|
||||
|
||||
Led φωτισμος
Παιδιά πήγα σε ένα κινέζικο μαγαζί σήμερα κ είδα κάτι φωτιστικά led 3-4 μεγέθη είχε αυτό είναι το μεσαίο...55 ε 72w...λέω καποια στιγμή να αγοράσω...τα έχει ξαναδεί κάποιος σε τέτοιο μαγαζι
|
||||
|
||||
Προσωπικά δεν έχω δει,
και 72W είναι καλά, πολύ καλά θα έλεγα , και η τιμή του καλή. Θέλει και τροφοδοτικό ή λειτουργεί στα 220V ;
|
||||
|
||||
Αποτι ειδα δεν θέλει το μόνο που θέλει είναι ένα φις στο τέλος γιατί δεν έχει...το περίβλημα αρκετά βαρύ λ σιδερένιο...κινέζικο μεν αλλά φτηνο
|
||||
|
||||
Αυτά είναι δοκιμή και λάθος
Όποιος το πάρει πρώτος
|
||||
|
||||
Είναι επίφοβο αλλά δε νομίζω να γίνω καρβουνο
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
επισης αν θες γραψε και τα μεγεθη που ειδες.αυτο που λες μεσαιο,τι μηκος εχει δηλαδη?
|
|
||||
|
||||
To κουτί έγραφε 46cm τώρα το κουτί το φωτιστικό εννοεί..το μεγάλο που είδα ήταν γύρω στο μέτρο 110¤ ..ίσως να τα έχουν και αλλα κινέζικα μαγαζιά εκεί που έχουν τα ειδικά αυτοκινήτου..αν ξαναπαω θα τα μετρησω λ θα σασ πω
|
||||
|
||||
αυτα τα φωτιστικα ειναι για να τα προσαρμοσεις σε αυτοκινητο οποτε πρεπει να ειναι 12 βολτ
|
|
||||
|
||||
Επάνω έγραφε 220 v
|
||||
|
||||
Απ την στιγμή που τα καλώδια είναι κόκκινο και μαύρο, το πιθανότερο είναι να είναι dc, για ψάξε λίγο καλύτερα τα χαρακτηριστικά πριν το βάλεις στην πρίζα...
|
|
||||
|
||||
Ναι έχει κόκκινο κ μαύρο..θα χρειαστεί δηλαδή τροφοδοτικό?
|
||||
|
||||
Και εγώ πιστεύω πως για να έχει μαύρο-κόκκινο καλώδιο είναι 12βολτο, και αν είναι για φορτηγά μπορεί και 24βολτο, αλλά μακάρι να μην είναι.
Αν είναι έτσι θες τροφοδοτικό, και όχι απλό τροφοδοτικό, αλλά δυνατό. Για να είναι 72w θέλει το ελάχιστο 6Α +30% για ασφάλεια πας για τροφοδοτικό 8Α τουλάχιστον ή πας σε τροφοδοτικό από PC και ησυχάζεις
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Βρήκα ενα φθηνό τώρα που μου κάνει μεγάλη εντύπωση η τιμή του, μόνο 12,15
http://www.edendrinos.gr/default.asp...3831&pId=14661 ψάχνω και για άλλα ------------------------- δες τιμές από 8Α έως 10Α https://www.ledokosmos.gr/el/trofothotika/metallika-12v --------------------------- και εδώ http://ledcosmos.gr/tainies-led/trof...o-power-supply
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
καλύτερα να είναι τουλάχιστον 30% πιο μεγάλο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
και αυτό γιατί στα ενυδρεία τα φώτα είναι 8 με 10 ώρες αναμμένα συνεχώς, κάτι που στον οικιακό φωτισμό σπάνια συμβαίνει. Πριν 4 χρόνια που ξεκίνησα και έβαλα led , έκαψα αρκετά τροφοδοτικά, ζεσταινόντουσαν, καιγόντουσαν, γενικά διάφορα προβλήματα , πριν 2 χρόνια έβαλα τροφοδοτικό από PC ησύχασα. Τώρα όμως βλέπω πως οι τιμές έπεσαν πάρα πολύ, τα τροφοδοτικά που σου έδειξα είχαν από 40 Ευρώ και πάνω τότε
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Πήγα εβγαλα ακόμη μία φώτο..τελικά το περίβλημα είναι μεταλλικο και 33εκατοστα χωρίς τα ποδαρακια..10-30DC γράφει ή φώτο τη σημαίνει ότι θελει μετασχηματιστή?
|
||||
|
||||
Ναι, θέλει τροφοδοτικό/μετασχηματιστή,
λειτουργεί με συνεχές ρεύμα από 10V έως 30V, προφανώς είναι για επιβατηγά που λειτουργούν με 12V αλλά και για φορτηγά που λειτουργούν με 24V. Με ένα τροφοδοτικό 12V & >= 8A είναι μια χαρά. Για 33 εκατοστά μήκος είναι πολύ το φως, θα πρέπει να μπει λίγο ψηλά για να καλύψει μεγάλη επιφάνεια. Ετσι όπως το σκέφτομαι πρέπει να βγάζει τόσo φως όσο βγάζει ένα προβολέας αλογόνου 500W
|
||||
|
||||
ebay
χτές βρήκα αυτό στο ebay και αναρωτιόμουν εκ πρώτης όψεως αν θα κάνει για το δικό μου ενυδρείο που είναι 1 μετρο στο μήκος
... μετά διάβασα τα χαρακτηριστικά και μου φάνηκε πάρα πολύ φωτεινό για χρήση σε ενυδρείο γενικότερα: LED Power: 240W. 80pcs*3w EPISTAR LEDs Lens material:PC Intensity: 240W (17600LM) Mounting Bracket: Stainless Steel Operating Voltage: 10-30V DC Opitonal Beam: SPOT&FLOOD COMBO (30+60 degree) Waterproof rate: IP 67 30000 hours above life time Color Temperature: 6000K Size:1065mm X 82mm X 90mm Material: Diecast aluminum housing Warranty: 2 y είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που βρήκε ο Νίκος στο κινέζικο? |
|
||||
|
||||
Πολύ δυνατό βρε φίλε, υπερβολικά δυνατό θα έλεγα,
και φυσικά αντιοικονομικό στη καταναλωση, 240w δεν είναι λίγα, είναι υπερβολικά πολλά, και επίσης τα ψάρια θα την ακουσουν με τόσο πολύ φως
|
Παρόμοια Θέματα | ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Led Φωτισμος | ErnieBall | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 31-12-13 22:16 |
φωτισμος | gianniwpopi | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 15-06-11 15:34 |
???φωτισμος??? | manos_samos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 9 | 12-01-11 17:23 |
Φωτισμος με led | giler84 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 6 | 23-11-10 15:07 |
Φωτισμος | Satriani | Φωτισμός | 5 | 05-03-09 06:49 |