|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα φτιάξω ένα καινούριο 100λιτρο για να μεγαλώνω (τελικό στάδιο, 60+ ημερών) επιλεκτικές γέννες από την εκτροφή γκάππυς που κάνω. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές θα έχει υπερβολική ιχθυοφόρτιση για κάμποσο καιρό, μέχρι να μεταφερθούν-δοθούν τα τελικά ψάρια.
Ποιο ή ποια φίλτρα μου προτείνετε για σίγουρο αποτέλεσμα χωρίς προβλήματα (μιλάω πάντα για εσωτερικό...) και χωρίς αναγκαστικές διαταραχές της ρουτίνας αλλαγών (25% εβδομαδιαίως) ? Και κάτι που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω ακριβώς τελικά, είναι πόσα λίτρα τελικά πρέπει να βγάζει/ώρα σε ένα τέτοιο ενυδρείο?
|
||||
|
||||
![]()
FLUVAL,θα σου προτεινα,γιατι ειναι πολυ φτηνα και πρακτικα,δεν θυμαμαι μοντελο συγκεκριμενα,αλλα αν το ψαξεις θα βρεις......εκτος αν πας κλασσικα σε eheim......με περισσοτερα ευρωπουλακια βεβαια...........
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Συνηγορώ για Fluval. Κάποιες κριτικές υπάρχουν εδώ.
Για τη σχέση απόδοσης φίλτρου / χωρητικότητας ενυδρείου το καλύτερο είναι να ακολουθήσεις τις προτάσεις του κατασκευαστή. Αν όμως αυξήσεις την ιχθυοφόρτωση στα όρια ή βάλεις ψάρια που παράγουν άφθονα απόβλητα τότε καλό είναι να ανέβεις ένα σκαλί για να έχεις περιθώρια ασφάλειας.
|
||||
|
||||
![]()
o ανθρωπος σαφεστατα λεει "εσωτερικο"!!!
Μπορεις να δοκιμασεις το εσωτερικο της juwel που είναι και εύκολο στις αλλαγες του και σχετικα σταθερο στην αποδοση του. Αντεχει σε ιχθυοφορτίσεις και τα γκαπακια αλλωστε δεν βγαζουν τοσο πραγμα ... Ξερω τι σου λεω... το ιδιο σπορ εκανα επι 8 χρόνια.....(ειναι όντως φανταστικο!) . Μετα θα περναγα στα eheim (2006 -2009 ) ή την σειρα aquaball. Οτι και να βάλεις βεβαια θα πρεπει να προσεξειςτις εξοδος για αυτη την απαισια συνηθεια τους να κολυμπανε κοντρα το ρευμα της εξόδου.... Μπορεις να βαλεις ενα ακροδεκτη που να το πεταει με πιέση ή ακομα καλύτερα να βαλεις την έξοδο πανω απο την επιφανεια αν δεν σε ενοχλει ο (σχετικος) ηχος Οσον αφορα το ποσοστο αποδοσης προς λιτρα.... χμμμμ ειμαι γνωστος γιατις υπερβολες μου οποτε ενα 6Χ το ογκο σου την ώρα έινια μια χαρα! νερο παντα κρυσταλλινο... βεβαια στο μεγαλο ενυδρειο εγω είχα και 1 εσωτερικο με ποιο αργη ροη που περναγε απο διαμερισματα στο πισω μερος του ενυδρειου με ανθρακα και λοιπα ματζουνια.... Αυτο το έιχα στο 1Χ με 2Χ για να έχει και ποιο μεγαλη διάρκεια επαφης με το υλικο... Αντε αντε... θα με πορώσεις παλι και βλεπω να ξαναγεμιζω καμια 30ρια 15λιτρα παλι!!!! συν 13 τώρα ...χμμμ 43 ενυδρεια.... χμμμ θα με χώρισει η γυναικα μου... ![]() ![]() ![]() ![]()
Το τσιράκι Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ahar : 28-12-05 στις 13:15 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Όντως, σε εσωτερικό αναφέρομαι!!! Το ίδιο νομίζω οτι κάνει και το μέλος klaz...
|
||||
|
||||
![]()
ναι,ναι...και εγω για εσωτερικο μιλουσα.........
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φίλτρο βυθού και υπόστρωμα. | newfish | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 30-03-03 21:32 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Ούτε εγώ έχω θαλασσινό ενυδρείο ακόμα ! | Tolis | Παραλία - Beach Bar | 0 | 14-12-02 04:43 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |
Ενυδρείο εταιρίας ή ιδιώτη,μεγάλο ή μικρό | Tolis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 10-12-02 18:34 |