|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
Χρυσόψαρα - δεξαμενές -φιλτρανση
Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί έχω χρυσόψαρα αρκετά χρόνια τώρα και δεν θα ήθελα να υπάρχει η αίσθηση της ευκολίας διατήρησης αυτών των ψαριών !
Είναι ψάρια απαιτητικά σε φιλτρανση και χώρο , μην σας ξεγελάει το γεγονός το ότι τα αγοράζετε φθηνά ή μικρά . Είναι ευαίσθητα όπως όλα τα ψάρια σε ασθένειες και απαιτητικά σε φιλτρανση όσο και ένα πολύ ακριβό ψάρι. Ο μόνος λόγος που είναι φθηνά και προσιτά στον καθένα είναι επειδή αναπαράγονται εύκολα και σε μεγάλους αριθμούς . Έφτιαξα το παρακάτω βίντεο που δείχνει την λίμνη μου 3500 λίτρα και το φίλτρο του μηχανικό και βιολογικό 500 λίτρα με υλικά φιλτρανσης ελαφροπετρα και ψάθα . Η λίμνη έχει αντλία 6000 λίτρα . Πολλά νούφαρα και άλλα υδρόβια φυτά . Η συντήρηση που κάνω είναι : Πλύσιμο των βιολογικών του φίλτρου κάθε βδομάδα Πάτημα του μηχανικού Αναπλήρωση νερού Η διαδικασία μου παίρνει περίπου 15 λεπτά την εβδομάδα γιατί φρόντισα να τα κάνω εύκολα . Ακούω απορίες , ενστάσεις και ότι άλλο θέλετε ! Καλή διασκέδαση εύχομαι ! https://youtu.be/DuiHs92c0mg Sent from my iPhone using Tapatalk
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 11-06-20 στις 22:38 |
|
|||
|
|||
Γεια σου Αρτ .
Πόσο περίπου είναι η αλλαγή νερού που κάνεις και κάθε πότε; |
|
||||
|
||||
Γεια σου Μανώλη μου κατά προσέγγιση θα σου πω . Περίπου 1000 με 1500 λίτρα τώρα το καλοκαίρι , τον χειμώνα επειδή έχει κρύο και δεν ταΐζω περίπου στα 700 την εβδομάδα .
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|||
|
|||
Το 1/3 ή και λιγότερο δηλαδή... Εγώ στη δική μου, στα 600 λίτρα με 8 χρυσόψαρα, κάνω 1/2 την εβδομάδα, Χειμώνα - Καλοκαίρι.
Ποιο είναι το ωραίο φυτό που έχεις δεξιά, έξω από το νερό, στο 0:38? |
|
||||
|
||||
Καλά κάνεις και εγώ μπορεί να κάνω κάποιες φορές και μεγαλύτερη , ανάλογα ποσό πολύ ταΐζω
Μάλλον λες το elephant ear ( το μωβ ?) Colocasia esculenta που σημαίνει κολοκασια η εδώδιμη . Αν θέλεις θα σου στείλω μια ρίζα είναι μέσα στο νερό . Θέλει μόνιμο νερό . Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|||
|
|||
Αν δεν είναι κόπος θα υποχρεωθώ πάλι .
|
|
||||
|
||||
Χαχαχαχα δεν είναι απλά θα το χωρίσω πριν το τέλος της σεζόν γιατί αλλιώς το χάνω ολόκληρο το φυτό .
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
||||
|
||||
ειναι πανεμορφη η λιμνουλα!
|
|
||||
|
||||
Eυχαριστώ πολύ έχει δει και καλύτερες μέρες . Πρέπει να φτιάξω κάτι πέτρες που μου φύγαν από το φίλτρο
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φιλτρανση γαριδαδικου | Dimitra_ | Τεχνικά θέματα για ενυδρεία με ασπόνδυλα | 1 | 30-04-17 18:11 |
Kόι & Δεξαμενές | Kassandros | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 20 | 30-09-12 20:20 |
Πάχος του γυαλιού για σπιτικές δεξαμενές | panos1gr | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 12-01-12 21:39 |
400 litra και φιλτρανση | Krisos | Γλυκό νερό - Γενικά | 47 | 18-02-11 21:51 |
γνωμεσ για φιλτρανση | scooby14 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 20 | 30-01-11 04:13 |