products/Sand...,6-1,2-mm.aspx από τον Ερμή (το αναφέρει άμμο αλλά έχει και σε μέγεθος 2-3.5 mm) αναρωτήθηκα μήπως δεν είναι χαλαζιακό όπως αναγράφεται. Γνωρίζει κανείς; ![]() Ευχαριστώ!
|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρητικά δεν υπάρχει... μαλλον βαφτίζεται χαλαζίας.
Βασάλτης είναι και είναι κατάλληλο για ενυδρεία. Αν δεν έχεις σκοπό να παίξεις με α/ο και ψάρια μαλακού νερού, είναι μια χαρά |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ Γιάννη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλημέρα και πάλι!
Μια ενημέρωση όσον αφορά την μαύρη χαλαζιακή του Ερμή. Πήρα τηλέφωνο και μου είπε πως είναι βαμμένη. Με διαβεβαίωσε ότι την δίνει χρόνια για ενυδρεία και ότι είναι ασφαλής αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο θα καταλήξω σε βασάλτη.
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, παλιότερα είχα πάρει βαμμένη μαύρη (όχι του έρμη) και δεν είχα κανένα πρόβλημα.. Όμως στην πορεία μου φαινόταν κάπως αφύσικη.. Σε καποιους κόκκους έβγαινε γυαλάδα.. Τώρα χρησιμοποιώ από χώματεχνικη την μαύρη βασαλτικη.. Γκριζάρει στο νερό, δεν την λες κατάμαυρη αλλά είναι πιο φυσική.. Θέλει πολύ καλό ξέπλυμα..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χαλαζιακό χαλίκι | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥ | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 13-09-16 21:56 |
Χαλαζιακό Χαλίκι Μαγαζιά | bonelias | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 23-07-15 12:51 |
Χαλαζιακό χαλίκι-Θεσσαλονίκη? | zipo | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 32 | 08-11-09 21:01 |